Etsi

Team Finland -verkosto

Team Finland -verkosto edistää Suomen ja suomalaisten yritysten menestymistä maailmalla. Verkosto kokoaa yhteen yritysten kansainvälistymistä, suomeen suuntautuvia ulkomaisia investointeja ja Suomen maakuvaa edistävät valtiorahoitteiset toimijat ja niiden tarjoamat palvelut. Verkostomainen toimintatapa tehostaa viennin ja investointien edistämiseen kohdistettujen julkisten resurssien käyttöä ja parantaa yrityksille tarjottavien palvelujen laatua.

Team Finland -verkoston ytimen muodostavat työ- ja elinkeinoministeriö, ulkoasiainministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö sekä näiden ohjauksessa olevat julkisrahoitteiset organisaatiot ja ulkomaiset toimipisteet (muun muassa  Suomen ulkomaanedustustot, Finpron, Finnvera ja Tekesin toimipisteet sekä kulttuuri- ja tiedeinstituutit).

Maailmalla Team Finland -verkostoa edustaa yli 70 paikallista tiimiä. Ne kokoavat yhteen kullakin alueella toimivat Suomen viranomaiset, julkisrahoitteiset organisaatiot sekä muut keskeiset Suomi-toimijat.

team.finland.fi sivusto on suunnattu yrittäjille. Palvelun tarjoajia ovat työ- ja elinkeinoministeriö, UM, Finpron Export Finland, Tekes, finnvera, Teollisuussijoitus, finnfund, Finnpartnership, Suomalais-Venäläinen Kauppakamari, Suomalais-ruotsalainen kauppakamari, ELY-keskukset ja Patentti- ja rekisterihallitus.

Team Finland -palveluista saa lisätietoa ottamalla yhteyttä puhelimitse numeroon 0295 020 510 tai jättämällä yhteydenottopyynnön verkossa. Palvelukanavien kautta saat tietoa kaikista verkoston palveluista yhdeltä luukulta. Yhteydenoton jälkeen yrittäjälle laaditaan verkoston asiantuntijoiden avulla räätälöity palveluehdotus, joka sisältää kaikkien Team Finland -toimijoiden palvelut. Voit olla myös suoraan yhteydessä oman alueesi tai kohdemaasi Team Finland -koordinaattoriin. Yhteystiedot löytyvät verkkosivustolta.

TEMin ohjauksessa edellä mainittujen lisäksi monta organisaatiota jotka auttavat yrityksiä kansainvälistymään.

Suomalaisruotsalainen kauppakamari auttaa yrityksiä Ruotsin markkinoihin liittyvissä kysymyksissä. Kauppakamari toimii Tukholmassa.

www.finsve.com

Suomalaisvenäläinen kauppakamari (SVKK) tarjoaa Venäjän kaupan asiantuntijana vienninedistämis-, koulutus- ja tiedotuspalveluja. SVKK:n toimipisteet sijaitsevat
Helsingissä, Lappeenrannassa, Moskovassa, Pietarissa, Jekanterinburissa ja Ufassa.

www.finruscc.fi 

SVKK, East Office ja EK:n Venäjä-toiminnot muodostavat uuden Venäjän kaupan osaamiskeskittymän. Business Team for Russia auttaa yrityksiä Venäjän-liiketoiminnan kaikissa kehitysvaiheissa. Verkostot ulottuvat paikalliselta yritys- ja viranomaistasolta politiikan päättäjiin Suomessa, Venäjällä ja EU:ssa.

Music Export Finland ry antaa kansainvälisille markkinoille pyrkiville musiikkialan yrityksille rahallista ja strategista tukea.

www.musex.fi

Osuuskunta Viexpo palvelee pk-yrityksiä Pohjanmaan rannikkoseudulla.

www.viexpo.fi

Design Forum Finland edistää muotoilua ja siihen liittyvää yritystoimintaa. Muotoilijoita, yrityksiä ja julkisia toimijoita yhdistävät hankkeet tähtäävät muotoilutuotteiden ja muotoiluosaamisen viennin edistämiseen.

www.desigforum.fi