Etsi

Turun Yrittäjänaiset ovat valinneet Turun vuoden 2019 Yrittäjänaiseksi Teija Laine-Kalliokujan

Turun Yrittäjät onnittelee jäsenyrittäjäänsä, joka valittiin Turun vuoden 2019 Yrittäjänaiseksi.

Teija Laine-Kalliokuja pyörittää yhdessä miehensä Jari Kalliokujan kanssa Orikedolla perheyritystä, joka on Suomen vanhin tapettien ja lattianpäällysteiden vähittäiskauppa. Turun Tapetti ja Matto on perustettu vuonna 1910 ja Teijan vanhemmat Sinikka ja Aatto Laine ostivat yrityksen 31.8.1972. He pitivät yritystä ansioituneesti aina vuosiin 2007 ja 2009 asti. Teijan isän kuoli 2007, veli 2009, ja äiti jäi eläkkeelle 2009.

Teija itse aloitti Turun Tapetti ja Matossa 31-vuotta sitten. Ensimmäinen muisto yrityksen tiloista ajoittuu aikaan, jolloin Teija oli pieni tyttö ja otti vastaan asiakkaita jouluaattona. Hän oli yläkerrassa vastaanottamassa asiakkaita ja kun asiakkaita saapui, kipitti hän kovaa vauhtia hakemaan alakerrasta henkilökuntaa, joka oli siellä nauttimassa joulupöydän antimia.

Varsinaiseen Turun Tapetin ja Maton myyntityöhön Teija sai kosketuksen vasta myöhemmin. Hän oli tuolloin lääkärikeskuksessa hoitajana, ja tuli perheyritykseen tuuraamaan sairaana olevaa työntekijää. Kun Teija sitten onnistui myymään neljä silkkimattoa, oli kokemus sen verran huumaannuttava, että omaan yritykseen oli pakko lähteä tekemään tätä kutsuvaa ja kiinnostavaa työtä. Vieläkin kun Teija tapaa kyseisen pariskunnan, nousee hymy hänen huulilleen.

Yrittäjyyden rikkaus on Teijan kertoman mukaan siinä, että välillä se haastaa ja toisinaan palkitsee. Jokainen päivä on erilainen ja kauppaa tehtäessä kohtaa koko elämän kirjon, syntymästä kuolemaan. Ihmisten kanssa on kiva tehdä töitä ja löytää juuri heille sopivat tuotteet. On mukavaa nähdä samojen asiakkaiden palaavan aina uudelleen, tuoden lopulta mukanaan lapset ja lapsen lapsetkin ostoksille.

“Olemme vanha yritys, mutta emme vanhanaikainen” sanoo Teija.

Hyvällä palvelulla ja laadulla pärjää, vaikka kilpailu on alalla nykyään kovaa. Turun Tapetti ja Matto pystyy reagoimaan nopeasti omien asiakkaiden tarpeisiin ja löytämään asiakkailleen juuri oikeat tuotteet.

Parhaat edellytykset menestykseen ovat kova työ, hyvä henkilökunta ja laadukas palvelu sekä laadukkaat tuotteet, joita yritys edustaa Suomessa. Teija ja Jari käyvät itse valikoimassa tapetit ja matot alan messuilta. Työntekijöitä heillä on tällä hetkellä kolme ja toimipaikka löytyy Orikedolta.

Teija on erikoistunut tapetteihin ja mattoihin yhdessä aviomiehensä Jarin kanssa. He tuovat yhdessä maailmalta uusimmat trendit ja laadukkaimmat tuotteet Suomen Turkuun. Turun Tapetti ja Matto tarjoaa tämän lisäksi asiakkailleen lattioiden päällysteet, maalit ja kaakelit. Mattoja saa ihan mittojen mukaan, juuri sen kokoisena kuin itse haluaa. Tapeteissa ja Matoissa näkyy laaja kirjo sellaisia tuotteita, joita ei muualta Turussa saa. Teija ja Jari ovat pyörittäneet Turun Tapetti ja Mattoa yhdessä nyt 10 vuotta. 

Yrittäjyys on elämäntapa, mihin liittyy ja sulautuu myös perhe. Teijan ja Jarin poika Teemu, joka on nyt 22-vuotias, on pyörinyt pienestä pitäen liikkeessä aina tarvittaessa auttamassa. Hän on tehnyt mitä on pyydetty. Vanhempien onneksi isovanhemmat ehtivät ja halusivat aikanaan auttaa myös Teemun hoidossa, sillä jokainen yrittäjä hyvin varmasti tietää, että yrittäjyys on kovaa työtä. Nykyäänkin Teemu tulee vielä kavereineen auttamaan, kun vanhemmat häntä pyytävät, esimerkiksi messuille, tavaroiden vientiin ja telineiden siirtoihin. 

Turun Yrittäjänaisiin Teija liittyi 20 vuotta sitten oman äidin innostamana, verkostoituminen on Teijan mielestä erittäin tärkeää yrittäjälle, ja yrittäjänaisten kautta hän on saanut vertaistukea, voinut viettää hauskoja ja ikimuistoisia hetkiä, hymyillä ja kuten laulussammekin sanotaan “Yhdessä olemme enemmän” niin näinhän se on, Teija Laine-Kalliokuja summaa.