Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Tarjolla nyt: konkreettista, maksutonta apua uudistumiseen - yrittäjä, tule mukaan

Uusi vuosikymmen, uusi aika, uusi mahdollisuus. Vuosi 2020. Tasavuodet saavat ihmiset inspiroitumaan ”uudesta elämästä”: aloitetaan elämäntaparemontteja, luetaan ihmissuhdeoppaita, jotta tullaan paremmiksi ihmisiksi, tai vähintään konmaritetaan koko koti.

Vuosi 2020 kuitenkin yllätti koko maailman edellisiä suuremmilla suunnitelmilla. Inspiraatioiden sijaan ne pakottivat muutokseen.

Maaliskuussa Suomeen iskenyt virus pysäytti kerralla kaiken normaalin ja elämä muuttui selviytymiseksi. Pienyrittäjiltä hävisivät asiakkaat, matkailu- ja ravintola-ala hiljeni. Muutamassa päivässä, kun Suomi vasta alkoi herätä uuteen kevääseen, kaikki muuttui.

Uudistuminen oli alkanut. Suurelta osin pakon sanelemana, mutta kuitenkin. Koko Suomi teki digiloikan muutamassa päivässä. Iso osa liikkeistä, joiden asiakkaat hävisivät, perustivat pikapikaa nettikauppoja. Töitä siirrettiin verkkoon, jos se suinkin oli mahdollista. Opetus siirtyi etäopetukseksi.

Kaikki eivät kuitenkaan ehtineet lähteä uudistumisen tielle. Uuden tilanteen edessä saattoi iskeä paniikki, jopa lamaantuminen. Uudistuminen koettiin ehkä vastenmieliseksi tai siihen ei ollut voimia lähteä.  Ehkä ei ollut ideoitakaan.

Varsinais-Suomen Yrittäjät päätti lähteä vastaamaan kentältä kuuluneeseen haasteeseen uudistumisen hankaluudesta. Varsinais-Suomen liitolta saadulla rahoituksella käynnistettiin hanke ”Kriisistä uudistumispolulle”. Sen yksi tarkoitus on auttaa mikro- ja pienyrittäjiä uudistamaan toimintaansa ammattilaisten käsissä ja ohjauksessa. Syksyllä käynnistyvät maksuttomat valmennukset pureutuvat oman itsensä johtamiseen ja henkilökohtaisen muutoksen aikaansaamiseen muun muassa teemoilla muutoskyvykkyys ja tavoitteen hallinta. Valmentajana toimii LMI Finlandin johtajuuskehittäjä Anja Saine.

Itsensä johtamisen lisäksi toinen hankkeen valmennussarja puhuu tulevaisuuskuntoisuudesta ja antaa konkreettisia työkaluja yrittäjille liiketoiminnan uudistamiseen. Valmennuksesta vastaa turkulainen Great Minds Oy, ja yrittäjille on luvassa valmennuksien lisäksi myös klinikoita, joissa uudistumista pääsee aloittamaan ohjatusti ja opastaen.

Joskus uudistuminen tapahtuu vuosiluvun inspiroimana, joskus pakosta. Välttämätöntä se on meille kaikille kuitenkin ainakin silloin tällöin. Nyt ei kannata odottaa seuraavaa tasavuosilukua, uudistumisen aika on nyt, vuonna 2020.

Lue lisää Uudistumispolusta >> ja
tulevista tapahtumista ja valmennuksista >>
 

 

 

Niina Pekkala
niina pekkala varsinais-suomen yrittäjät tapahtumat tapahtumakoordinaattori

Niina Pekkala työskentelee Varsinais-Suomen Yrittäjien tapahtumakoordinaattorina. Hän vastaa aluejärjestön tapahtumien suunnittelusta ja tuotannosta sekä hoitaa yhteistyökumppanuuksiin liittyviä tehtäviä. Ota yhteys! >>