Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Puheenjohtajan blogi

Puheenjohtajan vahdinvaihto Seppo Haaranmaa - Reijo Lehtonen 2014-

Hyvät yrittäjät , olen ollut vuoden 2014 alusta puheenjohtajana, joten on korkea aika kirjoittaa ajatuksia kotisivuille.

Kulunut vuosi on ollut yrittäjille vaikea yleisen taantuman takia jonka loppua ei tunnu näkyvän. Suomen Yrittäjät ovat omalta osalta yrittäneet saada helpotuksia valtiovallalta ym. yrittäjien vaikeuksiin. Aktiivisesti on otettu kantaa päivänpolttaviin asioihin kuten Sote-uudistukseen ja eläkeiän nostoon ym. Ukrainan tilanne vaikuttaa huolestuttavan paljon monen yrittäjän arkeen.

Vehmaan Yrittäjät on yhdessä kunnan ja tuottajajärjestön kanssa valmistelemassa elinkeinopoliittista ohjelmaa Vehmaalle. Siinä käsitellään kunnan eri osa-alueita kuten hankintoja, kaavoituksia ym. oman kunnan elinkeinoharjoittajat huomioiden. Kunta hankki omistukseensa ns. kiviteollisuuden tehdasalueen, yrittäjät ovat mukana ideoimassa alueen nopeaa markkinointia yrityksien käyttöön.

Vaikeuksista huolimatta usko huomiseen on yrittäjillä kova, pidetään yritykset pystyssä, jotta olisimme iskussa laman taittuessa.

Syysterveisin Reijo Lehtonen

Puheenjohtajan blogi on kirjoitustauolla puheenjohtajan vaihduttua 2011

  

8.12. 2010

Vuosi lähenee loppuaan ja tunnelmani ovat vähän sen mukaiset. Eilen oli vuoden viimeinen hallituksemme kokous tällä kokoonpanolla. Ensi vuonna aloitamme osin uudella porukalla ja uusilla vastuutehtävillä. Vaikka jatkan hallituksessa, oli kokouksen jälkeen vähän ontto tunne. Ensi vuonna en olekaan enää puheenjohtajana Vehmaalla. Myös Tarjan jääminen pois hallituksesta on haikeaa. Onneksi tämä kotikuntamme on pieni ja Tarjan omin sanoin, hän ei ole "esimerkiksi irtisanoutunut pikkujoulun järjestelytoimikunnasta ". Hyvä niin, koska aktiivisia ihmisiä kaivataan. Lotta jäi jo aiemmin syksyllä pois yrittäjyyden loputtua, joten ensi vuonna hallituksessa on kaksi uutta jäsentä. Kristiina ja Tapio pääsevät heti mukaan porukkaan, sillä 16.1. teemme yhdessä kaikkien varsinaissuomalaisten paikallistyhdistysten kanssa luottamushenkilöristeilyn.

Paljon on tapahtunut tämänkin syksyn aikana. Olimme mukana valtakunnallisilla Yrittäjäpäivillä lokakuussa ja tämä tapahtuma on saanut paljon kiitosta kautta maan. Tänä vuonna tapahtuman arvoa ja merkitystä nosti myös se, että liittokokouksessa valitsimme uuden puheenjohtajan Mikko Simolinnan Suomen Yrittäjien johtoon. Varapuheenjohtajissakin tapahtui muutoksia.

Paikallisesti muutoksia tulee siis tapahtumaan myös. Seppo aloittaa puheenjohtajuuden tammikuussa ja minulla on edessä uusi haaste yhtenä Varsinais-Suomen Yrittäjien varapuheenjohtajana. Vastuualueeni tulee olemaan yksinyrittäjyys, mutta toki kaikki yrittäjyyteen liittyvät asiat ovat edelleen minulle tärkeitä.

Pelkkää kokousta tämä syksy ei ole toki ollut. Marraskuun lopulla vietimme perinteikkään pikkujoulun yhdessä taivassalolaisten kanssa. Juhlissa oli hauskaa aamutunneille asti. Kiitän vielä tässä Annaa, Anua ja Tarjaa työpanoksesta juhlien järjestelyssä sekä kaikkia vapaaehtoisia talkoolaisia juhlapaikan valmistelussa. Kiitos myös saamastani komeasta onnittelukukasta molemmille yhdistyksille.

 

Vauhdikasta joulunodotusta kaikille ja muistakaahan välillä levätä. Ei yrittäjänkään tarvitse joka päivä yrittää, joskus voi ottaa rennommin.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

 

31.8. 2010

Niin meni kokonainen kesä tässä välissä, etten yhtään kertaa kirjoittanut tänne blogiinkaan mitään. Tänään on kalenterin mukaan kesän viimeinen päivä. Tämä kesä tullaan varmasti muistamaan ennen kaikkea helteistä ja rajuista myrskyistä. Toivottavasti jokainen on saanut myös henkilökohtaisempia muistoja, joita sitten elää uudelleen talven aikana. Kesähän on juhlien aikaa, joten paljon iloisia muistoja on varmasti jokaisella.

Syksy on monella tavalla kaksijakoinen vuodenaika. Toisaalta on haikeaa jättää taakseen kesän rentous, mutta toisaalta on taas mukavaa aloittaa aktiivinen toiminta ja tavata hyviä yrittäjäystäviä. Näin on ollut itselläni. Viime viikolla oli syyskauden ensimmäinen Varsinais-Suomen Yrittäjien hallituksen kokous ja olipa taas virkistävää tavata tuttuja.

Kokous pidettiin Uudessakaupungissa ja kokouksen päätteeksi Uudenkaupungin kaupunki tarjosi meille illallisen hotelli Aquariuksessa. Varsinaisessa kokouksessa keskusteltiin erityisesti tulevista Yrittäjäpäivistä. Raision Yrittäjäthän heittivät keväällä haasteen kaikille paikallisyhdistyksille Varsinais-Suomessa osallistumisinnokkuudesta. Lisää "vettä myllyyn" saimme, kun aluejärjestömme lupasi oikeita palkintojakin. Ensimmäinen sija on 500 euron arvoinen, kakkossija 300 euron ja kolmas sija 200 euron arvoinen. Tässä onkin sellaiset palkinnot, että ainakin minulla tuli heti monta hyvää ideaa, mitä tuollaisella rahalla voisimme yhdistyksessämme tehdä. Olematta liian nokkava kerronpa senkin, että Vehmaa oli viimeisten laskujen mukaan kisan kakkosena!

