Etsi

Emergency banner

Kiitos, nuoret!

Yrityksessämme työllistetään vakituisen henkilökunnan lisäksi paljon kiireapulaisia ja kesätyöntekijöitä, erityisesti nuoria. Yleensä kesätyö kestää kesä-elokuun. Useat kausityöntekijöistä ovat myös niin sanotusti tarvittaessa kutsuttavia työntekijöitä, eli he paikkailevat vakituista henkilökuntaa tarvittaessa myös ympäri vuoden. Tavoitteemme on, että meillä nuorena aloitettu työsuhde kestäisi useampia vuosia. Nuoret tekevät yrityksessä perustyötä, joka toiminnan pyörittämisen kannalta on ensiarvoisen tärkeää. Monelle työpaikan saaminen on todellinen haaste, mutta yleensä sisukkuus palkitaan.

Parhaimmillaan kesätyö opettaa nuorelle itsenäisyyttä, vastuunkantoa ja auttaa löytämään omia vahvuuksia. Monen nuoren kohdalla voikin nähdä huiman kehityskaaren jo yhden kesän aikana. Asenne työhön on koulumenestystä huomattavasti tärkeämpi asia. Ripaus nöyryyttä ei ole pahitteeksi.

Kun nuorille antaa rohkeasti mahdollisuuden, löytyy joukosta todellisia helmiä. Joka kesä joku yllättää minut positiivisesti. Kesätyöntekijät rikastuttavat työyhteisöämme. He kyselevät, kyseenalaistavat ja antavat paljon ajattelemisen aiheita.

Nykyiset nuoret kesätyöntekijämme ovat tulevia yhteiskunnan rakentajia ja tekijöitä. Heidän on tärkeää oppia tekemään työtä ja heille pitää antaa haasteita. Tämä onkin meidän aikuisten tehtävä. Ei kannata moittia suureen ääneen nykynuorten laiskuutta ja asenneongelmaa, vaan keskittyä siihen, että on itse mukana opettamassa ja antamassa oikeanlaista esimerkkiä siitä, kuinka työelämässä toimitaan. Kehut eivät maksa mitään eivätkä ne koskaan ole turhia. Eivät nuorelle tai aikuisellekaan.

Iloisia työpäiviä kaikille, muistakaa kehua ja kannustaa!

(Kirjoitus on julkaistu myös 5.9. ilmestyneessä Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehdessä)

 

Taija Kavalto
taija kavalto varsinais-suomen yrittäjät

Taija Kavalto on Varsinais-Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja ja yrittäjät Kavalton tilalle Kaarinassa.