25.8.2021 klo 10:20
Uutinen

Yrittäjät pohtivat alkaneen vuoden haasteita

Julkaistu: 9.1.2019 | 21:46

Teksti Sari Merilä/Somero-lehti

Somerolaiset yrittäjät pohtivat, mikä on ensi vuonna Someron suurin juhlanaihe ja toisaalta mikä on en ensi vuonna paikkakunnan suurin haaste.

Optikkoalan  yrittäjä  Ulla Hautamäki löytää kaksikin juhlan aihetta: ”Palvelevat  somerolaiset yritykset ja rikas somerolainen kulttuuritarjonta. Haasteellisinta on asukasluvun käännyttäminen kasvuun.”

Sairaankuljetusalan yrittäjä Tuomo Maavirta sanoo, että suurin juhlanaihe on Somero itsessään: ”Haasteena Somerolla on säilyttää itsenäisyys ja elinvoimaisuus.”

Matkailu- ja maaseutuyrittäjä Jani Kurvinen nostaa kaupungin juhlanaiheeksi sen, että uudet omakoti- ja teollisuustontit ovat myyneet hyvin ja tuottaneet uusia asukkaita ja työpaikkoja Somerolle. Someron haaste liittyy soteen: ”Sote- ja maakuntauudistuksen aikataulu vahvistuu kevään aikana ja sillä on suuria vaikutuksia kaupungin itse tuottamiin hoiva- ja tukipalveluihin ja niiden kustannuksiin kuin myös kiinteistöjen omistukseen”, Kurvinen toteaa.

Myös Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Hanna Munter otta osaa keskusteluun: ”Somerolaiset ihmiset ovat yhteistoiminnan, yhteisöllisyyden ja talkoohengen mestareita. Rohkenen väittää, että tulevaisuudessa yksikään suomalainen kunta ei pärjää ilman kuntalaistensa vahvaa osallistumista. Asukkaiden osallisuuden edistämisessä Somerolla on etumatkaa moneen muuhun kuntaan nähden, mutta silti somerolaisten yhteisöjen aktiivista tekemistä tulee tukea ja asukkaiden vaikuttamismahdollisuuksia kotikunnassa vahvasti kehittää. Tulevan vuoden juhlanaihe voisi olla osallisuus. Kotikaupungin suurin haaste on päästä eroon turhasta henkisestä vaatimattomuudesta. Tämä pieni varsinaissuomalainen kulttuurin, yrittäjyyden, urheilun, elämysten ja yllätysten kaupunki on täynnä mahdollisuuksia. Somero on elinvoimainen, hyvin hoidettu, sopivan kokoinen kaupunki. Someroa kelpaa kehua! Liikkuessani maailmalla puhun Somerosta aina positiivisesti – tee sinäkin niin!”