Yrittäjäpäivät ovat toki muutakin kuin kilpailu. Perjantaina tärkein kiinnostuksenkohde on liittokokous, jossa valitaan koko järjestöllemme uusi puheenjohtajisto. Ehdokkaita on jo ilmoittautunut ja vaalimateriaaliakin on tullut, jotta voimme tutustua tarkemmin ehdokkaisiin.

Tänä vuonna olemme yhdistäneet voimamme liittokokoukseen Taivassalon Yrittäjien kanssa.  Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaksi pientä yhdistystä laittaa hynttyyt yhteen ja saa yhden liittokokousedustajan paikan. Taivassalon kanssa on sovittu, että minä saa edustaa liittokokouksessa yhteistä mielipidettämme. Olen iloinen tästä kunniasta ja vähän jännittynytkin - ensikertalainen kun olen.

 

Paikallisella tasolla tärkein syksyn asia on varmaan syyskokous. Tämä vuosi on sekä minulle että sihteerillemme Tarjalle viimeinen vuosi näissä tehtävissä ja on aika valita uudet henkilöt puheenjohtajaksi ja sihteeriksi. Vapaaehtoisia tuskin on jonoksi asti, mutta esitän hartaan pyynnön, että mietitte tykönänne, ketkä olisivat näihin tehtäviin sopivat. Olen jo muutamia kysynytkin, mutta tähän asti pakit on aina tullut. Tarjalle tai minulle jatkaminen ei ole kuitenkaan mahdollista useammastikin syystä. Lisäksi vaihtaminen virkistää toimintaa, tuo uusia ideoita ja antaa aktiivisesti toimineille välillä hengähdystauon.

Tästä luottamushenkilömetsästyksestä huolimatta, katson valoisin mielin Vehmaan Yrittäjien syyskautta. Toivon, että kaikki jäsenemme löytävät itselleen vastinetta jäsenmaksulle ja kokevat jäsenyyden hyväksi ja tärkeäksi osaksi yrittäjyyttä. Kuulen mielelläni myös kehitysehdotuksia - ja niitä luottamushenkilöehdokkaita.

 

Tarttukaapa kylällä hihasta tai soitelkaa. Sähköpostia saa laittaa ja jopa "naamakirjasta" löydätte minut. Antoisaa syksynalkua kaikille!

 

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

 

7.6. 2010

Koululaiset ovat tänään ensimmäistä päivää virallisesti kesälomalla. Toivottavasti moni kesäduunia hakeneista on saanut itselleen paikan. Vihannespelloilla alkaa pian sesonki ja sieltä sitä on moni nykyinen yrittäjäkin ensimmäiset taskurahansa tienannut. Ehkä kesäduuni on joku opintoihin liittyvä paikka, mikä sekin on nuorelle erittäin kasvattavaa ja motivoi opintoja taas, kun syksy tulee.

Yrittäjäkin olisi ansainnut lomansa, mutta valitettavan usein siihen ei ole mahdollisuutta. Tavallisin syy taitaa olla raha. Meillä kun ei ole palkallista vuosilomaa, jos sitten emme itse ole niin kurinalaisia, että pitkin vuotta laitamme euroja sivuun lomaa varten. Hetken tauko on kuitenkin jokaiselle tarpeen ja onneksi vapaata voi pitää pienelläkin budjetilla. Vehmaalla se onnistuu ainakin hienosti - onhan meillä järviä uitavaksi ja teitä pyöräiltäväksi. Luontokin tykkää, kun käytämme enemmän sitä kauramoottoria. Arvostetaan siis kotiseutuamme ja nautitaan pienistä asioista. Rentoutuminen on mielentila ei maantieteellinen paikka.

Pientä alkuvauhtia lomakauteen on luvassa, kun 18.6. lähdemme porukalla teatteriin. Liput on kaikki varattu, Kristiinan bussilla taittuu matka ja näytöksen jälkeen jäämme vielä tuokioksi katselemaan kaunista Naantalia. Tarkempaa aikataulua ilmoitamme lähtijöillle lähiaikoina.

Hallitus kokoontui viime viikolla ja nyt vaihdamme mekin vapaalle tästä yhdistystoiminnasta. Toki jotain pientä kuulumista laitamme tarpeen tullen kesälläkin. Ensi syksynä olemme tapahtumien polttopisteessä, kun Turussa pidetään Valtakunnalliset Yrittäjäpäivät. Tutustu ohjelmaan osoitteessa www.yrittajapaivat.fi ja ilmoittaudu mukaan!

 

Aurinkoisia kesähetkiä ja lomaretkiä teille jokaiselle!

 

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

23.4. 2010

 

Elämää jälkeen Hyvää Vehmaalta-päivän! Aina tulee näköjään loppukiri, mutta lopulta kaikki sujuu oikein hyvin. Sää ei suosinut meitä, mutta ensi vuonna onkin tarkoitus pitää tapahtuma vasta 7.5. Katsotaan sitten käykö yhtään paremmin.

Tapahtuma-aukio oli taas täynnä myyjiä, osa jopa joutui tyytymään vähän sivummalla olevaan paikkaan. Ohjelma-aikaa oli tänä vuonna lyhennetty yleisön pyynnöstä ja tuntuu, että se oli mieluinen muutos. Toisaalta myynnin aloitusaika jo klo 8 lienee yhden kerran kokeilu, yleisöä alkoi olla vasta lähempänä kymmentä, jolloin ohjelmakin alkoi.

Musiikin olimme siirtäneet myös pois kylmältä lavalta. Illaksi oli sovittu Vallin Teron kanssa, että Kuva-Tähdessä on Markkinatanssit. Näin säästimme soittajien sormia ja laulajien ääniä. Sitä paitsi tanssilattia on paljon parempi kuin asfaltti.

Päivän mieleenpainuvinta antia olivat vieraamme Carla ja P.A. Carla Do Nascimento veti meille kolmen musiikkikappaleen mittaisen zumban. Toivottavasti yleisö saatiin vakuuttuneeksi siitä, että tämä laji on vertaansa vailla - hauskaa pidetään ja kunto kohoaa siinä sivussa kuin huomaamatta. P.A. Turpeisen kaikki tuntevat TV2:n maalaiskomedioista, muuten mies sulautui oikein mallikkaasti meidän muiden maalaisten joukkoon. Saapa nähdä, toteutuvatko P.A.:n tonttikauppasuunnitelmat Vehmaalla! Kuulemma hän voisi ostaa koko tulevan teollisuusalueemme!

