6.8.2021 klo 15:23
Uutinen

Tilien laskentaa 20 vuotta

Teksti ja kuva Sauli Kaipainen/Somero-lehti
Tilitoimisto Merja Oras on täyttänyt 20 vuotta. Tammikuussa 1998 Merja Oras aloitti sivutoimisena, ja päätoimisesti hän on tehnyt työtä maaliskuusta 2010 asti. Kaikkiaan hän kertoo tehneensä laskentahommia 38 vuotta.
Henkilökuntaa on ollut viime syyskuusta lähtien kolme kappaletta.
– Kasvua on ollut kun asiakkaita on tullut lisää, ja myös yritykset ovat kasvaneet. On ollut positiivista, että tässä pystyy muitakin työllistämään.
Oraksen toimisto on auktorisoitu. Se tarkoittaa sitä, että auktorisoidun  tilitoimiston osaaminen, järjestelmät ja toimintamallit on tarkastettu. Taloushallintoliitto valvoo, että tilitoimistosta löytyy alan tiukimman seulan eli KLT-tutkinnon suorittaneita ammattilaisia.
Taloushallintoliiton jäsenenä tilitoimisto takaa, että palvelu on jatkuvaa. Auktorisoidulla toimistolla on vastuuvakuutukset kunnossa. Taloushallintoliitto valvoo, että toimisto toimii hyvän tilitoimistotavan mukaisesti. Auktorisointi edellyttää, että toiminta on tiukasti lain mukaista ja että uudet säännökset huomioidaan hyvissä ajoin ennen voimaantuloa.
– Tällä alalla on pidettävä tietonsa ajan tasalla ja kouluttauduttava säännöllisesti, jotta asiakkaat voivat luottaa siihen, että asioita hoidetaan niin hyvin kuin mahdollista, Merja Oras toteaa.

Julkaistu: 20.1.2018 | 16:58