Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Toivon kipinä – yrittäjälläkin muutos lähtee itsestä

On ilo olla yrittäjä – saa tehdä ja tuoda näkyväksi niitä asioita, jotka itselleen ovat tärkeitä. Mitä yrittäjyys tarkoittaa sinulle? Mitä asioita koet tärkeiksi itsellesi, entä yhteiskunnallemme ja maailmalle?

Haluan haastaa meitä jokaista miettimään näitä kysymyksiä, pysähtymään ja antamaan vastauksille aikaa myös löytyä ja syntyä. Vastaukset eivät hetkessä löydy, eivät ainakaan ne, jotka kumpuavat syvältä sisältä ja ovat niitä aitoja elämänarvoja, joiden mukaan haluamme suurimman osan päivistämme elää.

Jokainen yrittäjä on tavalla tai toisella valinnut olla yrittäjä. Meillä on myös kyky ja mahdollisuus luoda yrityksistämme sekä omasta elämästämme omien arvojemme näköisiä. Elää elämää, joka auttaa jaksamaan, jossa voimme hyvin ja jossa yrityksemme ja palvelumme voivat kukoistaa. Uskon tämän palvelevan asiakkaitakin parhaiten, ja asiakkaista yrityksessä loppupeleissä onkin kyse.

Tiedätkö sinä vastaukset omassa elämässäsi näihin asioihin? Toivon jokaisen yrittäjän pysähtyvän, ottamaan itselleen aikalisän ja varmistavan, että oma toiminta tukee omaa hyvinvointia sekä omia arvoja. Koska elämme tässä ja nyt, emme sitten kun.

Olisi tylsää antaa elämän mennä ohi, herätä aamulla ja todeta, että ”sinne se meni, enpä muistanut elää, kun menin vain vauhdin mukana, enkä muista juuri mitään”. Yritys kasvaa, kehittyy ja muuttuu jatkuvasti, joten uskalla antaa itsellesi lupa elää energisenä ja niin, että koet merkityksen tunnetta kaikessa mitä teet, myös näiden isojen muutosten aikana, jotka yhteiskunnassamme ovat meneillään.

Muistamme sen, minkä vahvasti tunnemme. Pelko, kriisin tunne, ahdistus ja kiire ovat varmasti monelle tuttuja tunteita. Mutta kuinka tuttua on rauha, läsnäolo, ilo ja merkityksen tunne? Niin arjessa, lomalla kuin töissä.

Mitä ajattelet ja tunnet kun heräät aamulla? Entä minkälainen kokemus työpäivä- ja vapaapäivä ovat sinulle? Ovatko ne sitä kaikkea, mitä haluat vai jotain muuta? Minä haluan muistaa iloa ja naurua, ystävien kanssa vietettyjä hyviä hetkiä sekä merkityksellisiä ja onnistuneita elämänmuutoksia asiakkaitteni parissa. Mitä sinä haluat?

Toivon jokaiselle yrittäjälle rohkeutta muuttua ja tarvittaessa muuttaa toimintaa oman näköiseksi, rohkeutta valita hyvinvointi sekä uskoa, että yrittää voi myös iloisesti ja luottavaisin mielin. Tämä voi vaatia muutaman tunnetaidon ja mielenhallinaan taidon opettelemisen, mutta elämä on tehty elettäväksi ja nautittavaksi.

Jos voit muutaman taidon opettelemisella saada rauhallisempia päiviä, vähemmän stressiä, enemmän merkityksellisyyttä ja vähemmän tuskaa, kiirettä ja masennusta, olisiko se sen arvoista? Oppia hyvinvoinnin ja voimavarojen oppeja, liikkua ehkä enemmän tai vain olla, nauttia ja rentoutua. Sekin on aivan ok! Välillä saa vain olla, levätä ja nauttia.

Tärkeintä mielestäni on, että nautit ja voit hyvin. Myös yrittäjällä on tähän oikeus.

Mistä apua ja miten tällaisen muutoksen voi mahdollistaa? Kaikki lähtee sinusta itsestäsi – tämä sisältää sekä vastuunottamista, että vapautta. Avain parempaan elämään on aina sinulla, ei kenelläkään muulla: olet aina vapaa ja mahdollisuudet ovat edessäsi. Taidot voivat löytyä muualta, mutta muutos alkaa sinusta.

Toivon että pääset alkuun näillä ideoilla:

  • Kysy apua, verkostoidu, etsi itsellesi ratkaisukeskeinen valmentaja, mentori tai lähde ystävän kanssa sparrikahville. Verkostoitua voit Yrittäjien tapahtumissa, kaupan kassalla tai yrittäjäyhteisöissä kuten HUB Turussa.
  • Uskalla kysyä, niin löydät kyllä paikkasi. Ensimmäisen, toisen tai neljännen mutkan jälkeen. Ulkopuolisessa valmentajassa ja hyvässä mentorissa on se hyvä puoli, että he osaavat auttaa sinua oivaltamaan itsellesi tärkeät ja oikeat vastaukset ja auttavat sinua rakentamaan toimintasuunnitelman asioiden toteuttamiseen. Uskalla siis kysyä ja ottaa vastaan apua.

Olet myös lämpimästi tervetullut mukaan sparrailemaaan, verkostoitumaan ja voimaantumaan yhdessä Nuorten Yrittäjien kanssa. Seuraavaksi on tiedossa #yritäkehittyä-tapahtumaamme joka järjestään seuraavan kerran 23.3 klo 17–19. Voit myös voimaantua torstaina 28.1. järjestettävässä Lava-FB-livessämme. Mukaan pääset täältä >>

Ole rohkea – pyydä apua – vastaanota – usko itseesi – luota elämään – rakasta arkeasi.

Olet sen arvoinen,

Ramanda Andersson
Varsinais-Suomen Nuorten Yrittäjien puheenjohtaja
puh. 040-5872200
Seuraa minua Instagramissa: @r.a.ndersson >>

 

 

Ramanda Andersson
ramanda andersson nuoret yrittäjät voimavarasi

Ramanda Andersson on Varsinais-Suomen Nuorten Yrittäjien tiimin puheenjohtaja ja yrittäjä Voimavarasi Oy:ssa.