6.8.2021 klo 15:35
Uutinen

Sporttikone laajentaa Loimaalle

Teksti Sauli Kaipainen/Somero-lehti
Vuonna 2002 Somerolle perustettu Sporttikone laajentaa toimintojaan neljänteen myymälään. Ensimmäinen laajentumissuunta oli vuonna 2009 Salo, jota seurasi Kaarina 2014. Nyt on vuorossa Loimaa.
Sporttikoneen yrittäjät Ari Kujansuu ja Pasi Nieminen kertovat, että Loimaan myymälä tulee olemaan 1 100 neliön koollaan samaa luokkaa kuin ovat entisetkin myymälät. Somerolla kokonaisala on laajennuksen jälkeen noin 1 000 neliötä.
Loimaalle meno tapahtui hyvin samalla tavalla kuin kaikki muutkin laajentamiset.
– Meille tarjoutui mahdollisuus saada Husqvarnan vapaaksi jäänyt edustus. He halusivat liikkeen, jolla on pienkoneiden huolto- ja varaosapalvelut myynnin kanssa saman katon alla, Pasi Nieminen kertoo.
Ari Kujansuu sanoo kasvun olleen johdonmukaista.
– Kun merkkejä on vapautunut, me olemme aina joutuneet siinä kohtaa tekemään ratkaisut, mennäänkö vai eikö mennä. Tähän mennessä ratkaisu on ollut, että on menty.
Pasi Nieminen myöntää, että Loimaa tuntuu laajentumisten suhteen isoimmalta pykälältä.
– Asioiden hallittavuus mietityttää, nyt kun on neljä liikettä. Logistiikan ja varastonhallinnoinnin täytyy toimia siten, että tavaraa pystytään siirtelemään nopeasti paikasta toiseen.
– Me näemme vahvuutena sen, että kun varaosia on neljässä paikassa, meiltä löytyy tarvittava suoraan omasta varastosta. Silloin se on tarvittaessa seuraavana päivänä toisessa liikkeessä. Se on iso voimavara ja vahvuus. Sitä kautta saadaan laitteet huollettua nopeasti kuntoon, Nieminen painottaa.

Julkaistu: 16.3.2018 | 9:05