Etsi

Emergency banner

Turku Science Park Oy:ltä maksutonta apua koronatukien hakuun

"Autamme mielellämme yrityksiä haun valmisteluun liittyvissä kysymyksissä."

Koronakriisi on vaikuttanut tuhansien turkulaisten yritysten ja yrittäjien arkeen. Sosiaalinen eristäytyminen on saanut asiakkaat jäämään kotiin tai sitten yhteiskunnan asettamat rajoitukset ovat joko pakottaneet yritykset keskeyttämään liiketoimintansa tai muuttamaan toimintamalliaan. Tilanteessa valtio jakaa tukea vaikeuksista selviytymiseen pääsääntöisesti kuntien, ELY-keskusten ja Business Finlandin kautta.

Seudun kehitysyhtiö Turku Science Park Oy ja seudun kunnat vastaavat kuntien kautta jaettavan yksinyrittäjän tuen hakemusten käsittelystä. Lopullisen päätöksen tekee Turun kaupungin virkamies.

- Yksinyrittäjän tukea voi hakea Turku Business Region -verkkosivuston kautta. Sivuilta löytyvät ajantasaiset ohjeet ja tarvittavat tiedot yritystoiminnan harjoittamisesta koituvien menojen kattamiseen tarkoitetun 2000 euron tuen hakemiseen. Mikäli hakuvaiheessa tulee kysyttävää, suosittelemme käyttämään Korona-infon yhteydenottolomaketta, jolloin pystymme ohjaamaan kyselyn oikealle asiantuntijalle, joka palaa asiaan viimeistään seuraavana työpäivänä, sanoo Turku Science Park Oy:n yrityspalveluista vastaava johtaja Tom Palenius.

Julkisuudessa on keskusteltu paljon ELY-keskusten 1-5 hengen yrityksille sekä Business Finlandin 6-250 henkeä työllistäville yrityksille suunnatuista rahoituksista. Toisin kuin yksinyrittäjille suunnatussa, lähinnä kiinteiden kulujen kattamiseen suunnatussa tuessa, ovat sekä ELY-keskusten että Business Finlandin rahoitukset suunnattu kehittämistoimiin, joilla yritys reagoi selvitäkseen koronatilanteesta. Rahoitusta on tarjolla kaksivaiheisesti: tilanneanalyysin tai esiselvityksen tekemiseen enintään 10 000 euroa, ja varsinaisiin kehittämistoimenpiteisiin enintään 100 000 euroa. Hakemukset on syytä suunnitella ja valmistella huolella, jotta kehittämiselementit ja niiden odotettu vaikutus tulevat selkeästi esiin.

Tom Palenius muistuttaa, että Turku Science Parkin asiantuntijoiden maksuton apu on käytettävissä hakemuksia valmisteltaessa.

- Meillä on pitkä kokemus erilaisten yrityksille suunnattujen rahoitusinstrumenttien hakuprosesseista, joten autamme mielellämme yrityksiä haun valmisteluun liittyvissä kysymyksissä. Julkisrahoitteisena kehitysyhtiönä neuvontapalvelumme ovat yrityksille maksuttomia. Yhteyttä voi ottaa verkkosivujen lomakkeella tai myös olemalla yhteydessä suoraan asiantuntijoihimme.

 

Korona-infoa verkossa: www.turkubusinessregion.com/korona-info

Turku Science Park Oy:n neuvojat ELY-keskusten ja Business Finlandin avustushakemuksiin liittyvissä kysymyksissä:

Marko Puhtila
puh. 040 550 9560

Teija Raninen
puh. 050 559 0549

Megumi Hayashi
puh. 040 823 8117

Jani Rusi
puh. 050 375 9944

 

Teksti: Riku Näsänen
Kuva: Julius Kontinen

Juttu on alun perin julkaistu Turbå-lehdessä 2/2020