Etsi

Emergency banner

Let’s make the future of local energy!

Efirec Oy auttaa keskikokoisten kaupunkien kaukolämpöyhtiöitä luopumaan fossiilisten polttoaineiden käyttämisestä ja hyödyntämään bioenergiaa sekä lajiteltua yhdyskuntajätettä energiantuotannossa. Yhtiön palvelut koostuvat uusiutuvan energiaketjun optimoinnin konsultoinnista sekä laitosten suunnittelusta ja projektoinnista.

”Toimitamme avaimet käteen -periaatteella laitoskokonaisuuksia niin energiantuotannon kuin jätteenkäsittelyn osalta. Myös digitalisaatio on tullut yhdeksi kulmakiveksi toimintaamme ja kehittämämme ohjelman avulla muun muassa kiinteistöjen omistajat saavat reaaliaikaista ja analysoitua tietoa energiakulutuksesta ja voivat palvelun avulla optimoida energiankulutusta sekä tätä kautta luoda konkreettisia kustannussäästöjä”, Efirecin toimitusjohtaja Ulla Sainio aloittaa.

Efirec Oy:n historia alkaa vuodesta 1990, perustaja Keijo Hämäläisen siirtyessä yksityisyrittäjäksi 15 vuoden suuryrityskokemusten pohjalta.

”Näiden yritysten oppimisalusta antoi vahvan pohjan tekniikan lisäksi toimialajärjestelyistä, joissa Hämäläinen oli keskeisessä roolissa, kun kartoitettiin projektitoimitusten kustannusrakenteet. Tämä johti siihen, että Efirec Oy on toiminut aina verkostotoimintamallilla”, Sainio paljastaa yrityksen historiasta.

Hänelle ympäristöasiat ovat aina olleet lähellä sydäntä.

”Pari vuotta sitten suoritin ympäristöteknologian tutkintoa ja samaan aikaan löysin yrityspörssistä tämän alan yrityksen. Puoli vuotta hieroimme kauppaa ja syksyllä 2016 allekirjoitimme kauppakirjat! ”

Menestystekijöinä Sainio pitää kokemusta sekä yksilöllistä asiakaspalvelua.

”Asiakkaamme saavat meiltä tarpeisiin parhaiten soveltuvan ja kustannustehokkaimman ratkaisun hyödyntäen aidosti pitkää kokemustamme. Kokemuksemme avulla voimme tarjota ammattitaitoamme ratkaisujen kartoitusvaiheeseen sekä vaihtoehtojen vertailuun sekä edelleen luotettavan projektitoimittajan, jolla on kokemus projektien läpiviennissä sekä teknologian käyttöönotossa. ”

”Tavoitteena on tehdä yrityksestä kansainvälinen toimija, joka tukeutuu Suomen korkeaan teknologiseen osaamiseen ja toteutuksiin niin ympäristö- kuin energiasektorilla. Yhteiskunnallinen muutos tuo alalle 800 miljardin euron investoinnit seuraavan 10-15 vuoden aikana. Vain 15 % yhdyskuntajätteestä käsitellään maailmanlaajuisesti ja energian hinta tulee nousemaan. Nämä asiat yhdessä muiden asioiden kanssa ovat omiaan kiihdyttämään investointien määrää. Suomalaista teknologiaosaamista arvostetaan maailmalla korkealle ja Efirec Oy:n toteuttamat hankkeet kotimaassa muodostavat vahvan pohjan mm. referenssien sekä projektitoimitusten osalta. Suomalainen osaaminen ja kokemus mm. teknologioiden osalta mahdollistavat näiden osa-alueiden hyödyntämisen sekä monistamisen”, spekuloi Sainio tulevaisuuteen liittyen.

”Varsinais-Suomessa on hyvä pöhinä päällä ja todellinen tekemisen meininki! Toivottavasti pääsemme pian toteuttamaan tällekin seudulle projekteja! Täällä on paljon rakentamista käynnissä ja tulemme mielellämme ratkomaan energiahaasteita näiden toimijoiden kanssa!”

 

Yhteystiedot:

www.efirec.fi

050 443 8282

Turun Yrittäjät blogi