Etusivu > Yrittäjän ABC > Perustietoa Yrittajyydesta

Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Nimi yritykselle

Yrityksen nimen keksiminen ja valinta on tärkeä osa yrityksen perustamista, ja siihen kannattaa varata aikaa. 
Nimen valinnassa pitää ottaa huomioon lukuisia asioita ja nimen voi muodostaa monella eri tavalla. Mitä keksinnöllisempi nimi on, sitä voimakkaampi suoja sillä on.

Nimen pitää olla riittävän yksilöivä ja erottuva. Esimerkiksi yleisiä etu- tai sukunimiä, paikannimiä tai pelkästään toiminnan laatua kuvaavaa nimeä (Rakennusliike Oy) ei voi antaa nimeksi yritykselle. Toiminimen pitää erottua rekisterissä ennestään olevista toiminimistä. Toista samanlaista tai hyvin lähellä olevaa toiminimeä ei voida rekisteröidä.

Yrityksen nimeä ei kannata ottaa käyttöön ennen kuin se on hyväksytty. Nimeä ei välttämättä hyväksytä sellaisenaan, vaan sitä voi vielä joutua muokkaamaan tai muuttamaan kokonaan. Älä siis painata sitä esimerkiksi kyltteihin tai lomakkeisiin ennen kuin se on rekisteröity kaupparekisteriin.

Verkkotunnus

Suomalaisten verkkotunnusten (jotka päättyvät maatunnukseen .fi) rekisteröinnistä huolehtii Viestintävirasto. Verkkotunnuksen myöntämiselle on eri edellytykset kuin toiminimen rekisteröinnille. Voit tarkistaa etukäteen Viestintäviraston palvelusta, onko haluamasi verkkotunnus vapaana.

 

Lisätietoa yrityksen nimistä:

 

Päivitetty 2.7.2014