Etsi

Emergency banner

Korona

Kaikki Varsinais-Suomen kunnat ovat avanneet yksinyrittäjätukihaun

Yksinyrittäjä voi hakea tukea toimintansa harjoittamisesta johtuvien menojen kattamiseen yrityksensä sijaintikunnasta.

Tarkista tarvittaessa rekisteriin merkitty yrityksesi kotipaikka ytj:n palvelusta täältä >>

Lisätietoja tuesta kuntalistauksen alla.

(Juttu päivitetty la 18.4. klo 20:00)

Turun seutu/Turku Business Region (Turku, Kaarina, Lieto, Sauvo, Paimio, Mynämäki, Nousiainen, Rusko, Naantali, Raisio tai Masku)

Aura

Kemiönsaari

Koski Tl

Loimaa

Marttila

  • Yksinyrittäjäntuki avautui haettavaksi ke 15.4. klo 14. Lue lisää >>

Oripää

Parainen

Pöytyä

Yrityssalo (Salon alue)

  • Yksinyrittäjätuen sähköinen haku avattiin ke 15.4. Katso lisää ja siirry hakulomakkeelle täältä >

Somero

Taivassalo

  • Tukihaku on auki ja lomake löytyy Taivassalon kunnan sivuilta täältä >>

Vakka-Suomi/Ukipolis Oy (Uusikaupunki, Laitila, Kustavi ja Pyhäranta)

Vehmaa

Tukihaku on auki ja sähköinen lomake löytyy Vehmaan kunnan sivuilta täältä >>


Tietoa yksinyrittäjätuesta:

Yksinyrittäjä voi hakea tukea yrityksensä sijaintikunnasta. Tuen suuruus on 2000 euroa. Tuki myönnetään yksinyrittäjän toiminnan harjoittamisesta johtuvien menojen kattamiseen. Näitä ovat esimerkiksi yritystoimintaa varten hankittujen tilojen ja laitteiden kustannukset sekä kirjanpito- ja toimistomenot.

Tukea voi hakea yksin taloudellista toimintaa harjoittava Suomessa toimiva päätoiminen yrittäjä, riippumatta toiminnan oikeudellisesta muodosta ja rahoitustavasta. Yksinyrittäjäksi määritellään yrittäjä tai ammatinharjoittaja, jolla ei ole palveluksessaan palkattua työvoimaa, mukaan lukien freelanceryrittäjät. Usean yrittäjän yritykset kuuluvat ELY-keskusten palveluiden piiriin. Lisätietoa ja yhteystietoja ELY-tuesta täällä >>

Yksinyrittäjille tarkoitetun avustuksen myöntämisen ehtona on yksinyrittäjän osoittama merkittävä heikentynyt taloudellinen tilanne ja liikevaihdon alenema koronaviruksen takia. Taloudellisen tilanteen tulkitaan heikentyneen, mikäli yrityksen myyntituotot ja myyntisaatavat 16.3.2020 jälkeen ovat laskeneet yli 30 prosenttia kulujen pystyttyä lähdes samalla tasolla. Tuottoja arvioidaan vuoden 2020 kuukausittaisen kirjanpidon tai tiliotteiden perusteella. 

Tukea ei voi myöntää, jos yritys on ollut taloudellisissa vaikeuksissa ennen koronakriisiä, eikä yritykselle, jolla on verovelkoja, joista ei ole Verohallinnon hyväksymää suunnitelma verovelan maksamiseksi. Kannattavaan toimintaan arvioidaan olevan edellytykset, mikäli yritystoiminta on ollut kannattavaa vuoden 2019 tilinpäätökseen tai veroilmoitukseen perustuen.

Mikäli yritystoiminta on alkanut 31.12.2019 jälkeen, on toimitettava muu luotettava selvitys (jäljennös kirjanpidosta ja tiliote). Kannattavaan toimintaan arvioidaan olevan edellytykset, mikäli yritystoiminta on ollut kannattavaa vuoden 2019 tilinpäätökseen tai veroilmoitukseen perustuen.

Tukea voi hakea rinnakkain yrittäjille 8.4. voimaan tulleen väliaikaisen työmarkkinatuen kanssa.

Suomen Yrittäjien korona-sivustolla lisätietoa muista haettavista yritystuista. Klikkaa ja katso yrittajat.fi/korona >>