Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Maakunnallinen yrittäjyyspalkinto Verkanappulat Oy:lle

Verkanappulat vuoden varsinaissuomalainen yritys

Turun seudulla jo 16 vuotta toiminut yksityinen päiväkotiyritys Verkanappulat Oy lähti liikkeelle Kaarinan Littoisista yrittäjäpariskunnan Minna ja Kimmo Takkulan toimesta.

- Turun seutu on ollut uranuurtaja yksityisissä päiväkotipalveluissa, sillä täällä on toiminut yksityisiä päiväkoteja jo lähes 40 vuotta, Minna Takkula kertoo.

Minna aloitti uransa Kaarinan kaupungin päivähoidossa lastentarhaopettajana 80-luvulla. Alalla pitkään toimittuaan hän huomasi, että Littoisista puuttui kuntarajat ylittävä päivähoitopalvelu. Takkuloiden ensimmäinen päiväkoti avattiin vuonna 2000 juuri Littoisiin.

Tällä hetkellä yritys työllistää jo 184 henkeä ja tammikuussa, kun ensimmäinen Varsinais-Suomen ulkopuolinen päiväkoti avautuu Huittisiin, väkeä on jo yli 200, päiväkoteja 14. Miehiä yrityksessä työskentelee kymmenes.

- Meillä ei onneksi ole vaikeuksia saada työntekijöitä, mutta parhaimpana vuonna jäi 24 henkeä äitiyslomalle. Toivoisi, että vanhemmuuden kustannukset vihdoin jaettaisiin laajemmin, Takkula toivoo.

Päiväkotiala elää murroskautta, sillä pieniä paikallisia toimijoita on enää vähän ja valtakunnalliset toimijat laajenevat jatkuvasti. Verkanappulat haluaa kuitenkin jatkaa perheyrityksenä ja toimia paikallisesti omien arvojen mukaan.

- Meidänkin on pakko laajentua, jotta ylipäätään selviämme markkinoilla. Mutta teemme sitä hallitusti ja suunnitelmallisesti, Minna sanoo.

Vapaa-ajalla yrittäjä käy ”pääntyhjennyslenkeillä” ja hoitamista riittää myös omassa ja tytärten koirissa.