Etsi

Emergency banner

Järjestö

Muumimaailma Oy on vuoden 2019 yritys Varsinais-Suomessa

Muumimaailma Oy palkittiin lauantaina maakunnallisella yrittäjäpalkinnolla Varsinais-Suomen Yrittäjägaalassa Logomossa.

Palkinnon vastaanotti toimitusjohtaja Tomi Lohikoski – sekä Muumipeikko ja Pikku Myy.

- Muumimaailma on Varsinais-Suomessa tunnettu perhematkailualan veturi, joka houkuttelee kävijöitä ympäri maailman. Erityisen hienoa on, että vuosien aikana useat tuhannet nuoret ovat saaneet ensikosketuksensa työelämään muumien parissa, Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Hanna Munter kertoo.

Kesäkausittain Muumimaailma työllistää yli 200 nuorta Naantalissa. Ehdotuksen maakunnallisesta palkinnosta teki Naantalin Yrittäjät.

Muumimaailma Oy on vuonna 1993 Naantalissa toimintansa aloittanut matkailualan yritys, teemapuisto, joka perustuu suomenruotsalaisen kirjailija ja taiteilija Tove Janssonin luomille rakastetuille muumitarinoille. Teemapuisto perustettiin Muumi-piirrossarjan tuottajan Dennis Livsonin aloitteesta.

Muumimaailma on yksi Suomen merkittävimmistä kotimaisista perhematkailukohteista, jossa vierailee vuosittain noin 200 000 vierasta. Yrityksen liikevaihto on kohonnut alun miljoonasta markasta 7,5 miljoonaan euroon. Kävijöitä on ollut yli 5 miljoonaa. Yritys työllistää ympärivuotisesti 12 työntekijää.

Yrittäjäpalkinnon vastaanotti Logomossa lauantaina toimitusjohtaja Tomi Lohikoski. Lavalla nähtiin myös rakastetut muumihahmot Muumipeikko ja Pikku Myy.

- Kerroin Muumiperheelle menneellä viikolla, että tulemme saamaan merkittävän tunnustuksen. He olivat alkuun hämillään, mutta nopeasti hämmennys kääntyi iloksi ja ylpeydeksi. Samat tunteet kävin itsekin läpi. Satumaailman taustalla on ihan oikea yritys ja on hienoa saada palkinto liki kolmenkymmenen vuoden työn jälkeen, kommentoi Tomi Lohikoski tyytyväisenä.

Varsinais-Suomen Yrittäjägaalassa palkittiin myös vuoden 2019 yritykset kunnittain. Varsinais-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Hakkarainen korostaa  palkintojen arvoa.

- Palkinnot tulevat teille, meiltä toisilta yrittäjiltä – vertaisilta. Vain toinen yrittäjä voi ymmärtää miltä tuntuu pitkät työpäivät ja nopeasti nukutut yöt ja ne riskit, joita yritystoiminnan eteen on otettu. Olette todellakin palkintonne ansainneet, Jyrki Hakkarainen totesi lauantaina Logomossa.

Varsinais-Suomen Yrittäjät jakaa palkinnot paikallisyhdistysten esitysten perusteella. Palkitut on lueteltu ja esitelty alla.

Vuoden 2019 yritykset kunnittain:

Aura: Auran Kuljetuspalvelu Oy
Auran Kuljetuspalvelu palvelee asiakkaitaan räätälöidysti, valtteinaan joustavuus ja luotettavuus. Seitsemän kuljettajan voimin pystytään asiakkaiden tarpeisiin vastaamaan nopeasti ja tehokkaasti. Palkinnon vastaanotti yrittäjä Mika Mäkilä.

Kaarina: Maalaus-Jautek Oy 
Jautek taikoo väriä pintaan kolmekymmenen vuoden kokemuksella. Yritys on perustettu palvelemaan rakennus-, ohutlevy- ja koneteollisuuden sekä design-teollisuuden yrityksiä. Palkinnon vastaanotti toimitusjohtaja Juha Tuominen.

