21.8.2017 klo 13:45
Uutinen

Puheenjohtajan viesti jäsenille: Terroristinen isku Turussa 18.8.

Tapahtuneesta syvästi järkyttyneenä kirjoitan tätä viestiä. Ensinnäkin syvä osanottoni menehtyneiden omaisille ja läheisille. Toivotan myös loukkaantuneille ja heidän läheisilleen voimia ja jaksamista.

Henkiset arvet eivät ehkä koskaan parane. Joka tapauksessa asioita on käsiteltävä ja puhuttava ne riittävästi auki, tarvittaessa ammattilaisten avulla. Viime aikojen kehitys huomioon ottaen tapahtunut ei ollut täysin yllättävä. Se että tämä sota nyt iski rauhalliseen Turkuun, oli kuitenkin meille kaikille shokki. Terroritekojen tekijät sekä varsinaiset voimat heidän taustallaan pyrkivät yhtä paljon kuin aiheuttamaan vahinkoa, järkyttämään yhteiskuntiemme tasapainoa ja normaalia elämää. Sekä kylvämään pelkoa ja epävarmuutta. Tähän meidän ei pidä alistua, vaan jatkaa elämistä ja toimiamme kuten ennenkin. Ei pidä myöskään antaa vastakkainasettelun asenteille valtaa.

Haluan kiittää keskustan yritysten henkilökuntaa ja yrittäjiä ripeästä toiminnasta tilanteessa, sekä suojan tarjoamisesta yleisölle. Tämä tapahtuma osoitti, että on entistäkin tärkeämpää panostaa yrityksissä yllättävien tilanteiden hallintaan sekä henkilöstön ja asiakkaiden turvallisuusseikkoihin. Kehotan että yrityksissä käytäisiin tapahtunutta läpi, siten ettei seuraukseksi jää pelkotiloja ja epävarmuutta. Yksinyrittäjiä kehotan keskustelemaan esimerkiksi yrittäjäkollegoidensa kanssa. Pelastushenkilöstön ja viranomaisten toiminta oli ripeää. Tapahtunut osoitti, että kokonaisuutena kriisivasteTurussa toimii kohtuullisen hyvin. Uskon myös tärkeän jälkihoidon asialliseen onnistumiseen, siihen me kaikki voimme vaikuttaa.

Järkyttävä tilanne, läheisen äkillinen menehtyminen tai loukkaantuminen tuo aina mukanaan myös isoja muutoksia ja paljon ylimääräistä tehtävää. Elämä järkkyy. Tällaiseen on vaikea riittävästi varautua, vaikka heijastevaikutukset voivat olla hyvinkin vakavia. Nyt tapahtunut on konkreettisesti koskettanut myös Turun Yrittäjien jäsenistöä ikävällä tavalla. Olemme järjestönä tapahtuneessa tukena ja käytettävissä, kuten koko yhteisömme. Tällaisina aikoina yhteisöllisyyden merkitys korostuu. Tulemme pohtimaan asiaa eri näkökulmista omassa organisaatiossamme.

Ystävät, pidetään vapaan ja kansalaisistaan huolta pitävän Suomen ja Turun liput korkealla! Turvallista alkavaa syksyä kaikille!

Jari Rastas
Puheenjohtaja
Turun Yrittäjät