Etusivu > Varsinais-Suomen Yrittäjät > Palvelut Ja Edut Jasenille

Etsi

Kansainvälistä osaamista yrityksiin

Etsitkö uusia osaajia ja tekijöitä? Kaipaatko yrityksellesi jatkajaa? Onko yrityksesi suuntaamassa Suomen rajojen ulkopuolelle? Tarvitsetko erilaisten kielten ja kulttuurin osaajia?

Varsinais-Suomessa asuu lähes 30 000 maahanmuuttajataustaista henkilöä, jotka ovat tulleet Suomeen mm. töihin ja opiskelemaan. Suomeen tultuaan he aloittavat kielikoulutuksen, joka mahdollistaa varsin nopeasti myös työskentelyn. Varsinais-Suomen Yrittäjät tarjoaa tukea yrityksen tarpeisiin sopivan tekijän löytämiseksi ja palkkaamiseksi. Lisäksi yrityksillä on mahdollisuus räätälöityyn ja maksuttomaan perehdytysmateriaaliin ja -tukeen sekä koulutuksiin esimerkiksi toimialalla tarvittavaan kieleen ja työkulttuuriin liittyen.

Rekrytoijan muistilista

1. Kaiken maailman osaajia

Varsinais-Suomessa asuu insinöörejä, lääkäreitä, kemistejä, juristeja, leipureita, ompelijoita, myynnin- ja markkinoinnin jne. ammattilaisia, joilla on usein pitkä työkokemus kotimaastaan ja kova motivaatio työllistyä. Syntyperäisinä kiinalaisina, venäläisinä, ranskanlaisina, saksalaisina, virolaisina jne. heillä on lisäksi arvokasta kieli- ja kulttuuriosaamista sekä valmiit kansainväliset verkostot. Maahanmuuttajasta on raudanlujaksi asiantuntijaksi, motivoituneeksi työmyyräksi tai avuliaaksi käsipariksi.

2. Lupa työskennellä Suomessa

Maahanmuuttajan palkkaaminen ei ole hankalaa. Jos maahanmuuttajalla on Suomen tai EU-maan kansalaisuus, hänellä on rajoittamaton työnteko-oikeus, ja palkkaaminen sujuu kuten kenen tahansa palkkaaminen. Lähes kaikkiin oleskelulupiin sisältyy oikeus tehdä töitä Suomessa. Myös turvapaikanhakijoilla on oikeus työntekoon. Työnantajan on varmistettava ulkomaalaisen työnteko-oikeus. Sen voi tarkastaa oleskelulupakortista, passista tai suoraan Maahanmuuttovirastolta.

3. Tarjolla erilaisia tukia palkkaamiseen

Rekrytointikokeilu, työkokeilu, palkkatuki, työntekijän edelleensijoitus, työllisyyden Turku-lisä, oppisopimus, työharjoittelu…Erilaiset palkkatuet ovat hyvä mahdollisuus testata potentiaalisen työntekijän soveltuvuutta työtehtävään ja työyhteisöön. Käytettävissä olevat tuet määräytyvät työnhakijan tilanteen mukaan ja päätöksen niistä tekevät TE-toimisto tai Turun kaupunki.

4. Hyvä perehdytys ratkaisee

Hyvä perehdytys ratkaisee useimmat ongelmat ennen kuin niitä ehtii syntyä. Monikulttuurinen työympäristö avaa uusia ovia ja lisää parhaimmillaan kaikkien osaamista. Kannustava työympäristö ja hyvä perehdytys motivoivat työntekijöitä pitkäaikaiseen työsuhteeseen ja kannustavat itsenäiseen tekemiseen.


Kysy lisää ja löydä juuri sinun yrityksesi tarvitsemaa osaamista!

Hanna Tarvainen
koordinaattori
p. 040 7511 166
hanna.tarvainen@yrittajat.fi 

Lue lisää >> www.töissätäällä.fi

Varsinais-Suomen Yrittäjät kehittää rekrytointiprosesseja ja edistää osaavan, maahanmuuttajataustaisen työvoiman saatavuutta pk-yrityksiin osana Vertaista vailla-hanketta (ESR). Kumppaneina tässä työssä ovat Turun AMK, Turun yliopiston Brahea-keskus, Turun kaupunki, Humanistinen ammattikorkeakoulu, SPR ja joukko muita toimijoita.