Etusivu > Yrittajan Abc > Verotus

Etsi

Verojen maksaminen

Verotusmenettelyihin tulee merkittäviä muutoksia vuoden 2017 alusta. Uudistukset koskevat erityisesti asiakkaita, jotka ilmoittavat ja maksavat oma-aloitteisia veroja, kuten arvonlisäveroa ja työnantajasuorituksia.

Sähköinen ilmoitusvelvollisuus laajenee

Veroilmoitukset arvonlisäverosta, työnantajasuorituksista sekä muista oma-aloitteisista veroista tulee jatkossa antaa sähköisesti.

Lue lisää »

Ilmoitusten korjausmenettely muuttuu

Korjaukset oma-aloitteisten verojen veroilmoituksiin sekä vuosi-ilmoituksiin tulee jatkossa tehdä uudella, aiemmat tiedot korvaavalla ilmoituksella. Nykyisin korjaukset tehdään lisäilmoituksella. Uusi menettely mahdollistaa kuitenkin vähäisen virheen korjaamisen seuraavalla ilmoituksella. 

Lue lisää »

OmaVero korvaa Verotili-palvelun

Verotili-palvelu korvataan OmaVerolla. Uudessa palvelussa on samat toiminnallisuudet kuin Verotilissä, mutta uudistuneessa muodossa. 

Lue lisää »

Muutoksia maksamiseen, palauttamiseen ja perintään

Oma-aloitteisten verojen maksamiseen, palauttamiseen ja verojen perintään tulee paljon muutoksia vuoden 2017 alussa.

Lue lisää »

Verokausien valintaan muutoksia

Valinnaisten verokausien rajat nousevat, jolloin yhä useampi pienyritys voi valita neljänneskalenterivuosi- tai kalenterivuosimenettelyn. Verokauden muuttamiseen tulee myös lisää joustoa.

Lue lisää »

Oma-aloitteisten verojen ilmoittaminen muuttuu

Oma-aloitteisten verojen, kuten arvonlisäveron ja työnantajasuoritusten, ilmoittamiseen tulee muutoksia 1.1.2017 alkaen. Muutokset koskevat verokausia, jotka alkavat 1.1.2017 tai myöhemmin.

Lue lisää »

Seuraamusmenettelyjä selkeytetään

Oma-aloitteisten verojen myöhästymismaksujen laskentatapa muuttuu. Verokauden tietoja voi oikaista 45 päivän ajan ilman myöhästymisseuraamusta. Veronkorotuksen tasoa alennetaan merkittävästi nykyisestä: veronkorotus on jatkossa enintään 50 prosenttia verovelvollisen vahingoksi määrätystä verosta.

Lue lisää »


vero.fi/Verotuksen muutoksia 2017 »