Lopuksi kiitän vielä Elinaa, Pekkaa sekä mm. Kaarinaa ja Riittaa järjestelyistä, Karia leppoisasta juonnosta ja Ismoa sekä Karia lavan tuomisesta ja viemisestä! Kiitos myös kaikille osallistujille - yleisölle ja tekijöille. Te olette HYVÄÄ VEHMAALTA!

 

Ehkä tämä ei ole ihan takatalvea, mutta kylmää on.  Vappu tulee kuitenkin!

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

 

6.4. 2010

Kevätkokous on sitten pidetty ja jäsenistöä oli paikalla oikein mukavasti, kiitos vielä kaikille osallistuneille. Kiitos myös Rautilakeskukseen järjestelyistä ja erinomaisesta tarjoilusta! Kuten tapoihin kuuluu, palkitsimme viirein tai kukin ne yritykset, joilla on tänä vuonna merkkipäivänsä. Syksyllä sitten muistetaan niitä henkilökohtaisia juhlia.

 

SEPA -sana vilahtelee nyt jatkuvasti julkisuudessa. Mikä se oikein on? Tämä vuoden loppuun mennessä meillä kaikilla pitäisi kuitenkin olla taito käyttää tätä uutta järjestelmää. Asia ei koske pelkästään isoja, ulkomaankauppaa käyviä yrityksiä, vaan se koskettaa meitä jokaista myös yksityisenä rahankäyttäjänä.

Koska asiassa on vielä paljon epäselvää, Kalannin Säästöpankin Vehmaan konttorin kanssa olemme sopineet SEPA-koulutuksesta 26.4.2010 Säästöpankin tiloissa. Saatte kirjalliset kutsut pankin toimesta lähiaikoina. Muistakaa ilmoittautua mukaan! Varsinais-Suomen Yrittäjien vastaava tilaisuus on jo täyteen varattu.

 

Hyvää Vehmaalta -päivän järjestelyt alkavat ottaa loppukiihdytystään. Mukaan mahtuu vielä ainakin torille ja mainokseenkin pääset, jos olet nopea! Olemme myös järjestämässä tiedotustilaisuutta toukokuussa olevasta Saaristorakentamisen mahdollisuudet - tapahtumasta yhdessä Metsäkeskuksen kanssa. Jouni Silvast saapuu Vehmaalle vastaamaan kysymyksiimme.

 

Työniloa jokaiselle!

 

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

10.3. 2010

Kevät tulee isoin harppauksin ja samoilla askelkuviolla menevät myös nämä viikot. On vierähtänyt jo kuukausi, kun viimeksi kirjoitin. Monenlaista on taas yhdistyksessä puuhattu tänä aikana. Vuoden ensimmäinen jäsetiedote postitettiin ja mukana jaoimme myös mainoksen Vehmaalla toukokuussa olevasta tapahtumasta "Saaristorakentamisen mahdollisuudet". Sivuiltamme löydät myös linkin tuohon ja pian asiasta voi lukea lehdistäkin. Ensi viikolla on tiedotustilaisuus Rautilakeskuksessa.

 

Laskiaistiistaina nautimme yrittäjien aamukahvit ja paikalle oli kokoontunut mukavan kokoinen joukko jäseniä ja ei-jäseniä. Saimme hyvää tietoutta SEPA -uudistuksesta ja yrittäjien uudesta oppisopimuskoulutusrahasta. Tuosta asiasta kannattaa ottaa selvää, jos on aikomuksia hankkia itselleen lisäoppia. Mutta pidä kiirettä, mukaan mahtuu rajallinen määrä yrittäjiä.

Laskiaistiistain iltana minä ja Lotta laitoimme itsemme likoon yhdistyksen hyväksi ja suuntasimme Uuteenkaupunkiin. Yhdistyksemme oli kutsuttu mäenlaskukisaan ja vastassa olisivat kaikki Vakka-Suomen yrittäjäyhdistykset. Kisaolosuhteet olivat erinomaiset ja välineet kunnossa, mutta tällä kertaa olimme kolmansia. Taivassalo vei voiton ja Uusikaupunki oli toinen. Rehteinä kilpailijoina emme kuitenkaan sorru valittelemaan huonoa luistoa tai muuta höpöhöpöä. Kuulemma suuressa maailmassa urheilijat sitä tekevät.

 

Seuraavaksi ohjelmassamme on kevätkokous. Se pidetään perjantaina 26.3. Rautilakeskuksessa. Jo totuttuun tapaan, jaamme viirit niille yrittäjille, joilla yrittäjäura saavuttaa tasavuosia. Palkittaville lähetämme erillisen kutsun ja kaikki jäsenet saavat postissa pian virallisen kutsun ja asialistan. Toivottavasti moni pääsee paikalle.

 

Kevät on täynnä kaikkea mukavaa. Tule sinäkin mukaan toimintaan ja ota hyöty irti jäsenyydestäsi. Olet tervetullut kaikkiin tilaisuuksiimme ja kysäisepä samalla sitä naapuriyrittäjää kaveriksi.

 

Nähdään kevätkokouksessa ja kylilläkin saa tarttua hihasta!

 

 

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

10.2. 2010

Kiitos kaikille,jotka ovat jo varanneet mainostilansa sivuiltamme. Muutin tänään näkyvyyttä vielä laajemmaksi eli jatkossa mainokset näkyvät muillakin sivuilla kuin vain aloitussivulla. Oman mainoksesi saat mukaan ottamalla pian yhteyttä minuun. Ja muistattehan, että nämä mainosrahat suunnataan yrittäjyyskasvatushankkeeseemme. Eli samalla teet hyvän työn oman kotikuntasi lapsille ja nuorille.

 

Viimeiset kolme päivää olen viettänyt muiden Suomen yrittäjäyhdistysten puheenjohtajien seurassa. Osallistumiseni oli kolmas ja joka kerta tuntuu, että neuvottelupäivistä saa enemmän ja enemmän. Tänäkin vuonna kuulimme paljon viisasta puhetta ja ennen kaikkea saimme jakaa kokemuksia, ideoita ja ajatuksia.

Seminaarissa oli pääpuhujana valtionvarainministeri Jyrki Katainen, joka kertoi näkemyksiään valtiontalouden tilasta ja tulevista haasteista. Ministerin puheen perussisältö keskittyi erittelemään viittä keinoa, joilla tuemme talouden edullista kehitystä. Keinoiksi ministeri Katainen esitti verotulojen lisäämisen, menojen vähentämisen, eläkeiän nostamisen, kuntatalouden tehostamisen sekä uuden kasvun tukemisen. Periaate on, että mikään näistä ei toimi yksinään, vaan tarvitsemme kaikki viittä. Mielestäni Jyrki Katainen on oikeassa sanoessaan, että suomalaiset kestävät koviakin aikoja, jos koemme, että yhteiskunta toimii reilusti ja tasa-arvoisesti. Puheen lopuksi yleisö esitti paljon kysymyksiä mm. osinkoverotuksesta, kaivoslaista, työrauhasta yms.

