Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Loimaan Yrittäjät

 

Loimaan Yrittäjät ry. perustettiin loimaalaisten kauppiaiden toimesta 11.5. 1934. Yhdistys on alansa ensimmäisiä Suomessa. Epävirallisesti toiminta alkoi jo kaksi vuotta aikaisemmin. Eräät yrittäjät olivat perustamassa omaa lehteäkin, Oy Yksityisyrittäjät, mutta toiminnan painopiste siirtyi pian Helsinkiin.

Loimaan yhdistys aloitti nimellä Loimaan Seudun Yksityisyrittäjät ry, Loimaan Yrittäjiksi muututtiin 1963. Jo 1930-40 -luvuilla yrittäjäyhdistys toimi vilkkaasti ja jäseniä oli toista sataa. Hiljaisempi kausi sattui 1970-luvulle, mutta seuraavalla vuosikymmenellä toiminta elpyi jälleen. Nyt Loimaan Yrittäjiin kuuluu noin 270 jäsenyritystä ja yhdistys toimii vireästi ja monipuolisesti.

Loimaan Yrittäjien toiminnan helmiä kautta aikain on yhdistyksen perustama ja ylläpitämä Loimaan Yksityisyrittäjäin Vanhainkotisäätiö, joka omistaa Tuulensuun Palvelukeskuksen. Moneen otteeseen laajennut palvelukeskus on ainutlaatuinen saavutus yrittäjäjärjestöjen piirissä maassamme. Idea säätiön perustamiseen syntyi jo 1940-luvulla. Yrittäjäyhdistys on ollut vahvasti mukana myös Loimaan Kauppakoulun perustamisessa vuonna 1952. Yrittäjäyhdistyksen ensimmäinen puheenjohtaja oli kultaseppä Lauri Heikki Vainiola. Nykyinen puheenjohtaja Pasi Markula on järjestyksessä kahdeskymmenesensimmäinen. Markula on ollut yhdistyksen puheenjohtajana vuodesta 2009. Loimaan Yrittäjät ry. julkaisi 70-vuotisjuhlansa kunniaksi 416-sivuisen historiikin.