30.7.2021 klo 13:18
Uutinen

Vilart löysi isomman toimipaikan Lummetieltä

Teksti ja kuva Merja Ryhtä/Somero-lehti


Teemu Heinonen siirsi yrityksensä Vilart Teemu Heinonen Oy:n toiminnot saman katon alle Lummetien varteen. Aiemmin hän ja kaksi työntekijää korjasi ilma-, maa- ja ilmavesilämpöpumppuja sekä rakensi ja huolsi kylmäkontteja neljässä eri toimipisteessä. Heinosen omakotitalon pihalla nökötti enimmillään neljä konttia.
– Kyllästyin, kun työkalut ja tavarat olivat aina hukassa tai väärässä paikassa. Sitä mitä olisi tarvittu varastossa, oli autotallissa tai hallissa. Se vei paljon aikaa työltä. Nyt kun tehtiin muuttoa Lummetielle, niin aika moni kadonnut tavara on löytynyt, nauraa Heinonen aiempia logistiikkaongelmia.
Uudessa toimipaikassa on sisätilaa noin 400 neliömetriä sekä iso piha. Heinonen pitää pihaa erityisen tärkeänä, sillä kontit vievät paljon tilaa.
– Kun saamme tietyt asiat kuntoon sisätiloissa, niin loput hommat voi hoitaa valmiissa kontissa ulkonakin.
Vilart valmistaa mittojen mukaan kylmä- ja pakastekontteja muun muassa elintarvikemyymälöihin, ruokaloihin, keittiöihin, maatiloille, metsästysseuroille ja yksityisillekin. Markkina-alueena on Suomi.
Yritys sai juuri tilauksen Ruotsista, jonne Somerolta lähtee laitekontteja lentokentän kiitoratojen viereen.
– Ensimmäiset kontit rakensimme vuonna 2011. Viime vuonna teimme yli 20 konttia.
Elementit kontteihin tulevat Puolasta ja kylmälaitteet ovat pääasiassa Zanotin, Technoblockin tai Polairin. Rungot ja teippaukset hoituvat paikallisten alihankintayritysten voimin.
– Me kasaamme kontit Lummetien hallissa. Pienin on auton takalaatikon kokoinen. Suurin, jonka olemme tehneet, on kahdeksan metriä pitkä, kolme leveä ja 2,7 metriä korkea. Moduuleita liittämällä voi tehdä suuremmankin kokonaisuuden, laskee Heinonen.
Vilart myös vuokraa kontteja ja kylmäkärryjä. Kylmäkärryjä voi käyttää säilytyspaikkana esimerkiksi juhlissa ja tapahtumissa.
Lämpöpumppujen suosio pysyy.
– Suomalaiset haluavat säästää lämmityskustannuksissa ja viilentää asuntoaan kesähelteillä. Uusia ilmalämpöpumppuja asennetaan ja vanhoja huolletaan entiseen tahtiin, selvittää Teemu Heinonen yrityksensä toista kivijalkaa.

Julkaistu: 16.2.2017 | 12:09