Etusivu > Yrittajan Abc > Koulutus Ja Kehittaminen

Etsi

Koulu-yritysyhteistyö

 

Yrittäjämäistä asennetta tarvitaan kaikessa elämässä: opinnoissa, harrastuksissa ja työelämässä - niin yrittäjänä kuin toisen palveluksessa. Koululla on tärkeä tehtävä nuoren kasvussa yrittäjyyteen. Tätä kasvatustyötä tukevat kohtaamiset yrittäjien kanssa. Suomen Yrittäjät on koonnut materiaalia yrittäjille yrityksen ja koulun yhteistyön tueksi. Materiaalit ovat vapaasti käytettävissänne.

Hyviä käytänteitä koulu-yritysyhteistyöhön

Onnistu kouluvierailulla

  • Onnistu kouluvierailulla! -opas  kokoaa vinkkejä yrittäjille, jotka käyvät kouluissa ja oppilaitoksissa puhumassa yrittäjyydestä ja yrittäjämäisestä toimintatavasta. 
  • Aina kannattaa yrittää - kalvosarja toimii lisämateriaalina yrittäjän omalle yritystarinalle. Diat sopivat hyvin myös opettajien käyttöön oppitunneille. Diasarja on suunnattu lähinnä peruskoulun yläasteen ja lukion yrittäjyystuntien tukimateriaaliksi, mutta sitä voi hyvin hyödyntää myös muissa oppilaitoksissa. 
  • Yrittäjyys antaa virtaa -kalvosarja oman yrittäjätarinan tueksi
  • Materiaaleja oppitunneille
  • Tutustu myös YES -kummit -verkostoon.YES Kummina pääset tekemään yhteistyötä koulumaailman kanssa ja kehittämään koululaisten ja opiskelijoiden osaamista. Antamasi ajantasainen tieto työelämästä auttaa myös opettajaa miettimään, minkälaisia taitoja koulussa pitää opettaa.
  • Yrittäjämäinen toimintatapa - diasarja oppilaitosvierailun tueksi, Antti Iivari, Seinäjoen kaupunki
     

Yrittäjyyttä opetussuunnitelmiin

Kun nuori tulee töihin

  • Kun nuori tulee töihin -opas toimii käsikirjana pk-yritysten työllistäessä nuoren henkilön. Oppaaseen on koottu muistilistat työnantajalle ja nuorelle uuden työsuhteen käynnistyessä.

 

Lisätietoja:
Digi- ja koulutusasioiden päällikkö Joonas Mikkilä
p. 09 2292 2963, joonas.mikkila@yrittajat.fi

Päivitetty 24.9.2018