Etusivu > Yrittajan Abc > Kansainvalistyminen > Opas Kansainvalistymiseen

Etsi

Venäjän-kauppa

Venäjän markkinat ovat tärkeä ja haastava markkina-alue monelle suomalaiselle yritykselle. Tältä sivulta löydät hyödyllisiä yhteyksiä Venäjän markkinoille.

Ohjeita yritystoimintaan Venäjällä

Team Finland -verkosto auttaa yrityksiä menestymään Venäjän markkinoilla. Keskeisiä tahoja ovat Suomalais-Venäläinen Kauppakamari ja Ulkoministeriön edustustot. Erityisen tärkeässä asemassa on Pietarin pääkonsulaatti. Finnvera auttaa rahoituksessa liittyvissä asioissa.

Suomen Yrittäjät on yhteistyössä Asianajotoimisto Teperi & Co:n kanssa koonnut kolme ohjevideota Venäjän-kauppaan

1. Sopimukset Venäjän-kaupassa 
2. Kumppanin taustojen selvittäminen Venäjällä 
3. Etabloituminen Venäjälle  

Venäjän yrittäjäjärjestö OPORA – palveluita myös suomalaisille yrityksille

Suomen Yrittäjillä on yhteistyösopimus Venäjän Yrittäjäjärjestö OPORAn kanssa. Oporan päätoimisto on Moskovassa. Järjestöön kuuluu 370 000 yrittäjää ja sillä on toimintaa 81 alueella 88:sta. Voit tutustua järjestön englanninkielisiin sivuihin osoitteessa www.oporaeurope.com sekä venäjänkielisiin osoitteessa www.opora.ru.

Opora myös auttaa suomalaisia yrityksiä Venäjän markkinoilla. Suomalaisille Pietarin alue on erityisen tärkeä, ja siksi pääpaino on siellä. Pietarin Oporan sisällä on yrittäjien oikeuksia puolustava toimisto joka toimii koko Luoteis-Venäjän alueella. Olemme sopineet siitä että SY:n jäsenyrittäjä voi Pietarin Oporan kautta saada apua eri tilanteissa. Apua saatetaan tarvita, kun ongelmia syntyy viranomaisten kanssa tai sitten vaikka asiakkaan löytämisessä. Oporan palvelut ovat maksullisia alkaen 70 eurosta. Hinnoittelu vaihtelee toimeksiannon mukaan. Hinnoittelusta tulee sopia ennen toimeksiannon alkamista. Vastaavasti autamme Oporan jäseniä löytämään yhteistyökumppaneita Suomesta.

Miten otan yhteyttä Oporaan?

Ole yhteydessä joko SY:n toimiston kautta Thomas Palmgren puh. +358 50 500 3384 tai thomas.palmgren@yrittajat.fi tai suoraan + 7 (812) 598 89 02 (Jevgenia) tai '); // --> . Jevgenian kanssa voi puhua suomea.

Suomen Yrittäjien kansainvälistymisvaliokunta – yrittäjän tukiverkosto

Kansainvälistymisvaliokunnan puheenjohtaja Pirjo Karhu (pirjo.karhu@expertise.fi) on Venäjän kaupan konkari joka osaa antaa käytännön neuvoja miten menestyä Venäjän markkinoilla. Oikean kontaktin löytämisessä opastaa myös Thomas Palmgren (thomas.palmgren@yrittajat.fi).

Suomalais-Venäläinen Kauppakamari - paljon käytännönläheisiä palveluita

Venäjän markkinoille yhdessä SVKK:n kanssa 

Venäjän markkinat monipuolisesti tuntevien asiantuntijoiden avulla yrityksesi pääsee turvallisesti alkuun Venäjän-markkinoilla. Suomalais-Venäläisellä Kauppakamarilla on toimistoja Pietarissa, Moskovassa ja Jekaterinburgissa.

SVKK kartoittaa kansainvälistymisvalmiuksia yhdessä yrityksen kanssa ja auttaa sinua selvittämään yrityksesi tuotteiden tai palveluiden markkinapotentiaalin sekä terävöittämään kilpailuedut. Suunnitelmien tarkentuessa tehdään yhdessä konkreettiset askelmerkit Venäjän markkinoille.

Halutessa etsitään myös potentiaaliset asiakkaat ja yhteistyökumppanit. Eri puolille Venäjää suuntautuvilla Team Finland –matkoilla on mahdollista solmia hyödyllisiä kontakteja ja tutustua liiketoimintamahdollisuuksiin.

Maksuttomaan palveutarjontaan kuuluvat myös Venäjän-kaupan erityispiirteisiin perehtyneiden juristien palvelut Suomessa ja Venäjällä. Heidän kanssaan voit tarkistaa, että myös tärkeät sopimukset ovat kunnossa.

Tutustu myös jo tutkittuihin Venäjän markkinoiden tarjoamiin mahdollisuuksiin ja bisnesliideihin.

Lisätietoja: www.svkk.fi

 

Finnverasta apua rahoitusasioissa

Finnveran palveluja ovat lainat, takaukset ja vientitakuut. Finnvera toimii myös asiantuntijana Venäjän lähialueille kohdistuvassa UM:n hankevalmistelussa.

Johtaja Timo Pietiläinen
Finnvera Plc
Representative Office in St. Petersburg
Finnish-Russian Innovation Centre, Business Center Apollo, office 500
197198 St . Petersburg, Dobrolyubova Prospect 8

mailing address: P.O. Box 95, FI-53501. Lappeenranta, Finland

tel. +7 812 335 2234
fax +7 812 335 2236
mobile rus +7 921 0969 304
mobile fin  +358 40 5088 956
timo.pietilainen(at)finnvera.fi

www.finnvera.fi

Tietoa Suomen ja Venäjän välisestä kaupasta