 

Toisinaan erilaisia puheita kuunnellessa tulee sellainen olo, että yrittäjyydestä puhuttaessa tarkoitetaan vain suuria yrityksiä. Toinen asia, joka kiinnittää huomiota, on jatkuvan kasvun korostaminen. Näihin seikkoihin tarttuivat puheissaan sekä Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jarkko Wuorinen että Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventaus. On tärkeää muistaa, että jäsenistöstämmekin 65 % on yksinyrittäjiä ja 73 % yrityksistä on ns. perusyritystoimintaa, joka ei edes halua kasvua vaan toimeentuloa ja työtä yrittäjälle itselleen.

Viimeisenä poimintana päivien seminaaripuhujista haluan nostaa esiin Suomen Yrittäjien pääekonomisti Timo Linholmin esityksen talouden taustoista 2010. Lindholmia on ilo kuunnella hänen selkeän esitystapansa vuoksi. En pidä itseäni todellakaan mikään taloustietäjänä, mutta tämä puhe avautuu minullekin. Samaa sanoivat monet muutkin yleisössä.

 

Oma esitykseni Vehmaan kotisivuista sujui hyvin. Ehdin vielä ennen lähtöäni matkalle lisäämään Holmbergin Kristiinan ottamia valokuvia sivuille, joten sivut ovat nyt entistä enemmän omamme näköiset. Kristiinalle lämmin kiitos kuvien käyttöoikeudesta.

Nyt on aika jatkaa taas arkista aherrusta kotikulmilla. Seuraavana ohjelmassa meillä on aamukaffeet ensi tiistaina. Torstaina 18.2. kokoonnumme ensimmäisen kerran Hyvää Vehmaalta- päivän tiimoilta. Vaikka kiire sitä silti tulee, aloitti valmistelut miten aikaisin tahansa.

 

Aurinkoa hankien keskelle teille kaikille!

 

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

31.1. 2010

Niin on tammikuu haudattu kohta lumeen. Me kaikki olemme varmasti jo kyllästymiseen asti jakaneet tuttujen kanssa päivittelyä tästä tavattomasta talvesta ja täytyy tunnustaa, että alkutalven innostus lumitöiden tekoon alkaa minullakin haalistua. Sääennuste ei vain lupaa muutoksia, joten jatketaan kolailua.

 

Varsinais-Suomen Yrittäjät on viime viikolla solminut yhteistyösopimuksen Varsinais-Suomen oppisopimustoimistojen kanssa. Tämä sopimus antaa nyt yrittäjille uusia mahdollisuuksia hankkia täsmäkoulutusta. Asiasta tullaan tiedottamaan monella suunnalla ja hyvä onkin. Tämä on iso edistysaskel, josta kannattaa meteliä pitää. Meillä Vehmaalla on 16.2. Yrittäjän Aamukahvi Osuuspankin kokoustilassa ja tuohon tilaisuuteen olen kutsunut Novidan oppisopimustoimistosta koulutussuunnittelija Kari Mäenpään. Karilta kuulemme asiasta lisää ja Sinullakin on mahdollisuus heti kysellä, mitä tämä voisi Sinulle tarjota.

 

Kotisivuillemme on nyt mahdollisuus ostaa mainostilaa. Saaduilla varoilla rahoitamme Elinkeinoelämä tutuksi -hanketta. Hankkeeseen on anottu rahoitusta Ravakka ry:n kautta, mutta näissä hankkeissa on aina ns. omarahoitusosuus. Vaikka jaamme hankkeen Vehmaan Tuottajien kanssa, on tuo rahoitusosuus melkein 600 euroa. Varoja siis tarvitaan muualtakin kuin jäsenmaksuistamme.

Mainoksen kokoa voit katsoa etusivullamme ja jos haluat olla mukana tukemassa lasten ja nuorten hyväksi tehtävää hanketta, ota yhteyttä Anneen. Jäsenille annamme ilmaiseksi apua mainoksen tekoon, ei-jäseniltä veloitamme 20 euroa per mainos ja tämäkin menee lyhentämättömänä hankkeeseen. Pari mainosta olemme jo saaneet, mutta lisää toivotaan.

 

Muutakin mainostusta on suunnitteilla. Jäsenistöstä tulleessa yhteydenotossa ehdotettiin vehmaalaisten yhteismainostusta Vakka-Suomen Sanomissa. Jos saamme riittävästi innokkaita kasaan, tarkoitus on tehdä kokonainen sivu Vakkikseen - puolet olisi mainoksia ja toinen puoli yritysesittelylle. Tähänkin voi ilmoittautua mukaan Annelle.

 

Viikon päästä olen menossa Puheenjohtajien neuvottelupäiville. Päivät on loistava mahdollisuus tavata puheenjohtajia ympäri Suomen ja kuulla uusia toimintaideoita. Tänä vuonna Vehmaan Yrittäjät pääsee vähän enemmänkin esiin, kun olen puhumassa uusista kotisivuistamme seminaarissa. Kerron sitten myöhemmin miten meni ja mitä palautetta saimme.

 

Työniloa teille kaikille!

 

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

13.1. 2010

Oikein hyvää alkanutta vuotta kaikille. Olkoon tämä vuosi numeronsa veroinen eli täysi kymppi!

Hienosti uusi vuosi meillä Vehmaan yhdistyksessä alkoikin. Eilen oli vuoden ensimmäinen kokous Varsinais-Suomen Yrittäjien hallituksella ja kokouksen aluksi myönnettiin kaksi palkintoa vuoden 2009 ansioituneille paikallisyhdistyksille. Pienten yhdistysten - eli 50-250 jäsentä - palkinnon saimme me! Ilo oli kaksinkertainen, koska naapurimme Uusikaupunki sai isojen yhdistysten palkinnon. Palkintolautasta pääsette kaikki ihailemaan 16.2. laskiastiistaina, kun juomme "mitalikahvit" ja toki se tuodaan nähtäville myös yleisiin kokouksiin. Mielelläni kuulisin ehdotuksia siitä, mihin palkinto lopulta sijoitetaan näytille.

