Koulu-yritysyhteistyö - Koulutus - Yritystoiminnan ABC - yrittajat.fi
Etusivu > Yrittajan Abc > Koulutus Ja Kehittaminen

Etsi

Koulu-yritysyhteistyö

 

Yrittäjämäistä asennetta tarvitaan kaikessa elämässä: opinnoissa, harrastuksissa ja työelämässä - niin yrittäjänä kuin toisen palveluksessa. Koululla on tärkeä tehtävä nuoren kasvussa yrittäjyyteen. Tätä kasvatustyötä tukevat kohtaamiset yrittäjien kanssa.

Suomen Yrittäjät on koonnut materiaalia yrittäjille yrityksen ja koulun yhteistyön tueksi.

Onnistu kouluvierailulla! -oppaasta löytyy vinkkejä yrittäjille, jotka käyvät kouluissa ja oppilaitoksissa puhumassa yrittäjyydestä ja yrittäjämäisestä toimintatavasta. Lisää erilaisia yhteistyön muotoja on koottu ideoita yritysten ja koulujen yhteistyöhön -oppaaseen. Myös paikallisen opetussuunnitelmatyön tueksi on koottu erillinen taustamateriaali.

Aina kannattaa yrittää -diasarja toimii lisämateriaalina yrittäjän omalle yritystarinalle. Diat sopivat hyvin myös opettajien käyttöön oppitunneille. Diasarja on suunnattu lähinnä peruskoulun yläasteen ja lukion yrittäjyystuntien tukimateriaaliksi, mutta sitä voi hyvin hyödyntää myös muissa oppilaitoksissa.

Avuksi onnistuneisiin työsuhteisiin on laadittu Kun nuori tulee töihin -opas, joka toimii käsikirjana pk-yritysten työllistäessä nuoren henkilön. Oppaaseen on koottu muistilistat työnantajalle ja nuorelle uuden työsuhteen käynnistyessä.

Materiaalit ovat vapaasti käytettävissänne:

Tutustu myös YES -kummit -verkostoon. YES Kummina pääset tekemään yhteistyötä koulumaailman kanssa ja kehittämään koululaisten ja opiskelijoiden osaamista. Antamasi ajantasainen tieto työelämästä auttaa myös opettajaa miettimään, minkälaisia taitoja koulussa pitää opettaa.
 

Lisätietoja:
johtaja Veli-Matti Lamppu, p. 09 2292 2868, veli-matti.lamppu@yrittajat.fi
 

Päivitetty 30.4.2018