Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Liikutaan yhteistä kesää kohti!

Mikä olo sinulla on talven jäljiltä? Oletko pysynyt liikkeessä vai lamaantunut paikallesi? Pandemia vaatii melkoista joustamiskykyä, jotta voi jatkaa elämää samalla joutuen osin luopumaan tärkeistä asioista. Omaan normaaliin elämään kuuluvat asiat on pitänyt etsiä muualta, kuin yhteisistä hetkistä. Netistä voi toki löytää ja ostaa monta asiaa, mutta yhdessäoloa se ei täysin korvaa.

Liikuntaa rippikouluikäisestä asti ohjanneena ja kaksi vuotta liikunta-alan yrittäjänä toimineena, tämä aika on haastanut keksimään uusia puolia.  Luontoliikuntaa aloin ohjaamaan jo yrittäjäuran alussa kehittämällä oman Luonto Fit ryhmäliikuntatunnin. Ryhmä on ollut ympärivuotinen ja suosittu, uudella kurssilla on pysynyt aiemmat osallistujat ja lisää on tullut.

Keväällä rajoitusten tullessa siirryin ohjaamaan Luonto Fit ryhmääkin Teamsin välityksellä. Muutamat hyvät yhteiset naurut saatiin teknisistä ongelmista, kun ohjaajan ääni alkoi kesken tunnin kuulostaa robotilta, ulkoavaruudesta saapuvalta tai drag queenilta, kuten yksi osallistuja kommentoi. Naurut tulivat tarpeeseen, mutta silti olen kiitollinen ulkoliikunnan mahdollisuudesta. Liikuntaan kun saa helposti yhteisen ilon kokemisen hauskoilla ja haastavilla harjoitteilla.

Millä pääsee pandemia aiheuttamasta lamaantumisesta tai/ja stressitilasta eroon? Itselläni on 3 vinkkiä:

1. Lähde kävelylle ystävän kanssa ja terassille istuminen on myös sallittua. Juttele rauhassa kasvokkain kuulumiset

2. Mene metsään, tutki luonnon heräämistä kevääseen

3. Osallistu ulkojumppaan. Etäisyydet on helppo säilyttää ja olo yhdessä liikkumisesta on hyvin voimaannuttava. Vielä parempi, jos kokoat kaverit yhteiseen liikuntahetkeen.

Haluan auttaa tilanteesta ulos ohjaamalla liikuntaa. Sillä on tärkeä rooli etätyön aiheuttamien ongelmien ratkaisussa. Liikunta parantaa sekä fyysistä kuntoa ja henkistä hyvinvointia. Mikään tavara ei korvaa oikeaa kohtaamista. Toivon, että tuleva kesä tuo tullessaan paljon sosiaalista kanssakäymistä.

 

Kirjoittaja Terhi Rannikko on Hymy Fit:n yrittäjä ja Varsinais-Suomen Nuorten Yrittäjien varapuheenjohtaja.

Terhi Rannikko

Terhi Rannikko on Varsinais-Suomen Nuorten Yrittäjien tiimin varapuheenjohtaja ja yrittäjä Hymy Fit:ssä.