5.9.2018 klo 06:02
Uutinen

Yrittäjän päivän tervehdys

Yrittäjyys luo elinvoimaa kaupunkeihin ja kuntiin

Suomeen perustettiin vuoden 2018 ensimmäisellä neljänneksellä yli 10 000 uutta yritystä. Tilastokeskuksen mukaan tämä on yli 10 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna. Turkuun syntyi yrityksiä ensimmäisellä neljänneksellä 2018 yli 400 kpl ja koko edellisenä vuonna n. 1150. Turun Yrittäjät ry. on Suomen suurin yrittäjien paikallisjärjestö ja meidän jäsenmäärämme on ollut kasvussa. Alueen yritysten määrä kertoo elinvoimasta. Tiivistäen voi todeta, että mitä enemmän yrityksiä, sitä paremmin kunnassa menee. Myös tulevaisuudessa.

Kaupungin ja kunnan elinvoiman ja yrittäjyyden yhteys on hyvin selkeä. Molemmat tarvitsevat toisiaan ja yhteistyön pitää olla aktiivista, luontevaa ja rakentavaa.

Yrittäjyys houkuttelee kaupungissa, jossa on asiakkaita ja osaavaa työvoimaa. Asukkaita taas houkuttelevat työpaikat, monipuolinen asuntotarjonta sekä hyvät palvelut. Kaupunki pystyy huolehtimaan sille jatkossakin kuuluvista perusasioista kun verotuloja kertyy riittävästi. Ja kunnallisverohan kertyy pääosin työssä käyvien kuntalaisten ansiotulosta. Tekeillä olevan sote- ja maakuntauudistuksen toteutuessa kuntasektori tulee olemaan uusien haasteiden edessä.

Tällöin entistä tiiviimpi yhteistyö paikallisten yritysten kanssa on tärkeää. Järjestönä haluamme toimia tässä mahdollistajana sekä tukena.

Kunnat tekevät julkisia hankintoja eli ostavat tuotteita ja palveluja noin 20 miljardilla vuodessa. Kun kunta kilpailuttaessaan varmistaa että oman alueen yritykset voivat laajasti osallistua tarjouskilpailuihin ja menestyä niissä, vahvistaa se samalla työtä, yrittäjyyttä ja alueensa elinvoimaa. Haluan muistuttaa, että hankintalain uudistuksessa tavoiteltiin myös sitä, että kilpailutuksissa voidaan paremmin hyödyntää hyvää valmistelua sekä esimerkiksi neuvottelu-menettelyjä. Turussa yrittäjäjärjestö on tehnyt tällä saralla yhteistyötä kaupungin kanssa jo pitkään ja olemme hyvässä alussa. Vahva kehitystyö jatkuu.

Myös jokainen kuntalainen voi vaikuttaa kotipaikkakuntansa kehitykseen ja hyvinvointiin Käyttämällä Turkulaisten yrittäjien ja yritysten palveluja, luomme yhdessä työtä ja kasvua.

Turkulaiset Yrittäjät toivottavat kaikille Hyvää Yrittäjänpäivää 5.9.2018!

Jari Rastas
puheenjohtaja
Turun Yrittäjät ry – Åbo Företagare rf