Etusivu > Yrittäjän ABC > Omistajanvaihdos

Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Mistä ostettava yritys?

Mikro- ja pienyritysten yrityskaupoissa ostaja löytyy yleensä läheltä. Tutkimuksin on osoitettu, että ostaja ja myyjä tuntevat toisensa ennakolta noin 60 % tapauksista ja he toimivat samalla tai naapuripaikkakunnalla 80 % tapauksessa.

Jos yrittäjyyden aloittaminen yritysoston kautta kiinnostaa, ostettava yritys voi löytyä läheltä. Oletko peräti työntekijänä siinä? Vai toimitko sinua kiinnostavan yrityksen kumppanina, alihankkijana tai asiakkaana? Millainen yritys sinua kiinnostaa? Mistä itse olet kiinnostunut ja innostunut? Mitä osaat selvästi paremmin kuin muut?

Yritysvälittäjät välittävät yrityksiä. He ovat erikoistuneet tähän. Heidän rekistereistään saattaa löytyä sinua kiinnostava yritys.

Voit myös etsiä ostettavia yrityksiä netistä. Tunnettuja kauppapaikkoja ovat Suomen Yrittäjien osin omistama yrityspörssi.fi. Toinen merkittävä kauppapaikka mikro- ja pienyrityksille on Suomen Yrityskauppojen omistama yrityskaupat.net.

Voit myös itse suoraan olla yhteydessä sinua kiinnostavaan yritykseen. Yrittäjät ovat keskimäärin Suomessa hieman alle 50-vuotiaita. Näin satunnainen yhteydenotto yritykseen osuu 50 % todennäköisyydellä sellaiselle yrittäjälle, jolle omistajanvaihdos alkaa olla ajankohtainen, jos kriteerinä on yrittäjän oma ikä.

Löytyi kiinnostava kohde sitten miten tahansa, on yrityskaupassa hyväksi havaittua käyttää alan asiantuntijoiden apua. Omin päin tehdyt yrityskaupat ovat riski.

 

Päivitetty 30.9.2020