Etusivu > Yrittajan Abc > Osaavia Opettajia Yrittavia Nuoria

Etsi

Koulutusten toteutustavat


Koulutukset rakennetaan moduuleista ja ne ovat kokonaiskestoltaan noin 1-3 päivän mittaisia. Järjestämme innostavia seminaareja, toiminnallisia työpajoja sekä koulutuksia, joissa opitaan itse tekemällä. Kouluttajat valitaan yhdessä kohdeoppilaitoksen kanssa.


1. Seminaarit - Kipinää yrittäjyyskasvatukseen

Seminaarit antavat näkökulmia tulevaisuuden osaamiseen ja yrittäjyyteen sekä herättelevät pohtimaan, mikä omassa opettajuudessa muuttuu.

"Raikas ja innostava koulutuspäivä"

"Yrittäjäesimerkit ja esitykset olivat innostavia. Samoin uusiin yrittäjyyskollegoihin tutustuminen tauoilla ja lounaalla."

"Parasta oli ehdottomasti opiskelijat, jotka kertoivat omasta yrittäjyyspolustaan."

"Koulutus oli rakennettu taidokkaasti ja se antoi sekä vastauksia että ajateltavaa. Tosi hyvä kouluttaja ja ajankohtainen aihe."

"Hyvin strukturoitu päivä. Antoi mahdollisuuden tavata kollegoita ja tutustua uusiin. Alustukset olivat kivasti äärilaidoilta ja tämä toi kivaa särmää ja näkökulmaa. Alustajat toivat rohkeasti oman tarinansa esiin."

"Kiitos oikein innostavasta iltapäivästä! Sain konkreettisia työkaluja sekä omaan työhön että ihan omaan henkilökohtaiseen kehittymiseen."

"Yrittäjien kertomukset olivat aitoja, rehellisiä ja koskettavia."

"Kiitos maineikkaille yrittäjille, jotka tulivat paikalle kertomaan oman tarinansa. Tästä sain itse todella paljon vinkkejä ja hyvää kannustuspohjaa erilaisille nuorille tulevaisuutta varten."

2. Toiminnalliset työpajat  - opitaan yhdessä

Toiminnallisissa työpajoissa jaetaan yhdessä kollegoiden kanssa ajatuksia ja hyviä käytänteitä sekä suunnitellaan konkreettisia tekoja oman opetuksen arkeen.

"Mielestäni kyseinen työpajamenetelmä oli erittäin tervetullut ja uusi toimintatapa! Oli mukavaa päästä itse tekemään ja keskustelemaan muiden kanssa. Aika meni todella nopeasti ja keskustelua oli helppoa saada aikaiseksi ryhmätöiden pohjalta."

"Erittäin tervetullut tilaisuus oli ja hienoa, että paikalla oli yrittäjiä, opettajia ja myös opiskelijoita."

"Mukava ja hyödyllinen startti pohtimaan, miten yrittäjämäisyyttä ja yrittämistä nivoutetaan ja suunnitellaan opetukseen."

"YES pedagogiikkapaja oli aivan loistava, osallistava, loi keskustelua, toi uusia ideoita opettajuuteen sekä toi vahvuutta siihen ajatukseen, että oikealla tiellä ollaan jo tällä hetkellä opetuksen suhteen (yrittäjyyskasvatus näkökulmasta katsottuna)."

3. Kädet saveen - opitaan tekemällä ja kokeilemalla

Yrittäjyyttä oppii parhaiten tekemällä, kokeilemalla ja kokemalla. Kurkistetaan suoraan yrittäjän arkeen, ratkotaan yrittäjiltä saatuja aitoja kehittämishaasteita ja suunnitellaan omaan erityisosaamiseen pohjautuvia yritysideoita.

Päivä yrittäjän kanssa

Päivä yrittäjän kanssa -konseptissa opettajat jalkautuvat alueen yrityksiin ennakkotehtävän mukaisesti. 

» Tutustu

"Luulin olevani hyvin kärryillä yrittäjyydestä ja yrittäjän arjesta, mutta aika on tehnyt tehtävänsä ja oli todella terveellistä käydä kentällä tutustumassa "iholla kiinni" yrittäjän arkeen."

"Oli oikein tervetullutta nähdä työelämää toisestakin näkökulmasta ja pää onkin pulpunnut sen jälkeen ideoita."

Opettajien yrittäjyysleiri

Opettajien yrittäjyysleiri tarjoaa innostavan sukelluksen yrittäjyyteen ja liiketoimintaosaamiseen. Sisältökumppanina leireillä on Nuori Yrittäjyys.

» Tutustu

"Kiitos, lisää tällaisia konsepteja yrittäjyyden opettamisen työkaluihin."

"Asiantuntevaa ja osaavaa työskentelyä ja fasilitointia."

"Tämä oli tärkeä kohtaaminen muiden samanhenkisten kanssa ja auttaa sekä verkostoitumisessa että työnteon suhteen jatkossa."

EduHackathon 

EduHackathonissa ratkotaan yrittäjien aitoja haasteita moniammatillisissa tiimeissä. Työkaluina käytetään ketterän kehittämisen ja palvelumuotoilun malleja.

>> Tutustu

"Ehdottomasti tällaisia päiviä lisää. Saimme hyödyllistä tietoa eri start up -yrityksistä. Harjoittelimme luovuutta, nopeaa ongelmanratkaisua ja yhdessä pohtimista ja pähkäilyä. Hyvin tuottelias ja oivalluttava päivä."

"Mahtavaa saada työskennellä yritysten kanssa ja kehittää omaa alaa!"

"Koen saaneeni eväitä yrittäjyyskasvatukseen tästä tapahtumasta."