Kokous oli muutenkin antoisa. Olen nyt mukana yksinyrittäjätoimikunnassa sekä järjestövaliokunnassa. Järjestövaliokunnan kautta saamme mahdollisuuden vaikuttaa järjestön tiedotus-, koulutus-, kansainvälistymis- ja muihin järjestöasioihin. Kerron kuulumisia lisää, kunhan valiokunta saa toimintansa käyntiin.

Yksinyrittäjätoimikunta aloitti viime vuonna toimintansa ja olemme mm. ideoineet, että Turun Yrittäjäpäivillä tuomme esiin juuri yksinyrittäjän näkökulmaa omalla ständillä. Tähänkin voi antaa ehdotuksia, niin välitän niitä eteenpäin. Toimikunta järjestää tämän vuoden aikana kaksi yksiyrittäjäpäivää, joista keväinen päivä vietetään todennäköisesti meren aalloilla.

 

Tänä vuonna Vehmaalla on paljon merkkipäiviä. Olemme vakiinnuttamassa tapaa, että yritysten merkkipäivät huomioidaan kevätkokouksessa ja henkilökohtaiset merkkipäivät syyskokouksessa. Näistä ilmoittelemme myöhemmin lisää, mutta toivotan jo nyt kaikki tervetulleiksi yhdistyksen kokouksiin. Paikalle kyllä uskaltaa tulla ilman vaaraa, että joutuisi johonkin luottamustehtävään vastoin tahtoaan. Tämä toiminta on vapaaehtoista siitä hetkestä lähtien, kun toimintaan tullaan mukaan. Ja jos et ole kiinnostunut varsinaisesta luottamustehtävästä, olet tervetullut silti. Tulevan vuoden aikana on paljon tapahtumia, joihin toivomme runsasta osanottoa. Jäseniä varten tätä kaikkea tehdään! Moni kysyy, mitä jäsenmaksulla saa ja vastaus on pitkä ja laaja. Paikalliset tapahtumat löydät täältä sivuiltamme ja lähiaikoina postilaatikkoon tipahtaa ensimmäinen jäsentiedote. Myös valtakunnallisiin etuihin on taas tullut muutoksia, jotka kannattaa tarkistaa Varsinais-Suomen Yrittäjien kotisivujen kautta.

 

Syyskokouksessa olemme Tarjan kanssa molemmat ilmoittaneet, että siirrymme sivummalle tämän vuoden jälkeen. En yritä edes väittää, että tämä toiminta olisi jotain, mitä tehdään kevyesti vasemmalla kädellä. Siksi tarvitaankin vaihtovuoroja, jotta emme polta ihmisiä loppuun. Tuoreita ideoitakin saadaan vaihtamalla porukkaa aina välillä. Itse toivoisin saavani jatkaa hallituksessa, mutta rivijäsenenä välillä. Pyydänkin teitä jäseniä miettimään ja keskustelemaan sopivissa kohdin siitä, ketä toivotte jatkoon. Päätöstä ei voi tehdä aivan hetkessä, joten suotakoon tulevalle sihteerille ja puheenjohtajalle mahdollisuus harkita rauhassa.

Näistä ja muista asioista lisää tulevassa jäsentiedotteessa!

 

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

 

13.12. 2009

Tänään on vietetty maailmanlaajuisesti Lucian päivää. Virallinen tämän vuoden Suomen Lucia-neito on 20-vuotias Ellen Husberg Vantaalta. Lucian päivää vietetään ehkä enemmän ruotsinkielisen väestömme keskuudessa, mutta kyllä minullekin kelpaa päivän sanoma valosta. Onneksi tänään on satanut lunta, joten ehkä meille Vehmaallekin koittaa vähän valoisampi aika.

Viimeisen kirjoitukseni jälkeen on taas tapahtunut vaikka mitä. Joulukadun avajaiset saivat hyvin väkeä liikkeelle ja jouluvalot ovatkin nyt kaunistaneet Vinkkilää joka päivä. Kuusenvalojen kanssa oli pieniä teknisiä ongelmia, mutta nekin on saatu korjattua. Myös kadun valoissa on muutama pimeänä, mutta niitä emme uusi ennen kuin ensi jouluksi.

Yhteiset pikkujoulut taivassalolaisten kanssa olivat erittäin onnistuneet ja vieläkin saamme kehuja osallistuneilta. On ollut todella palkitsevaa kuulla, että järjestelyporukka onnistui tehtävässään ja uusintaa on toivottu monelta taholta. Ehkäpä ensi vuonna Vehmaalla...

Jouluun on enää kaksi viikkoa ja jokaisella on varmasti omalla tahollaan paljon puuhaa. Yrittäjäyhdistyskin vetäytyy joululomalle ja palaamme aktiiviseen toimintaan taas 5.1. jolloin uusi hallitus pitää järjestäytymiskokouksen. 17.1. on Varsinais-Suomen Yrittäjien järjestämä piknik-risteily kaikille luottamushenkilöille ja tuolloin suunnittelemme myös tulevan vuoden tapahtumia. Seuratkaapa sivujamme, niin pysytte ajan tasalla. Jäsenpostia on myös tulossa alkuvuodesta.

Minä toivotan kaikille Rauhallista Joulua ja Hyvää Uutta Vuotta 2010!

 

 

22.11. 2009

Joku on varastanut kalenteristani ainakin kaksi viikkoa! Aika Yrittäjäjuhlien jälkeen on mennyt niin nopeasti, että Joulukadun avajaisten valmistelut ja pikkujoulujuhlan viimeistelyt ovat jo täydessä käynnissä. Edes tätä blogia en ole ehtinyt kirjoittamaan. Tai, täytyy tunnustaa, että juhlan jälkeen kirjoitin jonkinlaisen selostuksen, mutta aivan loppusuoralla onnistuin jotenkin sekoamaan sormissani ja näppäimistöstä löytyi sellainen nappi, jolla hukkasin koko tekstin. Täällä Meteror-sivunpäivätysohjelmassa ei ole mahdollisuutta välitallennukseen, joten työni meni taivaan tuuliin. Se kyllä harmitti enkä aloittanut uudelleen samaa tarinaa.

Sen verran palaan vielä juhliin, että kerron pari sanaa hauskasta illasta. Yhteismatka uusikaupunkilaisten kanssa meni sutjakkaasti ja palkintotilaisuudessa olimme juuri sopivasti. Tänä vuonna kuntakohtainen yrittäjäpalkinto annettiin Satu Suomiselle. Risten Torpan merkitys Vehmaan palvelutarjonnalle on kiistaton ja toivommekin Satulle työntäyteisiä vuosia tästä eteenkinpäin.

