Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yritysten Kaarina-mitali 2015 NITille

YRITYSTEN KAARINA-MITALI 2015

Kaarinan Yrittäjyysviikon päätöstilaisuudessa Valoa & Virtaa -yrittäjäjuhlassa 17.4.2015 jaettiin tämän vuoden Kaarina-mitalin saaja. Kaarina-mitalin myöntää kaupunginjohtaja Harri Virta.

Vuoden 2015 Kaarina-mitalin saa Oy NIT Naval Interior Team Ltd (NIT Oy).

Yritysten ja yhteisöjen osalta Kaarina-mitalin saamisen edellytyksenä on, että yritys on lisännyt työpaikkoja Kaarinassa tai tehnyt kaupunkia tunnetuksi myönteisellä tavalla tai muuten toiminnallaan edistänyt Kaarinan kaupungin tavoitteita.

 

Oy NIT Naval Interior Team Ltd

 

Pääomistajat   Kenneth Luoma ja Jari Suominen

Perustettu        2000

Päätoimiala     Meriteollisuus

Työllistävyys   90 henkeä (lisäksi verkostossa 250-300 henkeä)

Toimialue         Suomi, Saksa, Japani

NIT on Kaarinan Piikkiössä toimiva meriteollisuusyritys, joka on erikoistunut laivojen vaativimpien sisustustöiden kokonaistoimituksiin. NIT suunnittelee ja toteuttaa muun muassa ravintoloita ja kylpyläosastoja loistoristeilijöihin ja autolauttoihin. Yhtiön asiakkaat ovat maailman johtavia telakoita: saksalaisen Meyerin telakat Turussa ja Papenburgissa sekä Mitsubishin telakka Japanin Nagasakissa.

NITin yrittäjät Kenneth Luoma ja Jari Suominen ovat olleet laivanrakentajia koko työuransa ajan. Kipinän alalle he saivat jo pieninä poikina, saadessaan seurata läheltä telakkateollisuuden vaikutusta Turun ja Uudenkaupungin elinkeinoihin. Tulevat yrittäjät hakeutuivat alalle töihin, kasvattivat osaamistaan ja perustivat NITin vuonna 2000 yhdessä Arto Naumalan kanssa. Uudelle yritykselle määriteltiin yksinkertainen mutta vaikea liikeidea: etsitään hyvä henkilöstö, pidetään siitä huolta ja toteutetaan laivojen sisustukset parhaalla mahdollisella tavalla.

NIT kasvoi 2000-luvun alussa yhdessä Rauman, Turun ja Helsingin telakoiden kanssa, ja huippuvuosina 2007-2008 yhtiön liikevaihto nousi parhaimmillaan 17 miljoonaan euroon. Tilausvirrat kuitenkin ehtyivät finanssikriisin jälkeen, ja NIT joutui aloittamaan määrätietoisen uusien markkinoiden etsimisen.

Kansainvälistyminen onnistui hyvin. NIT on saanut tilauksia lähes kaikilta merkittäviltä telakoilta, ja liiketoiminta on palannut kasvun tielle. Vuonna 2014 NITin liikevaihto yli kaksinkertaistui ja kohosi uudelleen 17 miljoonaan. Vuoden 2015 ennuste on yli 20 miljoonaa. Suurimmaksi asiakkaaksi on nousemassa Mitsubishi, jonka rakenteilla olevaan risteilijään NIT toimittaa pääportaikot, kylpyläosaston ja rakentaa myös ilmanvaihtohuoneita ja LVI tekniikkaa..

Toimitusjohtaja Jari Suominen vakuuttaa, ettei NIT unohda juuriaan – Turun telakka säilyttää jatkossakin asemansa NITin läheisimpänä asiakkaana. NIT palvelee Turkua ja muita huipputelakoita tekemällä asiakkaan hyväksi kaikkensa. Se tarkoittaa muun muassa innovatiivisuutta, täsmällisyyttä ja rehellisyyttä. Työ tehdään täydellisyyttä tavoitellen, ja mahdollisista ongelmista kerrotaan hyvissä ajoin eikä vasta sitten, kun on pakko. Hyvä yhteistyö turvaa NITille menestyksen ja laivanrakennukselle valoisan tulevaisuuden.

Vuonna 2014 NIT palkittiin maakunnallisella yrittäjäpalkinnolla, vuoden yritys Varsinais-Suomessa. Vuonna 2015 NITille myönnettiin Green Office ympäristö sertifikaatti.