9.8.2021 klo 13:17
Uutinen

Markku Uusimäki ja klapirinkula voittivat keksintökisan

Teksti Sari Merilä, kuva Merja Ryhtä
Somerolainen yrittäjä Markku Uusimäki vei voiton tämänvuotisessa Keksintöjen Viikon pitchauskisassa klapirinkulakeksintönsä myyntipuheella. Pitchaus tarkoittaa nopeaa esitystä tuotteen, palvelun tai liikeidean pääkohdista.
Uusimäki valikoitui voittajaksi kuuden pitchaajan joukosta. Hän toi lavalle hakkuupölkyn, jonka päälle oli asentanut keksintönsä, umpikumista valmistetun klapirinkulan. Lavalla tuomariston ja yleisön edessä hän pilkkoi kirveellä halkoja ja osoitti konkreettisesti keksintönsä toimivuuden.
Myyntipuheessaan hän kehui klapirinkulan parantavan halonhakkaajan ergonomiaa.
– Selkä kiittää, ja työskentely on myös entistä tehokkaampaa. Halkoja ei tarvitse noukkia maasta vähän väliä, vaan ne kaikki jäävät rinkulan sisälle.
Tuomaristo kiitti erityisesti Uusimäen esityksen selkeyttä, aitoutta ja havainnollisuutta sekä kiinnostavaa lavashow’ta.
Keksintöjen Viikko kokosi 12. kerran yhteen keksijät, startup-yrittäjät, asiakkaat, rahoittajat ja asiantuntijat tarjoten samalla mahdollisuuden verkostoitumiseen ja yhteistyökumppaneiden löytämiseen.
Keksintöjen Viikon messuvieraat kuulivat myös herätteleviä puheenvuoroja muun muassa avaruustähtitieteen emeritusprofessori Esko Valtaojalta sekä persoonallisesta markkinoinnistaan tunnetun Varusteleka-verkkokaupan perustaja Valtteri Lindholmilta.  
Somerolainen pellepeloton, Markku Uusimäki on hakenut keksintönsä Patentti- ja Rekisterihallituksen hyödyllisyysmallirekisteriin.
Klapirinkulan kehä ja jalat ovat joustavaa kumia.
– Ne antavat periksi, jolloin mahdollisesta kirveen varren osumasta kehään tulee pehmeä, selvittää keksijä turvallisuusnäkökohtaa.
– Puu jää kehikkoon eikä kierähdä yli. Se perustuu siihen, että kehän asennuskorkeus on polttopuun pituuteen nähden yli sen puolivälin, laskee Uusimäki.

Somero-lehti julkaisi laajemman haastattelun Uusimäestä 1.6.2018 lehdessä. Haastattelu on edelleen luettavissa osoitteessa www.lehtiluukku.fi.

Julkaistu: 16.11.2018 | 11:37