Suomen Yrittäjien liittokokousvaalit

Ehdolla hallituksen puheenjohtajaksi

Anne Niemi

Lisää voimaa vaikuttamiseen – yrittäjien asiantuntemus täysillä käyttöön

Niemen Anne, 58-vuotias monialayrittäjä kolmannessa polvessa. Olen ehdolla Suomen Yrittäjien puheenjohtajaksi.

Toimin Suomen Yrittäjien ensimmäisenä varapuheenjohtajana ja Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtajana.

Vaikutan niin yrittäjäjärjestössä kuin yhteiskunnallisestikin kaikilla valtakuntamme kolmella tasolla.

Yrittäjien on oltava järjestö, jonka edunvalvonnan keskiössä on jäsenyrittäjä, jota kuullaan ja kunnioitetaan ja jonka arki ymmärretään ylä- ja alamäissä.

Petri Roininen

Yrittäjät tarvitsevat valtakunnallisen järjestönsä johtoon valtakunnallisen profiilin puheenjohtajan. Yrittäjyyden kasvot, jolla omakohtainen kokemus yksin-, kasvu- ja työnantajayrittäjyydestä. Haastavat ajat vaativat vaikuttavaa puheenjohtajaa, joka on yhtä kotonaan twitterissä kuin Arkadianmäen pöydissä. Puheenjohtajan, joka on hallitustyön johtamisen ammattilainen. Siksi Petri Roininen. ’’Tietäisin monia parempia ehdokkaita pestiin, jos keksisin yhdenkin’’, yrittäjä Kari Juurakko.

Petri Salminen

Petri Salminen

Tulevaisuus rakentuu yrittäjyydestä

Olen jyväskyläläinen myynnin ja johtamisen kehittämispalveluja tarjoava yksinyrittäjä, konepajateolli-suudessa toimivan perheyrityksen osakas sekä täydestä sydämestäni yrittäjyyden puolustaja Suomen Yrittäjien ja eurooppalaisen SMEunitedin puheenjohtajana.

Kaksi vuotta sitten lupasin rakentaa yhteistyöllä yrittäjäjärjestöä, joka entistäkin paremmin tunnistaa yrittäjyyteen vaikuttavia trendejä, vahvistaa yrittäjien liiketoimintaa ja toimii vahvana yhteiskunnallisena vaikuttajana. Tämä lupaus pitää.

Ehdolla hallituksen varapuheenjohtajiksi

Jyrki Hakkarainen

Suomi tarvitsee lisää yrittäjyyttä!

Olen 56-vuotias lakimies ja toiminut yrittäjänä jo kolmattakymmenettä vuotta.

Kanssanne haluan huolehtia siitä, että järjestömme merkitys yrittäjien edunvalvojana säilyy ja vahvistuu entisestään. Samalla meidän on tultava lähemmäs yrittäjän arkea.

Yrittäjyys on ratkaisu moniin yhteiskunnallisiin haasteisiin. Tarvitsemme lisää paikallista sopimista, vähemmän julkisia monopoleja, sekä rohkeutta tarkastella työttömyys- ja sosiaaliturvaamme uudelleen.

Jukka Hurrila

Kohti avoimempaa vaikuttamista

Pari vuotta sitten tehty järjestöuudistus oli askel kohti ketterämpää päätöksentekoa. Nyt on aika mennä vielä eteenpäin, kohti avoimempaa vaikuttamista. Olen ollut kahden vuoden ajan Suomen Yrittäjien hallituksen jäsenenä ja peräänkuulutan selkeämpää vastuunjakoa. Varapuheenjohtajana toimisin järjestöä ja sen toimi-joita sekä jäsenkenttää yhdistävänä linkkinä. Pienyrittäjien sekä nuorten yrittäjien ääni on saatava paremmin kuuluviin ja vahvemmaksi osaksi vaikuttamistyötä.

Jenni Parpala

Murros on suuri mahdollisuus – jos vain uskomme niin

Olemme menossa aikakauteen, jota kukaan meistä ei ole elänyt. Me yrittäjäjärjestönä voimme auttaa yrittäjät tämän myllerryksen yli.

Muutos on aina suuri mahdollisuus luoda parempi huominen – jos vain itse uskomme niin.

Kampanjani kiteytyy kolmeen teemaan. Annetaan paikallisyhdistyksille nyt kaikki apu, mitä he tarvitsevat. Tehdään vastuullista ja kestävää liiketoimintaa – se parantaa huomisen tulosta. Ja ennen kaikkea: yrittäjäjärjestö kuuluu kaikille ihmisille ja ryhmille.

Ehdolla valtuuston puheenjohtajaksi

Mari Laaksonen

Mari Laaksonen on aktiivinen, näkyvä yrittäjyyden ja koko yrittäjäjärjestön yhteisten asioiden puolestapuhuja. Hän on edistänyt yrittäjäjärjestön toiminnassa hyvää tiimityötä ja me-henkeä.

Nuorten yrittäjien toiminnasta paikallisyhdistyksen puheenjohtajaksi edennyt Laaksonen valittiin 2018 Helsingin Yrittäjien puheenjohtajaksi. Hän on toiminut Suomen Yrittäjien hallituksessa ja 2020 alkaen valtuuston varapuheenjohtajana.

Yksinyrittäjänä 23-vuotiaana aloittaneen Laaksosen yritys työllistää 25 henkilöä.

Ehdolla valtuuston varapuheenjohtajaksi

Mikko Sundell

Valtuuston on mielestäni nostettava arvostustaan, jotta tämä näkyy myös käytännössä vahvemmin järjestön arjessa. Tähän pääsemme vahvalla yhteistyöllä. Haluan rakentaa ja kehittää asioita vahvalla omalla näkemykselläni, mutta myös kuuntelemalla ja oppimalla muilta yrittäjiltä ja asiantuntijoilta. Olen valmis ottamaan seuraavan askeleen järjestössä ja siksi haen Suomen Yrittäjien valtuuston varapuheenjohtajan tehtävään.

Tunnen tämän järjestön eri tasoilla. Tällä hetkellä toimin Porin Yrittäjien puheenjohtajana, Satakunnan Yrittäjien hallituksen jäsenenä, Suomen Yrittäjien Liikenne- ja logistiikkavaliokunnan puheenjohtajana sekä valtuuston jäsenenä. Olen yrittäjä kolmannessa polvessa – Ruosniemen Linja-Auto Oy on 74-vuotias perheyritys.

Janne Vuorinen

Luotettava uudistaja, määrätietoinen kehittäjä ja yhteistyön rakentaja.

Olen 56-vuotias kuljetusyrittäjä ja hallitusammattilainen.

Minulle on tärkeää, että jäsenen ja koko järjestökentän ääni kuuluu nykyistä paremmin päätöksenteossa. Valtuuston varapuheenjohtajana teen parhaani, että näin myös tapahtuu. Pyrin toiminnassani aina siihen, että erilaiset näkökannat tulevat huomioiduksi. Valtuuston varapuheenjohtajana lupaan rakentaa valtuustolle nykyistä vahvempaa roolia, lisätä avoimuutta ja keskinäistä yhteistyötä.

Vaalitentit 09/2022