Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

"Kivijalka auki, mutta sinne ei saa mennä!” Turun Yrittäjien jäsenet pelkäävät, että liikkumisrajoitukset veisivät lopunkin elannon

”Epäoikeudenmukaista…”, ”väärin PK-yrittäjiä kohtaan…”, ”eriarvoista kohtelua…”, näillä ja monilla muilla toteamuksilla kuvailevat Turun Yrittäjien jäsenet mahdollisia liikkumisrajoituksia. Turun Yrittäjien toimistolle ja hallituksen jäsenille on tullut useita yhteydenottoja jäseniltä, jotka ovat ihmeissään ja suutuksissaan siitä, miten PK-yrittäjiä voidaan kohdella miten tahansa. Moni on myös pyytänyt esimerkkejä siitä, miten kivijalkakaupasta tai PK-yrityksestä olisi korona levinnyt tai miten se voisi levitä helpommin PK-yrityksessä, kuin jossain isommissa päivittäistavarayrityksessä tai jossain muussa rajoitusehdotuksen sallimissa kohtaamispaikoissa.

Kivijalkaliikkeissä ja PK-yrityksissä on usein vain yksittäisiä tai korkeintaan muutamia asiakkaita kerrallaan. Samalla näissä yrityksissä edellytykset turvalliselle asioinnille on otettu erityisen tarkasti huomioon, jotta liiketoiminta voisi jatkua, eikä asiakkaat, työntekijät ja yrittäjät vain saisi tartuntaa. Monen perheen toimeentulo on suoraan kiinni yrityksen liiketoimintaedellytysten jatkuvuudesta. Kivijalkaliikkeet ja PK-yritykset voivat tarpeen mukaan vielä myös lisätä turvallisen asioinnin keinoja.

Mahdollisten menetysten suuruutta voi unettomina öinä vain arvailla, mutta ne tulevat olemaan isot, ottaen vielä huomioon sen, että kyseessä on monella alalla kevään myötä alkavasta sesongista. Kaiken lisäksi takana on pahimmillaan jo vuosi heikkoa myyntiä lähes olemattomille asiakasmäärille. Moni yrittäjä onkin pyytänyt kysymään, että otetaanko heidän hätänsä todesta ja ymmärtävätkö poliittiset päättäjät, mitä nämä rajoitukset todella voivat saada aikaan?

Turun Yrittäjät ovat vahvasti sitä mieltä, että lakia liikkumisrajoituksista ei tulisi säätää. Kuten Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo: ”Vakava pandemia pitää nujertaa, mutta liikkumisrajoituslaki on siihen väärä, tehoton ja epäselvä keino. Se iskisi lujaa tuhansiin kaupan ja palvelualan yrityksiin sekä kaataisi niitä turhaan ja aiheuttaisi työttömyyttä”.

Asioidaan turvallisesti,
Turun Yrittäjien hallitus

Lisätietoja >>