Iltajuhlassa Heikki Hilander osoitti erinomaista taitoa imitoinnissa. Jutut olivat lennokkaita, hauskoja ja tuoreita. Tässä on mies, joka esiintyy niin, että sitä ei edes huomaa esitykseksi. Puhe ja eläytyminen on niin luontevaa. Myös orkesteri Unelmavävyt soitti mallikkaasti ja tanssijoita riitti. Kotimatkaan lähtö oli taas muutaman odotuksen takana, mutta kotiinpa päästiin kuitenkin.

 

Alkava viikko on täynnä toimintaa yrittäjäyhdistyksessä. Torstaina osallistumme Varsinais-Suomen Yrittäjien vuosikokoukseen Tuorlassa, perjantaina on Vinkkilän joulukadun avajaiset ja lauantaina yhteiset pikkujoulujuhlat Taivassalon Yrittäjien kanssa.

V-S Yrittäjät siirtyivät yhden vuosikokouksen järjestykseen viime vuonna. Tämä  tarkoittaa paitsi vähemmän kokouksia, myös pidempiä kokouksia. Torstaina listalla on mm. vuoden 2008 toimintakertomus ja tilinpäätös ja tulevaisuuden asioista vuoden 2010 toimintasuunnitelma ja talousarvio. Myös henkilövalintoja tehdään. Tästä asiamäärästä ei varmasti selvitä tunnin kokouksella. Vehmaan Yrittäjillä on tänä vuonna käytössään 4 ääntä, jotka on tarkoitus saada kaikki myös käytettyä.

Joulukadun avajaiset ovat Vehmaan Lions Clubin järjestämä tailaisuus, jossa me yrittäjätkin olemme mukana. Viime vuonna yhdessä hankitut jouluvalot sytytetään taas ja toiminta-aukiolle tulee myös kuusi valoineen yrittäjien toimesta. Avajaiset alkavat partiolaisten paraatilla, jossa Joulupukki saatellaan Vehmaalle. Paljon muutakin ohjelmaa on luvassa, joten eiköhän tavata Vinkkilässä perjantain 27.11. klo 17.00!

Vehmaan Yrittäjien vuoden huipentuma ovat varmaan pikkujoulujuhlamme. Ilmoittautuneita on tullut paljon - kaikkiaan meitä on lähes 180 henkeä kahdesta kunnasta. Juhlatoimikunta on kokoontunut ja sähköpostitellut ahkerasti, jotta kaikki olisi valmista lauantaina.

 

Viime vuonna joulukadun avauksessa satoi lunta, mitenköhän tänä vuonna käy?

 

**********************************************************************************

1.11. 2009

Maakunnalliseen Yrittäjäjuhlaan lähtee tänä vuonna melkein 20 henkeä! On todella hienoa, että kuntakohtaisen palkintomme saajalla on näin iso juhlijajoukko mukanaan. Linja-autokyyti on tänä vuonna yhteinen uusikaupunkilaisten kanssa ja he tulevat poimimaan meidät kyytiin ABC:n pihalta klo 16.30. Olen muistutellut joka välissä, että ihmiset tulisivat ajoissa paikalle. Juhla alkaa jo 17.30, joten olemme tehneet matka-aikataulusta tosi tiukan, ettei ihan puolilta päivin vielä tarvitse liikkeelle lähteä. Jää meille naisille enemmän sitä puuterointiaikaa kotona...

Minä odotan innolla juhlaa. Se on mielestäni sopiva sekoitus virallisia juhlallisuuksia ja rentoa yhdessäoloa. Kaksi kertaa olen mukana ollut ja minusta on erittäin ylentävää katsoa sitä valtavaa ihmismäärää auditoriossa. Meitä yrittäjiä on paljon! Juhlapuheillakin on minuun sama vaikutus - rinta rottingilla kuuntelen, miten meitä yrittäjiä kehutaan ja kannustetaan. Joku voi pitää näitä puheita vain sananhelinänä, mutta minä olen sen verran uusi näissä piireissä, että otan kyllä aika henkilökohtaisesti puhujien sanat. Kannustusta ei ole koskaan liikaa. Ja loppuun laulettava Varsinaissuomalaisten laulu on yhtä tunteikas kuin suvivirsi peruskoulussa.

Juhlapuheiden jälkeen vietämme hetken yhdityksen kesken ja kilistämme palkittumme kunniaksi. Sitten onkin aika siirtyä juhlasaliin. Hyvää tanssimusiikkia on luvassa tänäkin vuonna, kun soittamassa ovat Unelmavävyt. Hallin betonilattia ei se kaikkein luistavin tanssialusta ole, mutta iloinen tunnelma varmasti siivittää kaikkien askelta.

 

Ihan jo alkaa tanssittaa !

 

**********************************************************************************

 

25.10. 2009

Viime yönä kesä loppui - tai ainakin kesäaika. Välillä elämä onkin niin kiireistä, että tämä kuvitteellisesti saatu yksi ylimääräinen tunti on erittäin tervetullut. Tosin keväällä se sitten taas kostautuu, kun samainen tunti viedään pois.

Perjantaina oli syyskokouksemme, jossa oli valitettavan vähän ihmisiä paikalla. Kokouksen aluksi luovutimme yhdistyksen viirit Kaisa Virtalalle ja Satu Suomiselle, joilla on tänä vuonna tasavuotis-syntymäpäivä. Heidänkin puolestaan olin toivonut runsaampaa osanottoa. Kiitoksemme menevät Anne ja Petri Kaskiselle kokouspaikasta ja maistuvasta tarjoilusta.

Hyväksyimme ensi vuodelle toimintasuunnitelman ja talousarvion. Kumpikaan ei kovin suuria yllätyksiä sisällä ja nämä asiakirjat voit pyytää minulta vaikka sähköpostilla nähtäväksesi.

Teimme myös henkilövalintoja. Erovuorossa olleet Reijo ja Seppo valittiin jatkamaan hallituksessa seuraavat 2 vuotta ja minä puolestani sain valtuutuksen jatkaa puheenjohtajana vuonna 2010. Kiitän saamastani luottamuksesta, mutta jatkoksi ilmoitin jo kokouksessakin, että vuonna 2011 puheenjohtaja tulee vaihtumaan. Tämä pesti on antoisa, mutta vaativa. Olen yrittäjänä vielä niin alussa, että haluan seuraavaksi projektikseni ottaa oman yritykseni kehittämisen ja siksi haluan ainakin vuoden tauon puheenjohtajuuteen. Tunnetusti näihin luottamuspaikkoihin ei ole tungosta ja siksi halusinkin jo tässä vaiheessa kertoa asiasta.

