Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Kuntakohtainen yrittäjäpalkinto Okaria Oy:lle

Kaarinan vuoden yritys osaa myydä, markkinoida – ja ostaa

Ensi vuonna 40 vuotta täyttävä Okaria Oy työllistää 9 henkilöä ja liikevaihtoa on jo lähemmäs 6 miljoonaa euroa. Yrityksen omistavat toimitusjohtaja Terhi Nyman ja Vesa Takomo.

Okaria on vahva ja monipuolinen rakennusalan kumppani ja omaa laajan valikoiman rakentamisen tuotteita.

- Pääosa tuotteistamme hautautuu rakentamisessa betoniin, Nyman kertoo Okarian tuotevalikoimasta.

Puolet yrityksen tuotevalikoimasta on Okarian omaa sopimusvalmistusta ja toinen puoli eri sopimuskumppaneiden tuotevalikoimista. Asiakaskunta taas muodostuu elementtituoteteollisuudesta, rakennusliikkeistä sekä jälleenmyyjistä esimerkiksi rautakaupoista. Liikevaihdosta vajaa kymmenes tulee viennistä, loput Suomesta.

Terhi Nyman on tullut yrityksen palvelukseen vuonna 1996 ja osakkaaksi 2003. Nyt yrityksessä eletään vahvaa muutoskautta, kun kumppanuusstrategiaa uudistetaan ja ensi vuonna Terhi siirtyy pois toimitusjohtajan tehtävästä. Palkitseminen vuoden kaarinalaiseksi yritykseksi osuu siis oivaan kohtaan, jossa yksi aikakausi on päättymässä.

- Strategiaa ollaan uudistamassa, mutta tulevaisuudessakin omissa käsissä halutaan pitää myynti, markkinointi ja ostaminen. Kehitämme entisestään esimerkiksi varastojen optimointia yhdessä asiakkaidemme kanssa. Meiltä lähtee parhaimmillaan 200 toimitusta viikossa ja pääsääntö on oikea-aikaisuus. Tuotteidemme tulee olla työmaalla samanaikaisesti betoniauton kanssa. Olemme pehmeän betonin pelikaveri, Terhi kuvailee Okarian menestystekijöitä.

Vapaa-ajalla Nyman kertoo nauttivansa merestä veneillen, mökkeillen ja kalastaen sekä ulkoilevansa niin puutarhassa kuin lenkkipolullakin. 

Kuva: Kaarinan yrittäjät onnittelukäynnillä Okaria Oy:ssä. Toimitusjohtaja Terhi Nyman toinen vasemmalta.