Etsi

Osallistumalla vaikutat - lähde yrittäjäyhdistykseen luottamushenkilöksi!

Mikään yhdistys ei pyöri ilman vapaaehtoisia. Minä olen kokenut toimimisen erilaisissa yhdistyksissä ennemmin kunnia-asiakasi kuin vaikkapa velvollisuudeksi.

Kun lähtee mukaan yhdistyksen toimintaan, antaa pienen panoksen yhteiseen hyvään. Kun työt jaetaan oikein ja jokainen kantaa kortensa yhteiseen kekoon, ei kukaan kuormitu liikaa.

Annetusta pienestä panostuksesta saa paljon enemmän takaisin, kuin mitä se ottaa: saa uusia verkostoja, tapaa mielenkiintoisia ihmisiä ja solmii jopa uusia ystävyssuhteita. Olemalla mukana pääsee tutustumaan uusiin paikkoihin ja oppii uusia asioita. Tästä kaikesta on hyötyä niin henkilökohtaisesti kuin työelämässä. Minä olen saanut myös monia uusia kauppoja luottamustoimieni kautta.

Minulta kysytään usein, miten jaksan osallistua ja ehdinkö enää tekemään töitäni. Asia on päinvastoin: saan vapaaehtoistöistä uutta virtaa työelämään. Olemalla mukana päättämässä, voi oikeasti vaikuttaa asioihin. Päätökset tehdään aina senhetkisen parhaan saatavilla olevan tietämyksen mukaan. Miten kukaan voi tietää juuri sitä mitä sinä tiedät, ellet ole sitä paikan päällä kertomassa?

Aina vapaaehtoistoiminta ei tietenkään ole yhtä ruusuilla tanssimista. Mikäli työt jakaantuvat epätasaisesti voi homma alkaa tuntua taakalta. Silloin on syytä miettiä, miten työt jaettaisiin tasaisemmin ja tehdä tarvittaessa radikaalejakin ratkaisuja. Avoin keskustelu yleensä auttaa.

Näin syksyisin pidetään yhdistysten syyskokouksia, joissa valitaan luottamushenkilöt ensi vuodeksi.

Yrittäjäjärjestössä on mukana juuri sinunlaisiasi yrittäjiä. Mikään ei ole sen parempaa kuin tavata säännöllisin väliajoin toisia yrittäjiä ja saada vertaistukea. Minua auttaa jaksamaan, kun huomaan, että vieressä istuvalla on ihan samat murheet ja ajatukset.

Kun yrittäjät kokoontuvat, ei koskaan puutu keskustelunaiheita. Ole rohkea ja lähde mukaan vaikkapa oman paikallisyhdistyksesi toimintaan!

(kirjoitus on julkaistu myös 10.10. ilmestyneessä Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehdessä)

Mika Nikula

Mika Nikula on Maskun Talotekniikkatiimi Oy:n yrittäjä, Maskun Yrittäjien puheenjohtaja ja Varsinais-Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja.