9.8.2021 klo 08:57
Uutinen

Voice Massage rentouttaa äänentuoton ja hengityksen lihaksia

Teksti ja kuva Sauli Kaipainen/Somero-lehti


Outi Kerko aloitti klassisen hierojan työnsä vuonna 2000 ja perusti toiminimen Hierontanäppi. Sen jälkeen hän on käynyt erilaisissa koulutuksissa vuosien varrella, opiskellen muun muassa nivelhierontaa, nivelten mobilisointia ja Trigger-hierontaa.
– Vuosi sitten minulla oli ensimmäinen jakso Voice Massage -hieronnasta ja syksyllä siihen liittyi purentafysiologinen täydennyskoulutus. Kertauskoulutukset ovat kolmen vuoden välein.
Suorana suomennoksena Voice massage tarkoittaa äänihierontaa. Hoidoissa ei kuitenkaan päästetä suusta erilaisia ääniä. Sen sijaan Voice Massage on klassisen hieronnan otteilla tehtävää hoitoa, joka rentouttaa äänentuottoon tai hengitykseen läheisesti liittyviä lihaksia.
– Pikkuhiljaa Voice Massage -asiakkaiden määrä on ruvennut lisääntymään noin yhteen tai kahteen asiakkaaseen joka päivä. Loput ovat klassisen hieronnan asiakkaita. Voice Massage -osaajia ei ole kovin paljon, lähimmät ovat Forssassa ja Salossa kummassakin yksi.
Outi Kerko arvioi, että noin puolet Voice Massage -asiakkaista tulee hoitoon erilaisten purentavaivojen vuoksi, mutta ongelmia on monenlaisia.

Julkaistu: 26.4.2018 | 14:55