Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Turun kuntakohtaiset yrittäjäpalkinnot Ocean Spirit Oy Ab:lle, Puutarhaliike Helle Oy:lle ja Tele-Projekti Oy:lle

Palkinnot jaettiin Naantalin kylpylässä järjestetyssä juhlassa 17.11.2018

Ocean Spirit Oy Ab

Merikauppa Ocean Spirit Oy Ab on perustettu syksyllä 2007. Yrityksen perustajan Arja Kunnasluoto-Gustafssonin ajatuksena on tuoda saaristotunnelmaa kaikkien ulottuville, vuoden ympäri.
Alun pelkästä nettikaupasta yritys on laajentunut pikkuhiljaa mm. isompiin liiketiloihin Linnankadun ja Puistokadun kulmaan, käy aktiivisesti messuilla, toimii tukkukauppana ja on hoitanut syksystä 2017 alkaen Pidä Saaristo Siistinä ry:n Roope-tuotteita.

Liikevaihto on n. 400.000€, ja yritys työllistää kaudesta riippuen 1-4 henkilöä. Jälleenmyyjiä on Suomessa ja Ruotsissa yhteensä 35.

Jotta yritys pärjäisi markkinoilla isompiaan vastaan, se on erikoistunut myymään vain merihenkisiä vaatteita, sisustus- ja lahjatuotteita sekä veneastioita, sekä pyrkii palvelemaan asiakkaat erityisen hyvin.

- Yksin en tähän pystyisi, onneksi minulla on ollut onni löytää aina parhaat ihmiset tiimiini. Ja onneksi ihana perheeni jaksaa tukea minua, vaikka pahimman messuajan aikaan hieman kapinoivat, kun käyn kotona vain nukkumassa ja vaihtamassa vaatteet, nauraa Arja Kunnasluoto-Gustafsson.

 

Puutarhaliike Helle Oy

Puutarhaliike Helle Oy on vuonna 1988 perustettu puutarha-alan tukkumyyntiliike. Yhtiön perusti hortonomi Matti Helle. Yhtiön nykyiset vastuuhenkilöt ovat perustajaosakkaat Jouko Narvanmaa (toimitusjohtaja), Auvo Toivola (varatj) ja Taru Narvanmaa (hallituksen puheenjohtaja).

Puutarhaliike Hellen tuotevalikoimaan kuuluvat kaikki ammattiviljelijän tarvitsemat tuotantovälineet siemenistä ja viljelytarvikkeista kasvihuonerakenteisiin ja -tekniikkaan. Yhtiön päämarkkina-alue on Suomi.

Helle Oy on yritysostojen kautta laajentunut myös Baltiaan ja uusille toimialoille, kuten valaistukseen. Helle-konsernin liikevaihto on noin 27 miljoonaa euroa ja se työllistää 85 henkilöä.

 

Tele-Projekti Oy

Tele-Projekti Oy kirjattiin kaupparekisteriin vuonna 1975.

Perustaja Taisto Luodon visiona oli suunnitella, toimittaa ja huoltaa tele- ja elektroniikka-alan järjestelmiä uusien modernien kiinteistöjen tarpeisiin. Yhteisantenneja ja äänentoistoa, turva- ja viestintäjärjestelmiä toteutettiin mm. kouluihin, sairaaloihin ja kaikenlaisiin yrityskiinteistöihin.

Tele-Projektin tärkeimpiä asiakkaita ovat olleet jo alusta asti Varsinais- Suomalaiset sähköurakoitsijat. Yrityksemme toimii sähköurakoitsijoiden alihankkijana erilaisissa rakennuskohteissa edelleen ja jopa yli puolet liikevaihdosta muodostuu uudisrakentamisen turvaelektroniikan ja erilaisten viestintä- ja paloturvallisuusjärjestelmien toimituksista. Toinen puoli liikevaihdosta tulee turvajärjestelmien maahantuonnista, huolloista ja asennuksista vanhoihin kiinteistöihin, suoraan yritys- ja yksityisasiakkaille.

Hälyttimet ja valvontalaitteet yleistyivät voimakkaasti 1980-90 luvulla ja näin toimialan laajentuessa Taisto Luodon serkku Eki Packalen, tuli mukaan laajenevaan yritystoimintaan. Tele-Projektin rinnalle perustettiin vartioimisliike ja kattonimeksi molemmille yrityksille annettiin THV Turvapalvelut. Pian yritystoimintaan tulivat mukaan myös lapset Kimmo ja Tiina Luoto ja Mika Packalen. Sukupolvenvaihdos toteutettiin 2000-luvun alussa ja jo nyt verstaalla puuhailevat, kolmannessa polvessa Kimmon ja Mikan elektroniikasta kiinnostuneet tyttäret, Ilona ja Sonja.

Tele-Projekti työllistää 14 henkeä ja THV Hälytysvalvonta saman verran. Tele-Projektin tuotteet ja järjestelmätoteutukset vaativat monialaista ammattityötä; sekä IT–alalta että sähköalalta ja senpä vuoksi yritykseen on aina rekrytoitu nuorta ja osaavaa väkeä, henkilökunnan keski-ikä tällä hetkellä noin 33 vuotta.

Yrityksessä uudet työntekijät koulutetaan ns. ”mestari ja kisälli” periaatteella, joten kokeneemman asentajan matkassa uusi nuori osaaja oppii tekniikan lisäksi yrityksen palvelukulttuuria ja saa tutustua hyviin asiakkaisiimme, joista monet ovat olleet THV:n asiakkaina jo vuosikymmenten ajan. Tuotteet joita edustamme, ovat valikoituneet ennen kaikkea laadun ja toimintavarmuuden perusteella, jotkut laitevalmistajat ja yhteistyökumppanit ovat seuranneet Tele-Projektin matkassa jo 70-luvulta lähtien.

Yritysten sekä Tele-Projektin että THV Turvapalveluiden tapana on ollut antaa työntekijöilleen vastuuta ja vapautta! Tele-Projektissa ollaan vastuullisia alan ammattilaisia. Ammattilainen hoitaa projektit; kartoitetaan tarpeet, autetaan asiakasta löytämään oikeanlainen ratkaisu, sitten toteutetaan, varmistetaan toimivuus, yhteydet turvavalvontaan ja lopuksi opastetaan asiakkaalle, miten järjestelmää käytetään.

Me osaamme projektit, niistä löytyy myös menestyksen resepti!

 

Kuvassa Turun Yrittäjien varapuheenjohtaja Tarja Oikarinen, Arja Kunnasluoto-Gustafsson (Ocean Spirit Oy), Kimmo Luoto (Tele-Projekti Oy) ja Turun Yrittäjien yhteystpäällikkö Anne Aholainen. Puutarhaliike Helle Oy:n edustajat eivät päässeet osallistumaan palkintojuhlaan, vaan saavat palkintonsa myöhemmin.