Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Paijan mallasvuokaleipä kolmanneksi Artesaaniruoan Suomen mestaruuskisassa

Teksti ja kuvat Merja Ryhtä/Somero-lehti

Somerolaisen  Anna ja Antero Paijan tilaleipomon tumma mallasvuokaleipä sijoittui kolmanneksi Artesaaniruoan Suomen mestaruuskisassa leipomotuotteiden tummien limppujen luokassa.

Tuomaristo kehui Paijojen tuotetta klassiseksi mallaslimpuksi, joka on vahvojen juustojen hyvä ystävä. Se on reilusti makea ja maltaan makuinen. Siinä on tasainen, kaunis ja elävä pinta. Tuonnempana tuomaristo lähettää lisää tietoa, miten tuotetta voisi vielä kehittää.

Juuri kehittämisen takia maanviljelijäpariskunta Sillanpäästä lähti mukaan kisaan. Paijat halusivat tietää, ovatko he oikealla tiellä. 

– Haluamme palautetta, jotta pystymme kehittelemään limpusta vielä paremman. Olemme parannelleet, maistelleet ja maistattaneet, emmekä enää keksi, mitä sille voisi tehdä, toteaa Anna Paija.

Hän uskoo, että viime vuonna markkinoille tuodussa makeassa leivässä hyvän maun salaisuus on pitkässä tekoprosessissa ja oman pellon luomuviljassa.