2.8.2021 klo 13:44
Uutinen

Somero-kortti saattaisi vääristää kilpailua

Teksti Merja Ryhtä/Somero-lehti
Kuntalaisaloitteessa on toivottu Someron kaupungille omaa paikallista bonuskorttijärjestelmää, Somero-korttia. Kortin kaupungilta hankkinut kuluttaja saisi suoraan alennuksen ostoksista tai palveluista paikallisissa yrityksissä. Someron kaupunki subventoisi joltain osin alennuksen yrityksille.
Aloitteen tekijä on varma, että kun alennus olisi merkittävä, se herättää kuluttajan kiinnostuksen ja kortin hankkijat olisivat taipuvaisia tekemään isomman osan hankinnoistaan paikallisissa yrityksissä, eivätkä lähtisi muualle ostoksille.
Elinkeinolautakunta on yhtä mieltä siitä, että somerolaisia tulee kannustaa hankkimaan ostoksensa omalta paikkakunnalta. Se on kaupungin ja kaupunkilaisten etu, että Someron palvelutaso on monipuolinen ja laadukas.
Lautakunta toteaa kuitenkin, että oma bonuskorttijärjestelmä on ongelmallinen. Kuntaliiton lakimiehet ovat todenneet, että kaupungin oma bonuskorttijärjestelmä voi johtaa kilpailua vääristäviin vaikutuksiin. Esitetyn kaltainen järjestelmä saattaa rikkoa yhdenvertaisuusperiaatetta. Mikäli kaupungin todettaisiin syyllistyneen tämänkaltaisiin rikkomuksiin, tulisi siitä seuraamuksia.
Elinkeinolautakunta katsoo, ettei bonuskorttijärjestelmää ryhdytä viemään eteenpäin. Aloite on loppuunkäsitelty.

Julkaistu: 11.5.2017 | 19:20