Etusivu > Varsinais-Suomen Yrittäjät > Parhaat Yrittajyyden Olosuhteet Varsinais Suomeen

Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Varsinais-Suomen Maakuntaennuste

Varsinais-Suomen Maakuntaennuste kertoo yrittäjien talousodotuksista alkaneen vuoden kynnyksellä

Varsinais-Suomen Maakuntaennusteessa on selvitetty varsinaissuomalaisten yrittäjien alkavan vuoden talousodotuksia jo vuodesta 1993. Varsinais-Suomen Maakuntaennuste on maamme vanhin yhtäjaksoisesti toteutettu alueellinen suhdannebarometri, jonka toteutuksesta vastaavat Varsinais-Suomen Yrittäjät ja Varsinais-Suomen OP-liitto.

Varsinais-Suomen Yrittäjät on vuodesta 1993 lähtien kartoittanut jäsenkuntansa arvioita seuraavan vuoden suhdanneodotuksista. Syksyllä 1999 yrittäjien yhteistyökumppaneina aloittivat varsinaissuomalaiset Osuuspankit.

Yrittäjäjärjestön jäsenille postitetaan vuosittain loppuvuodesta kyselymateriaali, jonka vastausten perusteella Maakuntaennuste laaditaan. Maakuntaennusteessa selvitetään vuosittain, miten yrittäjät näkevät liikevaihtonsa, henkilöstönsä määrän, kannattavuutensa ja investointiensa määrän kehittyvän. Maakuntaennusteessa kysytään vuosittain myös yrittäjien arvioita oman kuntansa yrittäjyysilmapiiristä, kunnan ja yritysten välisestä yhteistyötä, oman kunnan peruspalvelujen toimivuudesta sekä toimitila- ja tonttitilanteesta. Yrittäjät arvioivat vuosittain Maakuntaennusteessa myös pankki- ja vakuutusasioihin liittyviä tarpeitaan ja odotuksiaan.

Maakuntaennusteessa tuloksia vertaillaan vuosittain seutukunta- ja kuntakohtaisesti sekä toimialoittain ja yrityskokoluokittain.

Varsinais-Suomen Maakuntaennuste laaditaan vuosittain siten, että tulokset voidaan esitellä mahdollisimman tuoreena heti vuoden alussa. Kyselylomake sisältää vuosittain toistuvien vakiokysymysten lisäksi vaihtuvia, yrittäjille ajankohtaisia joko valtakunnallisesti tai paikallisesti mielenkiintoisia aiheita.

Maakuntaennustetta käytetään muun muassa yrittäjien edunvalvonnan välineenä ja viestinä päätöksentekijöille. Maakuntaennuste jaetaan laajasti päättäjille ja medialle Varsinais-Suomessa. Kyselyyn vastaaminen on tärkeää, ja olemme kaikille aikaansa käyttäville yrittäjille vastauksista erittäin kiitollisia!

Katso lisätiedot ja tutustu uusimpaan Maakuntaennusteeseen www.maakuntaennuste.fi-sivustolla >>
Selaa menneiden vuosien Maakuntaennusteita arkistossa täällä >>

Lisätietoa:

Toimitusjohtaja Hanna Munter     
Varsinais-Suomen Yrittäjät       
p. 044 296 9071,     

Toimitusjohtaja Olli-Pekka Saario
OP Turun Seutu
p. 050 551 2874,