9.8.2017 klo 12:57
Uutinen

Turun keskustavisio 2040

Turun keskustan visio 2040 julkaistaan maanantaina 14.8. Turku Future Forumissa, joka pidetään Turun kiinteistölaitoksen auditoriossa.

Keskustan kehittäminen on yksi kaupunginvaltuuston vuonna 2016 asettamasta neljästä kärkihankkeesta. Hankkeen tavoitteena on laatia kunnianhimoinen visio keskustan elinvoiman ja vetovoiman vahvistamiseksi sekä konkreettinen tiekartta toimenpiteistä ja vaiheista, joilla keskustan elinvoimaa, elävyyttä ja viihtyisyyttä parannetaan pysyvästi.

Kilpailu kiristyy kaupunkien välillä globaalisti – asukkaista, osaajista, työpaikoista ja investoinneista. Samalla kasvaa tarve erottua omilla vahvuuksilla ja panostaa kaupungin vetovoimaan vaikuttavilla ja konkreettisilla, tulevaisuussuuntautuneilla toimenpiteillä.

Urbaanin elämäntyylin nousu tuo ihmisläheisyyden ja julkisten tilojen viihtyisyyden fokukseen. Kaupungit ovat kaupunkilaistensa koteja, samalla myös alustoja hyvinvoinnin ja kulttuurin syntymiselle. Kaupunkien ja keskustojen menestys riippuvat niiden kyvystä ohjata kehityksensä suuntaa peilaten sitä omaan historiaansa, identiteettiinsä sekä vaikuttaviin globaaleihin kehityksen trendeihin.

Sijaintimme maailman kauneimman saariston sydämessä sekä lähes 800-vuotinen historiallinen keskusta antavat Turulle loistavan mahdollisuuden nousta omanlaiseksi kansainvälisesti tunnetuksi maailmankaupungiksi, joka mahdollistaa asukkailleen ja yrityksilleen hyvinvoivan elämän.
Nyt julkistettavan vision tavoitteena on luoda suuntaviivat tälle kehitykselle.

Ohjelma maanantaina 14.8.2017

Tilaisuuden kesto klo 17.30 – 19.30
Kiinteistöliikelaitoksen auditorio, Puutarhakatu 1, Turku

Puheenvuorot:
Markku Wilenius, keskustan visioryhmän puheenjohtaja, professori, Turun yliopisto
Timo Hintsanen, kaupunkisuunnittelujohtaja, Turun kaupunki
Eero Lundén, arkkitehti, Lundén Architects
Katariina Räike, Turun Ydinkeskustayhdistys ry

Ilmoittaudu tapahtumaan: https://www.lyyti.in/keskustavisio
Paikkoja on rajoitetusti, ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Tilaisuus on avoin ihan kaikille!

Huom! Tilaisuus striimataan ja keskusteluun voi osallistua aihetunnisteella #turkufutureforum.
Lisää aiheesta: www.turku.fi