Kemiönsaari: Maskinentreprenör Ben Lindström Ab Oy  
Yritys on kaivuutöihin ja traktoripalveluihin erikoistunut urakointiyritys. Elävän saariston mahdollisuudet ja yhteistyön merkittävä rooli ovat yritykselle tärkeitä arvoja. Palkinnon vastaanotti yrittäjä Ben Lindström.

Kustavi: MAP Satamapalvelu Oy/Vuosnaisten Meriasema 
Vuosnaisten Meriasema on monipuolinen vierassatama ja ravintola. Toimintaa on kehitetty vanhaa kunnioittaen ja asiakkaita kuunnellen. Laadukas ruoka ja sydämellinen asiakaspalvelu ovat yrityksen toiminnan kulmakiviä. Palkinnon vastaanottivat yrittäjät Mika ja Anne Porrassalmi.

Laitila: Kaivuu ja Maansiirto Simo Jalonen 
Vankalla kokemuksella ja nuorella voimalla tämä jo 40 vuotta toiminut perheyritys jatkaa monipuolista maanrakennustoimintaansa. Palkinnon vastaanotti yrittäjä Simo Jalonen.

Lieto: Timpro Oy
Yritys valmistaa sopimusalihankintana metalli-, puu- ja lasikuituosia Etelä-Suomessa toimiville laitevalmistajille sekä linja-auto-, juna-, laiva- ja huonekaluteollisuudelle. Palkinnon vastaanottivat toimitusjohtaja Hemmo Järvinen ja Janne Kulmala.

Loimaa: Kieku Oy
Kieku Oy on 14 tuottajaperheen omistama kananmunapakkaamo. Kieku Oy on kasvattanut volyymiaan ja liikevaihtoaan koko toimintansa ajan. Kananmunia pakataan päivittäin lähes miljoona kappaletta. Palkinnon vastaanottivat toimitusjohtaja Juha Lehtonen ja myynti- ja talousassistentti Essi Toivonen.

Masku: Kiinteistö & Notariaatti Ahtinen Ky 
Asuntokaupan myynti- ja ostoprosessien hallinta digitalisoituu, mutta Kiinteistö & Notariaatti Ahtisella uskotaan ihmiskontaktin ja hyvän toimialueen tuntemuksen edelleen olevan tärkeitä tekijöitä, kun tehdään elämän isoja päätöksiä. Palkinnon vastaanotti yrittäjä Tero Ahtinen.

Mynämäki: Kasitien Katsastus Oy
Kasitien Katsastuksessa tehdään sekä kevyen- että raskaankaluston katsastuksia ja rekisteröintejä. Yritys toimii varta vasten katsastustoimintaan suunnitelluissa tiloissa 8-tien varrella. Palkinnon vastaanotti yrittäjä Sami Kompuinen.

Naantali (Rymättylän Yrittäjien esityksestä): Ajolanranta Oy
Laaja, suojainen ja syvä merenlahti luo Ajolanrannalle erinomaiset puitteet veneilypalveluiden tarjoamiseen ja kehittämiseen saaristomerellä Rymättylässä. Nöyrällä palveluasenteella on luotu pitkäaikaiset ja luottamukselliset asiakassuhteet. Palkinnon vastaanottivat yrittäjä, toimitusjohtaja Antti Saarisalo ja Tomi Helenius.

Nousiainen: Kuljetus T. Virtanen
Yritys toimii pääosin maatalouden ja rakennusalan kuljetusten parissa. Ammattitaito ja luotettavuus ovat pitkien asiakassuhteiden takeena. Palkinnon vastaanotti yrittäjä Timo Virtanen.

Paimio: Hot Mix Oy Finland
Hot Mix Oy Finland on paimiolainen tiemerkintäalan perheyritys. Palveluun kuuluvat tiemerkintäurakointi ja tiemerkintämateriaalien valmistus. Yrityksen palveluksessa on noin 40 osaavaa alan ammattilaista. Kotimarkkinan lisäksi toimintaa on Ruotsissa, Norjassa ja Virossa.  Palkinnon vastaanotti yrittäjä, toimitusjohtaja Tapani Ritamäki. 

