23.2.2018 klo 14:27
Uutinen

Torille Thai-ruokapaikka

Teksti Somerolehti/Sauli Kaipainen
Thai-ruokapaikka rantautui tällä viikolla ensimmäistä kertaa Somerolle. Asialla oli forssalainen yrittäjä Tomi Vellamo.
– Kyseessä on grilliauto Thai Fast Food, josta ruokaa myydään auton kyljessä olevan luukun kautta. Emännän kanssa meillä on ollut kaksi vuotta kiinteä ruokapaikka Forssan vanhassa, legendaarisessa Aipan grillissä, kertoo Vellamo.
Grilliautona toimiva bussi hankittiin vuosi sitten. Se on tulossa Someron torille. Tarkoituksena on tarjoilla autosta kattavasti kaikkia samoja pääruokia kuin kiinteässä paikassa Forssassa.
– Tarkoituksena on palvella lähinnä lounasasiakkaita. Tilausannoksia saa soittamalla ja kotiinkuljetuksella lämpimän ruuan pystyy tilaamaan kotisohvalle.
Tomi Vellamo vakuuttaa thai-ruuan olevan maukasta ja terveellistä.
– Thaimaalainen keittiö on sellainen makujen sekamelska. Riisi on perusjuttu samoin kuin peruna on Suomessa. Erilaisten kookosmaitopohjaisten kastikkeiden ja curryn ja chilin avulla annoksista saa sekä miedompia että tulisempia.
– Annoksista kaksi kolmasosaa on Suomi-suun mukaisia. Kastikkeilla saa annoksista hapanta, makeaa tai tulisen kirpeää.
Vellamo kertoo, että ruokapaikan kevätkääryleet ovat itse tehtyjä ja tuoreita. Ne ovat myös yksi thaimaalaisen keittiön pääjuttu.
– Somerolle tulo ratkesi, kun meihin otettiin yhteyttä ja pyydettiin. Aasialaista ruokapaikkaa siellä ei ole ollut aikaisemmin. Kaikkemme tehdään, että voimme tuoda sinne jotain uutta ja erilaista.