17.5.2018 klo 09:09
Uutinen

Birkkalan tilan nuori isäntä Simo Larmo on Varsinais-Suomen Vuoden nuori yrittäjä 2018

Suomusjärveläinen Simo Larmo on valittu Varsinais-Suomen Vuoden nuoreksi yrittäjäksi. Larmo on menestynyt myös valtakunnallisessa Vuoden nuori yrittäjä -kisassa ja varmistanut pääsyn viiden finalistin joukkoon.

Yli sata vuotta sitten perustettu Birkkalan tila sai uuden isännän sukupolvenvaihdoksen myötä vuonna 2014. Yrittäjä Simo Larmon ansiosta Suomusjärvellä sijaitsee nykyään Suomen suurin spelttimylly. Luomuspelttiä tuotetaan vuodessa 500 tonnia kotitalouksien ja elintarviketeollisuuden käyttöön.

– Meidän missiomme on tuottaa speltistä ruuanlaiton perusraaka-aineita, joilla ihmiset pystyvät valmistamaan mahdollisimman terveellisiä ja maukkaita ruokia. Birkkalan kaikki tuotteet valmistetaan ilman lisäaineita ja luomuna. Turvalliselle ja terveelliselle elintarvikkeelle on kotimaan lisäksi myös maailmalla suuri kysyntä, Larmo kertoo.

Maailmankartalle Birkkalan tila tähtääkin. Tällä hetkellä tuotteita myydään suurimpien kotimaisten vähittäiskauppojen ja tukkujen lisäksi Amazonin kautta Englannissa, Italiassa, Espanjassa, Saksassa sekä Ranskassa. Kansainvälistyminen on aloitettu pikkuhiljaa, mutta selkeä visio mielessä.

– Simo erottui heti uniikilla bisnesideallaan varsin perinteisellä ruoan tuotantoalalla. Hän on lähtenyt voimakkaasti erikoistumaan ja ennakkoluulottomasti verkkokauppabisneksen kautta kansainvälistymään. Raadin mielestä Simo on näyttämässä mallia alansa uudistamisesta ja kansainvälistymisestä yksittäisenä viljelijäyrittäjänä, perustelee palkinnon saajan valinneen Varsinais-Suomen Yrittäjien vaalivaliokunnan puheenjohtaja Lasse Lintervo.

Simo Larmo viiden finalistin joukkoon valtakunnallisessa Vuoden nuori yrittäjä -kisassa

Vuoden nuori yrittäjä -finaalin voittoa tavoittelevat maatalousyrittäjä Simo Larmon lisäksi siivousyrittäjä Jenni Parpala Rannikko-Pohjanmaalta, ohjelmistoyrittäjä Janne Puustinen Keski-Suomesta, koneyrittäjä Lasse Saarenpää Etelä-Pohjanmaalta ja personal trainer Emmi Salo Keski-Pohjanmaalta.

Finalistit valittiin Suomen Yrittäjien aluejärjestöjen järjestämien alueellisten alkukilpailujen 18 voittajan joukosta. Alkukilpailuihin ehdokkaita jättivät Suomen Yrittäjien paikallisyhdistykset sekä jäsenyrittäjät. Paikallisyhdistykset hyödynsivät ehdokasasettelussaan viime syksynä kansalaisilta kerättyjä ilmiantoja, joita saatiin peräti 261.

– Alueellinen voitto sekä valtakunnalliseen finaaliin pääsy olivat molemmat todella positiivisia yllätyksiä. Tuntuu hyvältä saada tunnustusta omasta työstään. On myös mukavaa tuoda esille, että kyllä täältä maaltakin löytyy kasvuun ja kansainvälistymiseen tähtääviä yrityksiä! iloitsee Simo Larmo.

Suomen Yrittäjät ja Yksityisyrittäjäin Säätiö palkitsevat valtakunnallisen Vuoden nuori yrittäjä -kisan voittajan 24.8. Hyvinkäällä Get Together -tapahtumassa. Kilpailu jakautuu alueellisiin alkukilpailuihin sekä valtakunnalliseen loppukilpailuun, jossa palkintosumma on 30 000 euroa. Alueellisten alkukilpailujen voittajat saavat 1500 euron suuruisen palkinnon.

Simo Larmoa Varsinais-Suomen Vuoden nuori yrittäjä -kilpailuun ehdotti Kiikala-Suomusjärvi-Kiskon Yrittäjät.