Etsi

Turun Yrittäjät lanseeraa Vuoden Yksinyrittäjä -tunnustuspalkinnon

Vuonna 2018 palkitaan Lukko- ja sähkölaitekorjaus Kari Lintuala Oy

Turun Yrittäjät on päättänyt lanseerata Vuoden Yksinyrittäjä -tunnustuspalkinnon. Ensimmäiseksi palkinnon saajaksi Turun Yrittäjien hallitus valitsi elektroniikkalukkoseppä Kari Lintualan. Hänellä on 34-vuoden kokemus lukitusalalta, joista 17 vuotta hän on toiminut yksinyrittäjänä.

Ennen yrittäjäksi ryhtymistä Kari Lintuala hankki työkokemusta Posti- ja telelaitoksessa verkkoasentajana, telakalla puhelin-, automatiikka- ja sähköasentajana sekä lukkoliikkeessä mekaanisten- sekä sähköisten lukitusjärjestelmien parissa. Yrityksensä alkuajoista lähtien hän on tehnyt perinteisiä lukkoasennuksia ja niiden korjauksia sekä sähköisiä kulunvalvonta- portti- ja oviautomatiikkatöitä. Kari hoitaa myös ovien ja ikkunoiden mekaanisia korjauksia sekä kiinteistöjen sähkölaitteiden korjaus- ja automatiikkatöitä. Asiakkaina hänellä on kiinteistönhuoltoyhtiöt, isännöitsijät sekä yksityiset henkilöt.

– Olen tehnyt töitä lähes kaikissa Turun taloyhtiöissä. Tyytyväiset asiakkaat innostavat minua tässä työssä. Periaatteeni on ollut hoitaa työt kokonaisvaltaisesti loppuun saakka. Siitä olen saanut myös kiitosta ja uskon sen olevan pitkien asiakassuhteiden taustalla, kertoo yrittäjä Kari Lintuala.

 

Yksityisyrittäjälle jatkajan löytäminen on haaste

Kari Lintuala on laaja-alainen turvallisuustuotteiden moniammattilainen, jollaisia ei ole montaa Suomessa. Hän on etsinyt työlleen jatkajaa ja alkanut vähitellen ajaa yritystoimintaansa alas. Jatkajan löytymisen haasteena on se, että yksityisyrittäjänä työ henkilöityy vahvasti. Lisäksi käsityövaltaisella alalla hyvä ammattitaito omalla sektorilla ei riitä, vaan pitää olla moniosaaja.

– Yksinyrittäjänä työskentelevän täytyy olla samaan aikaan nöyrä ja ammattiylpeä. Lisäksi on tärkeää toimia joustavasti. Yksinyrittäjänä minulle on tärkeää myös luotettujen yrittäjien verkosto, jolle voin tarvittaessa ohjata asiakkaita, jotta he saavat kokonaisvaltaisen palvelun vaivattomasti, kertoo Kari Lintuala.

Lukko- ja sähkölaitekorjaus Kari Lintuala Oy:n liikevaihto on ollut viime vuosina 250 000 €.