Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

TE-palvelujen rekrytointikoulutukset

Julkiset työ- ja elinkeinopalvelut tarjoavat yrityksellesi tukea uusien työntekijöiden rekrytoimiseen koulutuksen kautta. RekryKoulutukset ja FEC-ohjelmat ovat tähän suunnattuja palveluja.

RekryKoulutus

RekryKoulutus on hyvä vaihtoehto, jos et löydä yritykseesi ammattitaitoisia työntekijöitä eikä alan osaajia valmistu lähiaikoina. Työnantaja ja työ- ja elinkeinohallinto rahoittavat koulutuksen yhdessä.

RekryKoulutus

  • räätälöidään yrityksesi tarpeisiin
  • kestää pääsääntöisesti 3–9 kuukautta – vähimmäiskesto on 10 koulutuspäivää
  • antaa opiskelijoille ammatillista osaamista työtehtävään yrityksesi tarpeen mukaan
  • voidaan suunnitella myös yhteistyössä useamman työnantajan kanssa.

Koulutuksen hyväksytysti suorittaneet työllistyvät yritykseen. Työllistyä voi esimerkiksi myös vuokratyövoimaa tarjoavaan yritykseen tai yrittäjänä toimeksiantosuhteeseen työnantajan kanssa.

RekryKoulutus on työelämälähtöistä. Tavoitteena voi olla lisä-, täydennys- tai ammatinvaihtoon tähtäävä koulutus. Siihen sisältyy sekä tietopuolista opetusta että ohjattua työssäoppimista ja työharjoittelua.

RekryKoulutuksessa ei suoriteta tutkintoja tai osatutkintoja.

FEC (Further Educated with Companies) -ohjelma

FEC-ohjelma (Further Educated with Companies) on noin kuuden kuukauden mittainen palkaton yhteistyöjakso potentiaalisen työntekijän kanssa. Koulutussopimukseen perustuva FEC-ohjelma sisältää perehtymistä ja käytännön työskentelyä sekä ohjelman toteuttajatahon organisoimaa koulutusta. Kokonaisuuden tavoitteena on sekä ratkaista yrityksen tuleva henkilötarve että kehittää henkilön osaamista koulutuksen kautta.

Katso nämä: