Etusivu > Yrittäjän ABC > Osaavia Opettajia Yrittavia Nuoria

Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Opettajien verkkokurssit 2021-2022

Tutustu oppimisalustan tarjontaan! Teemojen opinnot toteutetaan helppokäyttöisessä Moodle- ympäristössä ja ne pyörivät jatkossa tasaisin väliajoin. Ilmoittaudu mukaan sivun alareunan linkistä.

1. Yrittäjyyden ilmiöt

Yrittäjyydessä on nähtävissä monia mielenkiintoisia ilmiöitä, joilla on vaikutusta osaamiseen ja koulutukseen. Kurssilla päivität tietojasi yrittäjyyden ajankohtaisista ilmiöistä sekä tutustut yritystoiminnan moninaisuuteen tutkitun tiedon valossa.

 

Kohderyhmä

Teema on suunnattu aiheesta kiinnostuneille opettajille ja opettajaksi opiskeleville. Se hyödyttää erityisesti opettajia, jotka opettavat yrittäjyyskursseja, ohjaavat tulevaisuuden työhön, toteuttavat yrittäjyyskasvatusta tai opettavat aineita, joissa käsitellään yrittäjyyden yhteiskunnallisia näkökulmia. 

 

Sisältövalikoima

 • Verkkokurssi (1op), jolla tutustut yrittäjyyden ilmiöihin materiaalin ja tietovisatehtävien kautta. Voit hypätä kurssille joustavasti ja opiskella sinulle sopivana ajankohtana alla olevat päivämäärät huomioiden:
  • 8.9. kurssi avautuu
  • 8.11. tehtävien eräpäivä

 

 • Alustalle päivitetään myöhemmin syksyllä pienempiä osaamiskokonaisuuksia. Näihin voit tutustua oman aikataulun mukaan.

2. Työelämä ja yrittäjyys opetuksessa

 

Yhä useamman tuleva työpaikka löytyy pirstaleisilta työurilta, pk-yrityksestä tai oman yrittäjyyden kautta. Niin opinnoissa kuin työelämässä on hyötyä yrittäjämäisistä taidoista ja työtavoista.  Teeman sisällöistä saat perusvalmiuksia työelämä- ja yrittäjyysteemojen huomioimiseen opetuksessa ja ohjauksessa.

 

Kohderyhmä
Patistellaanko sinua tuomaan yrittäjyyttä opetukseen ja ohjaukseen? Tai oletko utelias oppimaan, mitä mahdollisuuksia se voi opetukseen ja ohjaukseen tuoda? Sisällöt on suunnattu opettajille ja opettajaksi opiskeleville sekä opinto-ohjaajille, jotka haluavat vahvistaa työelämä- ja yrittäjyysteemojen huomioimista opetuksessa ja ohjauksessa.
 

Sisältövalikoima
 • Opettajien verkkokurssi (1 op), jolla voit ottaa ensiaskeleita työelämä- ja yrittäjyysteemojen nivomiseen osaksi opetusta.  Apunasi on opettajien tekemiä esimerkkejä eri aineissa sekä herätteitä työn tueksi. Voit hypätä kurssille ja tehdä tehtäviä sinulle sopivana ajankohtana alla olevat päivämäärät huomioiden:
  • 8.9. kurssi avautuu
  • 8.11. tehtävien eräpäivä
  • Kurssilla järjestetään opehuone -keskusteluja, joihin osallistuminen on vapaaehtoista. Keskustelut (Teams): ti 21.9. klo 9-10, to 7.10. klo 14-15 ja ma 25.10. klo 14-15.
    
 • Opinto- ja uraohjaajien verkkokurssi (1op) , jolla tutustut käytännönläheisiin tapoihin tuoda yrittäjyysteemaa osaksi ohjaustyötä. Kurssialustalla voit keskustella ja jalostaa osaamista muiden osallistujien kanssa. Voit hypätä kurssille ja tehdä tehtäviä sinulle sopivana ajankohtana alla olevat päivämäärät huomioiden:
  • 15.9. kurssi avautuu
  • 8.11. tehtävien eräpäivä
    
 • Alustalle päivitetään myöhemmin syksyllä pienempiä osaamiskokonaisuuksia. Näihin voit tutustua oman aikataulun mukaan.

 


3. Yrittäjyyspedagogiikka

Eri oppiaineiden sisältöjä voi toteuttaa pedagogiikalla, joka vahvistaa oppijan yrittäjämäisiä työtaitoja ja toimijuutta. Käytännössä opetusta toteutetaan yhteistoiminnallisilla menetelmillä työelämän yhteisöllisiä oppimisympäristöjä hyödyntäen. Yrittäjyyspedagogiikka- teeman sisällöistä saat eväitä vahvistaa oppijoiden yrittäjämäistä toimintatapaa.

 

Kohderyhmä

Haluatko integroida opetukseen työelämälähtöisyyttä ja yrittäjyyttä nykyistä enemmän, myös niille oppijoille, joita yrittäjyyden teema ei innosta? Haluatko uudistaa opetusta, kokeilla ja kehittää sekä vahvistaa oppimista työelämäyhteistyön kautta? Teeman opinnot on suunnattu aiheesta kiinnostuneille opettajille ja opettajaksi opiskeleville.
 

 

Sisältövalikoima
 • Verkkokurssi (1 op), jolla kurssilla pureudut syvemmin yrittäjyyspedagogiikkaan osana omaa opetustyötä. Voit hypätä kurssille ja tehdä tehtäviä sinulle sopivana ajankohtana alla olevat päivämäärät huomioiden:
  • 8.9. kurssi avautuu

  • 8.11. tehtävien eräpäivä

  • Kurssilla järjestetään opehuone- keskusteluja, joihin osallistuminen on vapaaehtoista. Keskustelut (Teams): ke 22.9. klo 9-10, ma 11.10. klo 14-15 ja ti 2.11. klo 14-15.
    

 • Yrittäjyyspedagogiikka tunnissa - tallenne.
 • Alustalle päivitetään myöhemmin syksyllä lisää pienempiä osaamiskokonaisuuksia. Näihin voit tutustua oman aikataulun mukaan.

 


>> Kirjaudu oppimialustalle tästä  Luo käyttäjätunnus etusivun ohjeen mukaan ja lisää itsesi haluamillesi kursseille valitsemalla "lisää minut kurssille".