Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yhteisöllisyyttä verkossa: apua ja tukea toisilta yrittäjiltä

Korona on osoittanut raadollisimmalla mahdollisella tavalla, millaista sietokykyä, venymistä, innovointia ja rohkeita päätöksiä yrittäjänä toiminen ja liiketoiminnan kehittäminen vaatii. Myös normaalioloissa, joskin silloin aikaa muutosten tekemiseen on usein päivien sijasta viikkoja tai kuukausia.

Sekä yrityksen liiketoiminnan kehittämisessä että yrittäjän oman jaksamisen tukemisessa keskustelulla, kokemusten jakamisella, ideoiden pallottelulla ja rohkaisulla on suuri merkitys. Myös yrittäjät tietävät tämän, ja kokevat että tekevät sitä mieluiten toisten yrittäjien kanssa. Tämä on toive, joka välittyy säännöllisesti yrittäjäjärjestön tekemissä kyselyissä: apua haetaan ensisijaisesti toisilta yrittäjiltä.

Kuitenkin yli puolet yrittäjistä on yksinyrittäjiä eli yrityksensä johtajia, suunnittelijoita ja tekijöitä. Miten tuoda helposti yrittäjän arkeen sparrausta ja kumppanuutta?

Varsinais-Suomen Yrittäjät on mukana kehittämässä eKollega-toimintaa. Tällä hetkellä mukana on 24 yrittäjää, jotka etukäteiskyselyn perusteella ovat kaikki motivoituneita ja kiinnostuneita yrityksensä kehittämisestä, mutta kokevat kaipaavansa keskustelukumppania toisista yrittäjistä.

Yrittäjäjärjestön ja Humakin fasilitoimana yrittäjät kokoontuvat kuluvan kevään aikana kolmen viikon välein keskustelemaan, jakamaan kokemuksia ja oppimaan tärkeiksi kokemistaan teemoista. Uusia ajatuksia porukalle tuo Yrittäjän PT asiantuntijatietoiskuineen. Niissä annetaan konkreettisia työkaluja mm. oman työn organisointiin, ajanhallintaan, tavoitteiden määrittelyyn ja ajan hermolla pysymiseen.

Tapaamisten tärkein anti on tutustuminen uusiin yrittäjiin, tiedon jakeminen, kysymysten esittäminen sekä kokemusten vaihto. Tekeminen suunniteltiin verkkopainotteiseksi jo ennen koronaa, jotta mukaan on helppo tulla ja tarvittaessa vaikka yhdessä lapsen kanssa (kuten yksi osallistujistamme). Linjoilla onkin yrittäjiä eri puolilta Varsinais-Suomea, erimittaisella kokemuksella ja eri toimialoilta, mikä tekee yhteisestä keskustelusta erittäin rikasta.

Loppukeväästä jokaisella osallistujalla on toivottavasti vähintään yksi uusi lounasseuralainen, sparrauskaveri, liikekumppani tai asiakas. Yritys on olemassa vain osana verkostoja ja niitä haluamme olla tukemassa! Toimintaa tehdään osana eKollega-hanketta (ESR). Tarkoituksena kuitenkin on, että mikäli yrittäjät kokevat kevään annin hyödyllisenä, toimintaa jatketaan. Jo nyt saat olla yhteydessä, mikäli olet kiinnostunut osallistumaan tämänkaltaiseen toimintaan tai tekemään yhteistyötä.

Hanna Tarvainen
Hanna Tarvainen varsinais-suomen yrittäjät blogi tukiverkko yrityskummit

Hanna Tarvainen työskentelee Varsinais-Suomen Yrittäjissä edistäen osaavan työvoiman saantia, maahanmuuttajayrittäjyyttä ja Yrittäjän tukiverkko-palvelua. Hän toimiii myös Varsinais-Suomen Yrityskummien aluekoordinaattorina.