Reino Merivirta, Johannes Koroma, Tauno Nummila laskiaisrieha
25.8.2021 klo 11:46
Uutinen

Johannes Koroma puhuu kevätkokouksessa

Julkaistu: 11.3.2019 | 13:34

Someron Yrittäjät ry:n  kevätkokouks pidetään torstaina 28.3. kello 18 Toimistohotellissa (Heikintie 5).

Kansakunnan tilasta ja ajankohtaisista haasteista yrittämisenkin näkökulmasta esitelmöi ja kokousväen kanssa keskustelee yhteiskunnallinen vaikuttaja, kolumnisti,  Johannes Koroma.

Koroma oli Suomen Työantajain Keskusliiton viimeinen toimitusjohtaja 1990-1992 ja Teollisuuden ja Työnantajain Keskusliiton ensimmäinen toimitusjohtaja 1993–2003.

Koroma on myös pitkän linjan journalisti. Hän toimi sanomalehti Uuden Suomen päätoimittajana 1976–1989 ja Helsingin Sanomien taloustoimituksen osastopäällikkönä vuosina 1965–1974, jolloin aloitettiin voimakas talousjournalismin kehittäminen. 

Koroma on yhteiskunnallinen vaikuttaja, jolla on laaja ja monipuolinen kokemus yhteiskunnallisesta päätöksenteosta ja sen vaikutuksista kansalaisten mielipiteisiin ja hyvinvointiin sekä yritystoimintaan ja taloudelliseen kasvuun.

Koroma nimitettiin Teollisuuden Keskusvaliokunnan pääsihteeriksi 1989 sekä Suomen Työnantajaliiton ja Teollisuuden Keskusliiton varatoimitusjohtajaksi 1.4.1989, sekä molempien liittojen toimitusjohtajaksi 1.3.1992 alkaen. Hän valmisteli uuden liiton yhdistämistyön, jolloin Teollisuuden Keskusliitto ja Suomen Työnantajain Keskusliitto liitettiin yhteen uudeksi organisaatioksi (Teollisuus ja Työnantajat). Sen jälkeen hänet nimitettiin vuodesta 1993 toimintansa aloittaneen Teollisuuden ja Työnantajien Keskusliiton ensimmäiseksi toimitusjohtajaksi. Koroma oli TT:n edustajana EU:n jäsenyysneuvotteluissa.

Hän jäi eläkkeelle 60-vuotiaana ja toimii edelleen erilaisissa yhteiskunnallisissa tehtävissä, kolumnistina ja puhujana.

Tasavallan presidentti Tarja Halonen myönsi Koromalle pääkonsulin arvonimen vuonna 2009.

Sotilasarvoltaan Koroma on kapteeni.

Johannes Koroma viihtyy vapaa-aikanaan vaimonsa Raili Koroman kanssa paljon Somerolla, sillä hänellä on paikkakunnalla vapaa-ajanasunto.

Someron Yrittäjien kevätkokouksessa on lisäksi esillä sääntömääräiset asiat ja tarjoilua.