Kokemuksia järjestetyistä koulutuksista | Yrittajat.fi
Etusivu > Yrittajan Abc > Osaavia Opettajia Yrittavia Nuoria

Etsi

Kokemuksia järjestetyistä koulutuksista

Mitä hyötyä koulutuksesta on opettajille ja opetuksen kehittäjille?

”Oikein innostava ja positiivinen tilaisuus. Hienoa, että tällaista järjestetään! Paljon hyvää, tärkeää asiaa!”

"Mahtavaa saada työskennellä yritysten kanssa ja kehittää omaa alaa!"

”Oli oikein tervetullutta nähdä työelämää toisestakin näkökulmasta ja pää onkin sen jälkeen pulpunnut ideoita.”

”Kiitos maineikkaille yrittäjille, jotka tulivat paikalle kertomaan oman tarinansa. Tästä sain itse todella paljon vinkkejä ja hyvää kannustuspohjaa erilaisille nuorille tulevaisuutta varten.”

"Ehdottomasti tällaisia päiviä lisää. Saimme hyödyllistä tietoa eri start up -yrityksistä, harjoittelimme luovuutta, nopeaa ongelmanratkaisua ja yhdessä pohtimista ja pähkäilyä. Hyvin tuottelias ja oivalluttava päivä."

”Hyvä kokonaisuus. Oli mukava päästä muiden kanssa suunnittelemaan ensi vuodelle yhteisiä juttuja ja pohtia, miten opintoihin voisi sisällyttää enemmän yrittäjyyttä ja yrittäjyysasiaa”

”Parasta oli ehdottomasti opiskelijat, jotka kertoivat omasta yrittäjyyspolustaan.”

”Kokonaisuutena hyvä päivä myös verkostoitumisen kannalta.”

”Koen saaneeni eväitä yrittäjyyskasvatukseen tästä tapahtumasta."
 

Miksi opettajien yrittäjyysosaamista tukevaa koulutusta tarvitaan?

- Entistä suurempi osa meiltä valmistuvista ammattilaisista työskentelee valmistuttuaan yrittäjinä tai yrittäjämäisesti toisen palveluksessa. Mitä paremmin opettajamme pystyvät tukemaan heidän kasvuaan yrittäjämäiseen työskentelyyn, sitä paremmat menestymismahdollisuudet heillä on. Rehtori Vesa Taatila, Turun ammattikorkeakoulu.

- Tavoitteena on oppia tunnistamaan miten opettajankoulutuksessa ja oppilaitoksissa voidaan luontevasti tukea yrittäjyyttä esimerkiksi opiskelijakeskeisten opetus- ja arviointimenetelmien valinnalla. Johtaja Pekka Risku, Jyväskylän ammatillinen opettajakorkeakoulu.

- Tärkeimpänä tavoitteena on helpottaa nuorten työllistymistä. Yrittäjyys on siinä keskeisessä asemassa, kun ajatellaan yhteiskunnallista tilannetta. Ammatillisen koulutuksen ja yrittäjyyden välillä on kiinteä side. Rehtori Timo Olli, Kouvolan seudun ammattiopisto.