17.2.2017 klo 12:37
Uutinen

Uutta: Myös tarjoajille tarkoitettu hankintaneuvonta lakisääteiseksi

Yrittäjäjärjestö alkaa hoitaa kaikille yrittäjille ja tarjoajille tarkoitettua lakisääteistä hankintaneuvontaa.

Nyt käynnistyvällä yritysten ja muiden tarjoajien neuvontapalvelulla edistetään tämän vuoden alussa voimaantulleen hankintalain tavoitteita siitä, että myös pienet yritykset ja yhteisöt pääsisivät aikaisempaa paremmin mukaan hankintoihin. Jo aiemmin veloituksetonta neuvontaa on ollut tarjolla, mutta vain hankintayksiköille eli ostajille.

– Nyt käynnistynyt lakisäteinen neuvontapalvelu täydentää hienosti yrittäjäjärjestön hankinta-asiamiesverkostoa, joka on palvellut yrittäjiä ja muita hankintojen parissa työskenteleviä jo useita vuosia, toteaa hankinta-asiamiesverkoston isä, hankinta-asiamies Jorma Saariketo Varsinais-Suomen Yrittäjistä.

Niin nyt käynnistyvän, kuin aiemmin hankinta-asiamiesverkoston tuottaman neuvontapalvelun tavoitteena on erityisesti pienten ja paikallisten tarjoajien menestymismahdollisuuksien lisääminen julkisissa hankinnoissa. Saarikedon mukaan neuvontapalvelun laajentuminen ja lisäresurssien saaminen lisää pienten yritysten mahdollisuuksia tarjota tuotteitaan, palveluitaan ja urakoita yhä useammin julkiselle sektorille.

– Aiemmin työlääksi koettu tarjoaminen sujuu paremmin, kun asiantuntija-apua on saatavissa kautta maan, Saariketo sanoo.

Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt Suomen Yrittäjille rahoituksen, jolla yrittäjäjärjestö järjestää neuvonnan. Valtakunnallisen, alueellisen ja paikallisen kolmiportaisen järjestörakenteensa ansiosta yrittäjäjärjestö tavoittaa tarjoajat ja hankintayksiköt kattavasti.

– Hankinta-asiamiesten työ jatkuu ja vakiintuu, Saariketo uskoo.

Hän kiitteleekin nyt saatua lainsäätäjän hyväksyntää ja toteaa neuvontatoiminnan ulottumisen koko maahan tarkoittavan käytännössä, että yrittäjiä ja muita tarjoajia neuvovat maakunnalliset hankinta-asiamiehet.

Neuvonnan tavoitteena on aktivoida hankintayksiköt tekemään yhteistyötä yritysten kanssa hankintojen valmistelussa ja laatimaan kilpailutusten ehdot sellaiseksi, että pienet yritykset ja yhteisöt voivat tarjota aikaisempaa paremmin. Toisena tavoitteena on aktivoida pk-yrityksiä, yhteisöjä ja muita toimijoita jättämään entistä enemmän tarjouksia julkisiin kilpailutuksiin.

Lisätietoja:

Jorma Saariketo, hankinta-asiamies, Varsinais-Suomen Yrittäjät
puhelin 044 556 76 38, jorma.saariketo@yrittajat.fi

Hankinta-asiamies edistää pienyritysten osallistumista julkisiin hankintoihin ja luo toimintamallit ja välineet, joiden avulla hankintayksiköt saavat laadukkaampia, parempia sekä kilpailukykyisempiä tarjouksia entistä laajemmalta yritysjoukolta.
www.hankinta-asiamies.fi