 

Tänään olimme viettämässä Vehmaan Maataloustuottajain yhdistys ry:n 90-vuotisjuhlaa. Juhla alkoi kiitosjumalanpalveluksella ja jatkui Elonkorjuujuhlana Vinkkilän seurakuntatalolla. Juhlapuhujana on Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Lauri Kontro ja juhlassa esitettiin myös yhdistyksen historiikki. Historiikin on koonnut Kristiina Holmberg. Yrittäjäyhdistyksemme sai oman kappaleen ja sen voi pyytää lukulainaan minulta. Kiitos ystäväyhdistyksellemme ja onnea vielä kerran. Teidän kanssanne on mukavaa ja hedelmällistä tehdä yhteistyötä.

Syyskokouksen jälkeen seuraava yhdistyksen askar on pikkujoulujuhlan kutsujen postitus. Lähiaikoina jäsenemme saavat kutsun postissa ja ilmoittautuminen alkaa heti jatkuen 13.11. asti. Tarkemmat ohjeet löytyvät kutsukirjeestä.

Vielä ennen pikkujoulua on kuitenkin Maakunnallinen Yrittäjäjuhla ja silloin paljastuu myös tämän vuoden vehmaalainen yritys.

Jännitys tiivistyy!

 

**********************************************************************************

19.10.2009

Muutaman päivän aikana olen taas saanut konkreettisen muistutuksen siitä, mitä on olla yksinyrittäjä. Antiikkinen PC:ni kyykähti (taas kerran) ja viime torstaista asti olen tehnyt töitä saattaessani konetta taas käyttökuntoon Kaatopaikan Porteilta. Suuremmassa yrityksessä toimitusjohtaja tuskin yhden koneen perään paljon kyselee, mutta yksinyrittäjä on myös mikrotukihenkilö, sihteeri, joskus kirjanpitäjäkin, mainospäällikkö jne. On siis täyttä Ruususen unta, että yksinyrittäjä saisi kaikki tehdyt työtunnit myös laskutettaviksi tunneiksi. Plus se tietotaito, joka meidän pitää hallita, koska kaikkeen ei ole varaa ostaa palvelua.

Tästä pääsenkin sujuvasti ajatukseen, josta taas puhuimme 14.10. Yksinyrittäjien toimikunnan kokouksessa Turussa. Puheenjohtajamme Riitta Koivisto toi taas julki sen, mikä merkitys yksinyrittäjillä on todellisuudessa Suomen talouteen. Jos me menisimme lakkoon tai lopettaisimme kokonaan, vaikutukset olisivat järisyttävät! Jokainen voi miettiä, kuinka laaja on se verkosto, jonka työllistää oman yrittäjyyden kautta välillisesti tai suoraan. Siksi olisikin suuren asennemuutoksen aika - me emme ole "vaan" yksinyrittäjiä, vaikka yleensä vähättelemme itseämme. Ja samaa vähättelyä tulee myös päättäjiltä - ei toki suoraan sanallisesti, mutta monessa asiassa me olemme jääneet paljon huonompaan asemaan kuin muut.

Valtakunnalliset Yrittäjäpäivät vietettiin viikonloppuna Helsingissä. Minä en siellä mukana ollut, mutta seurasin kiinnostuksella nettimateriaalia päivien aikana. Sinäkin voin tutustua siihen Yrittäjät.fi -sivujen kautta. Mm. liittokokouksen antama julkilausuma on täyttä asiaa! Kannattaa tutustua, sillä nämä jutut koskettavat jokaista yrittäjää.

Ensi vuonna Yrittäjäpäivät pidetään Turussa. Slogan on tuolloin "Vimma ja kipinä". Yksinyrittäjätoimikunnassa päätimme esittää, että yksinyrittäjyys tulee nousemaan yhdeksi tärkeäksi teemaksi. Tässä, jos missä tarvitaan tuota vimmaa ja kipinää.  Työn alla on myös kommentointimme Suomen Yrittäjien Yksinyrittäjäohjelmaan. Näitä asioita varten pyydämme kaikkia jäseniä lähettämään meille esimerkkitarinoita siitä, miten esim. sosiaaliturvamme on "melko onnetonta". Vehmaalaiset voivat lähettää tarinansa minulle sähköpostilla. Kaikkia tarinoita käsitellään ehdottomalla luottamuksella eikä kenenkään nimeä anneta julki. Näistä tarinoista on tarkoitus koostaa yhteenveto, jossa elävin esimerkein osoitamme ne puutteet, joihin kaipaamme muutosta.

 

Vielä muutama sana ihan oman kotikulman asioista. Eilinen Polkuretki peruuntui vähäisen osallistujamäärän vuoksi eikä aamupäivän kelikään olisi meitä kovin suosinut. Olemme kaksi kertaa kokeilleet tätä retkeä, mutta se ei ole saanut kannatusta. Kaipaammekin ideoita siitä, mitä haluaisitte porukalla tehdä. Teatterimatkamme alkaa olla jo perinne, mutta mielestäni ohjelmassa voisi olla myös jotain koko perheen touhua. Ideoita saa lähettää!

Ensi perjantaina 23.10. on syyskokouksemme. Klo 18 kokoonnumme Vehmaan PK-Puun uuden myymälän tiloihin. Kiitos Petrille ja Annelle, että saamme kokoustaa teillä. Toivotan suuren joukon tervetulleeksi, vaikka syyskokous yleensä herättää pelkoa ihmisissä. Siellä kun tehdään ensi vuoden henkilövalinnat ja moni pelkää joutuvansa johonkin luottamustoimeen. Meillä ei kuitenkaan käytetä mitään pakkomääräystä ja olemme jo asiaa alustaneet ja pyytäneet ehdokkailta suostumuksen asiaan. Että senkin puolesta, tervetuloa kokoukseen.

 

Tulipas pitkä tarina tällä kertaa.

 

**********************************************************************************

12.10. 2009

Yksinyrittäjien Teemapäivä on takana ja antoisa päivä se olikin. Mukaan oli lähtenyt reilu 20 yrittäjää mm. Turusta, Salosta, Paimiosta ja olipa Vehmaaltakin kaikkiaan 3 osallistujaa. Keskustelua käytiin vilkkaasti, ruoka oli erinomaista ja kaiken kruunasivat ulkoiluhetket hienossa syyssäässä. Meille oli mm. järjestetty YY-olympialaiset. Meidän joukkueemme ei kovin häävisti pärjännyt, mutta olipa voittajajoukkueessa ainakin vehmaalaisedustus.