Parainen: Oy Parforest Ab 
Parforest on Länsi-Turunmaalla toimiva metsäkoneurakointiyritys. Yrityksen mottona on ympäristöystävällinen puunkorjuu. Yrityksessä arvostetaan luontoa ja sen monimuotoisuutta. Palkinnon vastaanotti toimitusjohtaja Peter Lundström.

Pyhäranta: Jukka Saarinen Ky
Yritys on mukauttanut toimintaansa yli 40 vuoden toimintansa aikana aina tarpeen vaatiessa. Nyt yritys toimii maanrakennusalalla palvellen niin yksityisiä henkilöitä kuin julkista sektoriakin. Palkinnon vastaanotti yrittäjä Kai Saarinen.

Pöytyä: Auranmaan Henkilöstöpalvelu Oy 
Yritys harjoittaa henkilöstövuokrausta asiakkainaan varsinaissuomalaiset kauppapuutarhat ja kasvavassa määrin myös maatilat. Alkutuotannon aloille on vaikeaa saada suomalaista työvoimaa, joten yrityksen palveluille on lisääntyvästi kysyntää. Palkinnon vastaanottivat yrittäjät Antti Keskitalo ja Janne Vainikkala.

Salo: Kuljetusliike Hannu Vuorinen Oy 
Kuljetusliike Hannu Vuorinen Oy:ssä on kannattavuus toiminut aina punaisena lankana ja jo 70-luvulla toimintansa aloittaneessa yrityksessä kuljettajien ammattitaito ja osaaminen ovat tärkeässä roolissa. Kalusto on ajanmukainen ja asiakkaita kuunnellaan herkällä korvalla. Palkinnon vastaanotti yrittäjä Hannu Vuorinen.

Sauvo: Kaskinen & Hyvärinen 
Taksialalla toimivan yrityksen tavoitteena on tuottaa tuttua, turvallista ja luotettavaa sekä ihmisläheistä ja joustavaa palvelua oman pikkukunnan asiakkaiden tarpeisiin. Palkinnon vastaanottivat yrittäjät Timo Kaskinen ja Sari Hyvärinen.

Somero: Muotiputiikki Helmi/Wonderful Pearl Oy 
Muotiputiikki Helmi on harppaus 50-luvun vaatteiden ja tavaroiden pariin. Yrittäjän luova hulluus, ainutlaatuiset ideat, rohkeus ja intohimo ovat tehneet tästä pienen maalaiskaupungin kivijalkaliikkeestä tunnetun jopa Suomen rajojen ulkopuolella. Palkinnon vastaanotti yrittäjä Anita Hallapelto.

Taivassalo: Rannikon Merityö Oy 
Yrityksen toimialana on vesirakentaminen, rantojen ruoppaukset ja laitureiden rakentaminen. Hyvät yhteistyökumppanit ja luotettavat työntekijät luovat mahdollisuuden tuottaa laadukkaita tuotteita, jotka kestävät isältä pojalle. Palkinnon vastaanottivat toimitusjohtaja Henrik Kurkilahti ja hallituksen jäsen Heidi Vainio.

Turku: Mepratuote Oy 
Yritys on erikoistunut metalliteollisuuden alihankintakoneistuksiin ja veneiden voimansiirto-osiin ja tarvikkeisiin. Mepratuote on toiminut vuodesta 1971 alkaen ja jatkaa perheyrityksenä jo kolmannessa polvessa. Palkinnon vastaanottivat yrittäjät Kristian Rantala ja Kari Rantala.

Uusikaupunki: VS-Automaatio Oy 
Yritys tuottaa muovituotteita ja teollisuuden automaatiopalveluja. Palveluratkaisut toteutetaan suunnittelusta jälkikäsittelyyn niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Palkinnon vastaanotti toimitusjohtaja Petri Siiri.

Vehmaa: Trans-Anttila Oy 
Tämän nopeasti laajentuneen kuljetusyrityksen historia juontaa 1960-luvulle. Nyt kuljetuksia tehdään 23 auton ja 35 työntekijän voimin. Palkinnon vastaanottivat toimitusjohtaja Jarkko Anttila ja hallituksen jäsen Tommi Mäkinen. 

Lue myös: Hallitus luottaa työpaikkojen määrän kasvuun – "Yrittäjiä kuunneltava herkällä korvalla"