9.8.2021 klo 09:05
Uutinen

Ilmastointifirma Hava Oy uskoo kasvun jatkuvan

Teksti ja kuvaMerja Ryhtä/Somero-lehti

Ilmastointi- ja putkitöitä tekevällä Hava Oy:llä menee hyvin. Jo alkuvuodesta tilauskirjaan saatiin koko vuodelle töitä.
Tilanne oli toinen silloin kun Klaus Suonpää ja Marko Toivonen laittoivat yrityksensä pystyyn vuonna 2011.
– Silloin rakentamisessa alkoi juuri hiljainen aika, oikeastaan täydellinen pysähdys. Kukaan ei uskaltanut rakentaa uutta, sanoo Toivonen.
Kolme vuotta oli kituuttamista. Töitä hankittiin kauempaa, esimerkiksi Tampereelta, kun somerolaisyrityksen päätoimialueena on Etelä- ja Varsinais-Suomi.
Tunnelin päässä alkoi näkyä valoa pari vuotta sitten. Vuonna 2017 Havalle tipahteli tilauksia jo siihen tahtiin, ettei töiden välille jäänyt tyhjää.
Yritys palkkasi joukkoonsa lisää työntekijöitä. Nyt Suonpään ja Toivosen lisäksi yrityksessä on viisi vakituista työntekijää sekä pidempiaikainen aliurakoitsija, joka tekee töitä omalla toiminimellä.
– Olemme ottaneet maltillisesti uutta väkeä töihin. Yleensä hakua ei ole ollut, mutta kun on tullut hyviä tyyppejä vastaan, olemme tarttuneet heihin.
Marko Toivonen kehuu tiimin osaamista. Jokainen pystyy tekemään itsenäisesti päätöksiä.
– Aiomme palkata ensi kesäksi kesätyöntekijöitä, myös pidempiaikaiselle työsuhteelle on paikka auki. Eli ei muuta kuin ottamaan yhteyttä minuun, pyytää Marko Toivonen.

Julkaistu: 26.4.2018 | 14:59