Viime viikon muita tapahtumia oli mm. verotilikoulutus. Koulutusryhmät ovat olleet täynnä, mutta kannattaa kysyä Turun toimistolta uusintailtoja. On paljon mahdollista, että sellaisia voi tulla.

Tänään tapasimme Kustavissa Vakka-Suomen muiden puheenjohtajien kanssa ja evästimme Terttu Lundelinia huomiseen työvaliokunnan kokoukseen. Kaikenlaista toimintaa on naapureissakin menossa ja mukavalta tuntui meidänkin kuulumisia kertoa. Uusikaupunkilaisten kanssa alustettiin mahdollisuutta yhteiskyydistä Yrittäjäjuhliin.

Olemme saaneet kolme uutta jäsentä ja toivotan heidät tervetulleiksi näin bloginkin kautta. Tulkaa muutkin aktiivisesti mukaan toimintaan - parhaan katteen jäsenmaksulle saa käyttämällä jäsenyyttä!

 

Jokohan huomenna tulee lunta?

 

**********************************************************************************

8.10. 2009

Syysmyrskyn jälkimainingeissa kirjoitan eilisen aamukahvin kuulumisia. Eilinen aamu ei todellakaan houkutellut ulos lähtemään, mutta 11 rohkeaa saapui kahvittelemaan ja juttelemaan. Kiitos vielä Lotalle hyvästä aamupalasta ja lounaseväistä, joita saimme mukaan.

Tunnelma aamiaisella oli mielestäni oikein leppoisa - juuri sitä mitä tällä tavoittelemmekin. Erityisesti yksinyrittäjälle tekee hyvää tavata muita yrittäjiä, jotka ovat kuin niitä puuttuvia työkavereita. Vaikka yrittäminen on elämäntapa ja vakavaa hommaa, ei sen silti tarvitse aina olla 24/7 otsa kurtussa puurtamista. Toisinaan on oikein terveellistä ihan vain istua kahvinkupin ääressä turisemassa.

Katsoimme nopeasti läpi myös uusi sivujamme ja keskustelimme vähän tulevista tapahtumista. Samalla päätimme, että loppuvuosi on sen verran täynnä yhteisiä tapaamisia, että seuraava aamukahvi pidetään vuoden 2010 puolella.

Eilen illalla kokoonnuimme suunnittelemaan tulevaa pikkujoulujuhlaa. Taivassalon Yrittäjistä Anna Nieminen ja Heidi Vainio tulivat kyläilemään Vehmaalle. Suunnitelmat saatiin hyvään malliin ja kutsua on jo aloitettu hahmottelemaan. Juhlista tulee varmasti hauskat! Joulupöytä katetaan monin herkuin ja kinkunsulatuskin aloitetaan vielä samana iltana livemusiikin tahtiin. Kannattaa siis viimeistään nyt laittaa kalenteriin tuo 28.11. Jos sinulla on yrityksessäsi työntekijöitä, myös he ovat tervetulleita juhlaan.

Tulevana lauantaina on Turun Hirvensalossa Yksinyrittäjien Teemapäivä. Ohjelman löydät Varsinais-Suomen Yrittäjien kotisivulta - tosin ilmoittautumisaika on jo umpeutunut. Minä olen siellä mukana paitsi yksinyrittäjänä itsekin, erityisesti Vakka-Suomen edustajana yksinyrittäjätoimikunnassa. Toimikunnan varsinainen kokous on 14.10. Jos sinulla on jotain sooloyrittäjyyteen liittyvää mielessä, voit laittaa minulle vaikka sähköpostia. Vien sitten terveiset toimikunnalle.

Näin se on saatu lokakuu käyntiin.

 

**********************************************************************************

1.10. 2009

 

Nyt se on vihdoinkin totta! Ainakin kolme vuotta olemme puhuneet, että kyllä Vehmaan Yrittäjätkin tarvitsevat omat kotisivut, kun kaikilla muillakin on. Asia vain on aina jäänyt muiden juttujen jalkoihin. Emme ilmeisesti ole ainoa paikallisyhdistys, joka on tämän asian kanssa paininut. Suomen Yrittäjät vastasi tarpeeseemme ja heidän kauttaan olemme nyt saaneet toimintavarmat sivut, jotka myös noudattavat Suomen Yrittäjien graafisesti yhtenäistä ulkoasua.

Ainakin nyt aluksi minä vastaan sivujen päivittämisestä ja otan vastaan lähetetyn palautteen. Koska tämä on uutta minullekin, pyydän ensinnäkin kärsivällisyyttä, mutta myös apuanne. Jos haluatte saada sivuille jotain uutisia tai tapahtumia, voitte lähettää niitä minulle. Varsinaisia mainoksia emme vielä julkaise, mutta tulevaisuudessa tarkoitus on, että sivun laitaan tulee myös mainosbanneri, josta yhdistys myy edullisesti mainostilaa vehmaalaisille yrityksille. Asiasta kerrotaan myöhemmin lisää.

Hyviä kuviakin saa laittaa minulle. Jos kuvassa näkyy tunnistettavasti henkilöitä, muista kysyä lupa näiltä ennen kuin luovutat kuvan yhdistyksen käyttöön. Ymmärrettävästi minä - tai myöhemmin muu sivujen päivittäjä - emme voi ottaa vastuuta, jos kuvattu henkilö ei haluakaan naamaansa nettiin.

Tämä puheenjohtajan blogi tulee olemaan paikka, jossa kirjoitan Vehmaan yrittäjien asioista ja erityisesti yhdistyksen tapahtumista. Olen tehnyt itselleni lupauksen, että myös pidän ajantasalla blogini. Jokainen tietää kuinka pian kyllästyy millään sivuilla vierailemaan, jos siellä ei koskaan ole mitään uutta. Kirjoituksianikin saa kommentoida mielellään. Voit tehdä se Palaute -osion kautta tai suoraan sähköpostiini, joka löytyy hallituksen yhteystiedoista.

 

Tervetuloa siis ainakin kerran viikossa Vehmaan Yrittäjien sivuille. Tapahtumakalenteri elää koko ajan ja tulevista jutuista jaetaan tietoa. Ja tulettehan mukaan 7.10. Yrittäjien aamiaiselle Rautilakeskukseen. Tilaisuus on avoin kaikille vehmaalaisille yrittäjille, olitpa jäsenemme tai et. Tavataan siellä!

Lähtölaukauksen ampui Anne