Etsi

STO + ÅBO = Starkt & Nära!

Näringslivet och Åbo stads ledning och olika aktörer från Åbo regionen möter Stockholmsregionen iden 8 december 2016. Målsättningen är att starta ett kontinuerligt och intensivare samarbete med regionerna Stockholm och Åbo.

Vi besöker olika aktörer och företag. I vårt första stop bekantar vi oss med Ambassaden, Finsk Svenska Handelskammaren varefter vi förflyttar oss till Finlandsinstitutet matchmaking, företagsmöten och pitchningar. Dagen avslutas med cocktail och fri samvaro.

Under resan kan deltagarna diskutera aktuella ärenden och behov med andra företagare, Åbo stadsdirektör, TScP:s och Åbo hamns direktörer och många medlemmar från Åbo Företagarnas styrelse. Alla är med på resan och under hela dagen i Stockholm. Aktörer från undervisning och från Loura regionen är också med.

EEN anordnar matchmaking och hittar företag som ni är intresserade av. Fyll i ditt företags profil och vad ni är intresserade av här. 

Vi ordnar matchmaking för fyra olika branscher:

Health
Digitalisering, förändringar i vården, öppning av data och många andra saker kommer att ändra på vårdsektorn i framtiden. Finlands stora vårdreform öppnar stora nya möjligheter. Vad har ni för ny spännande produkt? Vilken typ av samarbete söker ni efter?

Bygg, boende och arkitekter
I Stockholm byggs det med rekordfart. Stora infrastrukturella projekt, bostäder, kontor och mycket annat. Kan vi bygga smartare? Renare? Mer kostnadseffektivt?

Cleantech
Meyers varv i Pansio intill Åbo bygger värdens största lyxkryssare, varje fartyg har värde på närmare 8 miljarder kronor. Fartygen börjar vara mer och mer självförsörjande och behöver nya innovationer. Fartygen byggs med hjälp av många underleverantörer kanske ni kan bli en av dem eller hjälpa en av dessa leverantörer?

Kreativa näringar
För kreativa näringar ordnar vi under samma resa en träff med Riksteatern i Hallunda. Här kan du bekanta dig med hur de klarar av att skapa upp till 70 olika produktioner per år som turnerar runt om i Sverige. Digitaliseringen kommer också i dessa näringar, hur kommer den möjligtvis att förändra denna näring?

Resan rundas av med ett cocktailparty och program på Finlandsinstitutet före hemresan med Silja Line.