Verotus - Verot ja rahat - yrittajat.fi
Yrittäjät > Yrittajan Abc

Etsi

Verotus

Verotus-osioon on koottu verotukseen liittyvää hyötytietoa mm. elinkeinoverotuksesta, arvonlisäverosta ja veroilmoituksen tekemisestä. Osion sivut perustuvat pääosin Verohallinnon ja valtiovarainministeriön tuottamaan aineistoon. Verohallinnon lomakesivuilta voit ladata mm. yritystoiminnan muutostilanteisiin, veroilmoituksiin ja arvonlisäveron tilityksiin liittyviä lomakkeita. Lomakkeiden täyttöohjeet on myös yllättävän hyödyllistä lukea.


Ajankohtaista

Hallituksen toimintasuunnitelma vuosille 2017—2019

Hallituksen puoliväliriihessä päätettiin lisätoimia ja panostuksia moniin työ- ja elinkeinoministeriön vastuulla oleviin asiakokonaisuuksiin. Hallituksen päätökset sisälsivät myös joitakin veroratkaisuja, vaikka pääosa näistä siirtyi syksyn budjettiriiheen.

» Lue lisää


Vuoden 2017 veromuutoksia

Vuoden 2017 alusta verotuksessa tulee voimaan useita lakiuudistuksia mm. arvonlisäveron ja työnantajasuoritusten muutokset.

» Lue lisää


Veroilmoitukset  ja muutoksenhaku  uudistuvat vuoden 2017 alussa

Verotusmenettelyn uudistukset koskevat erityisesti oma-aloitteisia veroja eli arvonlisäveroa ja työnantajasuorituksia. Muutokset koskevat kaikkia, jotka ilmoittavat oma-aloitteisia veroja sekä antavat työnantajan vuosi-ilmoituksia.

» Lue lisää Yrittäjäinfo 5/2016 (edellyttää kirjautumista jäsennumerolla)

Verotuksen myöhentäminen ja investoinnit

Teknologiateollisuuden ja SY:n talous- ja veroasiantuntijat pohtivat suuntia verotuksen kehittämiselle Finlandia-talolla talous- ja verofoorumissa 9.12.2016.

Suomen talous ja vienti on saatava kasvuun, ja olennaista osaa tässä näyttelevät investoinnit. Yritysten investoinnit ovat vuoden 2008 tasosta pudonneet reaalisesti seitsemän miljardia euroa alemmalle tasolle. Keinoja investointien liikkeelle saamiseen on haettava ennakkoluulottomasti.

Euroopan komissio on myös käynnistänyt useita yritysverotusta uudistavia hankkeita ja antanut direktiiviehdotuksia (mm. ATAD ja CCCTB). Talous- ja  verofoorumin ajankohtaisena aiheena olivat siksi investoinnit ja yritysverotus. Voidaanko investointeja saada kasvuun verotuksen keinoin ja miten muuttuva yritysverotus vaikuttaa investointeihin.

» Tutustu kalvosarjaan


Hallitusohjelmassa on verokannusteita erikokoisille yrityksille 

Hallituksen veropolitiikka tähtää kasvun, yrittäjyyden ja työllisyyden vahvistamiseen. Ohjelma sisältää useita yrittäjämyönteisiä veroratkaisuja.


Verotusmenettely ja muutoksenhaku uudistuvat 2017

Verotusmenettelyn uudistukset koskevat erityisesti oma-aloitteisia veroja eli arvonlisäveroa ja työnantajasuorituksia. Muutokset koskevat kaikkia, jotka ilmoittavat oma-aloitteisia veroja sekä antavat työnantajan vuosi-ilmoituksia.

Anna Lundén

johtaja

Organisaatio

Suomen Yrittäjät

Yhteystiedot

Käyntiosoite: Mannerheimintie 76 A, 3. krs, 00250 Helsinki
Postiosoite: PL 999, 00101 Helsinki
Puhelin:
09 2292 2937
050 544 3928

Laura Kurki

veroasiantuntija

Organisaatio

Suomen Yrittäjät

Yhteystiedot

Käyntiosoite: Mannerheimintie 76 A, 3. krs, 00250 Helsinki
Postiosoite: PL 999, 00101 Helsinki
Puhelin:09 2292 2928